loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Mart (13.3.2016 13:49:15)
|
IZVORNA PORUKA: koka i po kako pravis blitvu kao prilog uz ribu? krompir vjerovatno skuhas onako solo? kad očistim blitvu i spanak, sve krupnije isjeckam i obarim malo u posebnoj vodi, nekih 5 min. U drugu posudu stavim isjeckam krumpir sa svježim mladim lukom (česnjakom) i mladom kapulom (crveni luk), naspem vode da prekrije krumpir i posolim. Kad krumpir bude na pola kuhan dodam ocijeđen spanak i blitvu i kuham dok krumpir bude gotov. Poslije odlijem visak vode (ako je bilo previse) i ˝zgnjecim˝ krompir kao za pire. Bude gusto i kašasto, zato ga i zovu zelje na suho. Tko voli moze otopiti na tavi komad maslaca i dodati u vrući spanak, još malo miješati i skinuti s vatre. P.S. Kod nas spanak i zelje stavljaju odmah cim krumpir prokuha, ali netko ne voli kad se to prekuha, tako da ja tempiram prema svojem ukusu.
|
|
|
|