Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ah sto me nasmijaste Pa Mimi..zar si toliko odsutna kad pravis kolace Ja to sa uzivanjem..i uspiju mi Nego..ove kiflice..moja mama pravila mozda prije mjesec dana.. nista nisu valjale..toliko su masne bile..sve ih bacila..ja nisam mogla ni probati, tako su izgledale .. ove lopticine izgledaju bas lijepo..i nikad ne bih rekla da su po istom receptu radjene.. Kaze moja mama zove su "ratne kiflice"
ma ja stvarno imam posebno umjece da obicni kolac upropastim..pa mi zao ako sampitu pokusam, a ne uspije, zali boze jaja moj mm kaze da je to zato sto im ne dajem dovoljno ljubavi i strpljenja...djelimicno je u pravu, strpljenja nemam ni za vece stvari a kamo li za kolace. ali ruku na srce mene nervira kod kolaca ona tona sudja koje ostane. cim posmislim na 5-6 serpi, odmah me srklet opuca, nije mi vise do kolaca.
i od slanog najvise volim ovo sto se da nabacat sve u jedno i ozezi..
_____________________________
Pile moje, pace moje malo....lafce moje :) 05.10.2013
Ja mutim a hanuma /mašina za suđe/ neka pere Pretis zakon
_____________________________
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
Ah sto me nasmijaste Pa Mimi..zar si toliko odsutna kad pravis kolace Ja to sa uzivanjem..i uspiju mi Nego..ove kiflice..moja mama pravila mozda prije mjesec dana.. nista nisu valjale..toliko su masne bile..sve ih bacila..ja nisam mogla ni probati, tako su izgledale .. ove lopticine izgledaju bas lijepo..i nikad ne bih rekla da su po istom receptu radjene.. Kaze moja mama zove su "ratne kiflice"
Ja radila po ovom receptu s coolinarike i dobre mi bile. Ali kad sam zamjesila tijesto i podijelila na loptice dodavala sam jos malo brasna da nisu onako pune ulja. Mozda je do toga. Djeca jela s nutelom i jako im se svidjele.
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
A da prostiš kolika ta jaja moraju da budu ..mislim da mi nije uspjelo zbog veličine jaja ili da nisu bila friška
Ja koristim samo komsijina jaja...ogromna su i svjeza svako jutro
Pošalji komšiju...sa jajima
_____________________________
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
Jucer i danas ubili smo se lopticinim siromaskicama... Meni su odlicno ispale... Pravila sa nutelom i mermeladom od sipka... Danas musaka... Jucer pohovani pureci file, kupus salata...
_____________________________
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
Nisam imala interneta u četvrtak poslijepodne, pa nisam mogla pisati. Pravila sam još domaću tjesteninu, kukuruzni kruh u koji sam umiješala malo razenog brašna, pizza pužiće.
U petak smo jeli spanak i blitvu s krumpirom (kod nas to zovu zelje na suho) ,a uz to pastrvu i srdelu.
Danas sam kod mame na ručku, domaća juha i lazanje.
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
Jucer i danas ubili smo se lopticinim siromaskicama... Meni su odlicno ispale... Pravila sa nutelom i mermeladom od sipka... Danas musaka... Jucer pohovani pureci file, kupus salata...
Jednostavne za napraviti, a ukusne.
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
kako pravis blitvu kao prilog uz ribu? krompir vjerovatno skuhas onako solo?
kad očistim blitvu i spanak, sve krupnije isjeckam i obarim malo u posebnoj vodi, nekih 5 min. U drugu posudu stavim isjeckam krumpir sa svježim mladim lukom (česnjakom) i mladom kapulom (crveni luk), naspem vode da prekrije krumpir i posolim. Kad krumpir bude na pola kuhan dodam ocijeđen spanak i blitvu i kuham dok krumpir bude gotov. Poslije odlijem visak vode (ako je bilo previse) i ˝zgnjecim˝ krompir kao za pire. Bude gusto i kašasto, zato ga i zovu zelje na suho. Tko voli moze otopiti na tavi komad maslaca i dodati u vrući spanak, još malo miješati i skinuti s vatre.
P.S. Kod nas spanak i zelje stavljaju odmah cim krumpir prokuha, ali netko ne voli kad se to prekuha, tako da ja tempiram prema svojem ukusu.
< Poruku je uredio loptica7 -- 13.3.2016 13:50:11 >
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
kako pravis blitvu kao prilog uz ribu? krompir vjerovatno skuhas onako solo?
kad očistim blitvu i spanak, sve krupnije isjeckam i obarim malo u posebnoj vodi, nekih 5 min. U drugu posudu stavim isjeckam krumpir sa svježim mladim lukom (česnjakom) i mladom kapulom (crveni luk), naspem vode da prekrije krumpir i posolim. Kad krumpir bude na pola kuhan dodam ocijeđen spanak i blitvu i kuham dok krumpir bude gotov. Poslije odlijem visak vode (ako je bilo previse) i ˝zgnjecim˝ krompir kao za pire. Bude gusto i kašasto, zato ga i zovu zelje na suho. Tko voli moze otopiti na tavi komad maslaca i dodati u vrući spanak, još malo miješati i skinuti s vatre.
P.S. Kod nas spanak i zelje stavljaju odmah cim krumpir prokuha, ali netko ne voli kad se to prekuha, tako da ja tempiram prema svojem ukusu.