pony2507 -> RE: Vršnjačko nasilje među djecom i zlostavljanje (5.3.2016 12:39:55)
|
IZVORNA PORUKA: pony2507 IZVORNA PORUKA: lulaloo IZVORNA PORUKA: pony2507 Sigurno ste cule za posljednji slucaj zlostavljanja koje je zavrsilo samoubistvom prelijepog djecaka Mahira.[sm=smiley19.gif] Gledala sam CD sa Senadom Hadzifejzovicem gdje je gostovao njegov otac,a sedmicu poslije i njegov ocuh Dubravko Lovrenovic. Naime njegovi roditelji bili su rastavljeni,otac je zivio u Tz a majka i ocuh u Sa i djecak sa njima. Digla se velika medijska prasina bas oko zlostavljanja u skoli it. U toku ste svi koliko-toliko ja vjerujem. Medjutim mene je posevno dojmio interviju sa Mahirovim ocem. Taj covjek je po meni podpuno korektan,iskren i naime... Ima dosta drugaciju pricu od nj majke i ocuha. Djecak cijelu sedmicu prije nije isao u skolu,nije se javljao na telefon... Izvrsio je samoubistvo na dan rastave roditelja[sm=smiley19.gif] Krio je od oca da se majka udala ponovo. I tako jos dosta detalja... Ono sto me je ostavilo bez texta je dio razgovora u kojem covjek govori kako je vidio Mahira prije dzenaze. Imao je modricu i podliv na licu,oku koje je nemogucwe da je zadobio padom sa zgrade jer bi mu u tom slucaju pukla cijela glava.... Strasno stvarno. Koliko sam primijetila Mahirov otac je odgovoran covijek,ima sve uplatnice alimentacije i racune itd. On cuva i njegov prvi zubic,cipelice...[sm=smiley19.gif] Poslusala sam i ono sto su rekli njegova majka i ocuh... Ostala sam bez texta. Ne bih da se grijesim,ali meni je sve to jedna VELIKA MISTERIJA. Svega ima ali opet mislim da je krivica u RODITELJIMA a ne djeci koja su navodno zlostavljala... Kakva je to majka kojoj ce dijete doci modro iz skole i ne reagovati??? Pa ja bih za svoje prevrnula cijelu skolu ako treba. Da li je naka od vas gledala ove intervjue? Sta vi mislite? Djecaka nema , ali mislim da krivci MORAJU odgovarati. Dakle, optuzujes djecakovu majku? OMG, pa gdje cemo mi kao narod zavrsiti? Kakvi smo mi to ljudi kada unaprijed osudjujemo majku? Ja se ne usudjujem unaprijed optuziti ni tu djecu dok se dokazi za takvo nesto javno ne objelodane, a pogotovo MAJKU? Jako, jako ruzno i tuzno da se procitaju ovakvi postovi. [sm=smiley7.gif]lulalo ja nisam nikoga optuzila , niti sam osudila. Iznijela sma svoje misljenje,cinjenice koje sam cula i pitala da li ste vi upucene u tu pricu. Ne mozes reci kako ja nekoga osudjujem ili optuzujem,teske su to rijeci...! Strasno!!! [sm=smiley7.gif] A AKO me pitas da li mislim da li ima majcine krivice onda je moj odgovor: DA. Toliko. teacher75 evo zbog ovoga Ja iznesoh svoje misljenje , odmah ispadoh zlo od covjeka.
|
|
|
|