LieToMe RR -> RE: Reakcije na trudnocu (12.2.2016 13:30:19)
|
IZVORNA PORUKA: FlowerLily Oprostite ako ista ili slicna tema postoji. Zanima me kakve su bile reakcije vase okoline kad su saznali da ste trudni. Kako su reagocali vasi bliznji? Kakva su vam pitanja postavili? Pogovoto onim mamama koje vec imaju djecu od prije (znaci ne prva beba). ja kad sam treci put ostala trudna vecinom su pitali: da li je bilo planirano? Zar opet? [sm=hudicek1.gif] pa naravno da jeste planirano, OPET. Prije par dana smo saznali da ceno dobiti jos jednog clana porodice. Nasoj sreci nema kraja. Al vjerujem da ce biti velikih upitnika iznad glava nasih blizih [sm=smiley36.gif] jer niko jos ne zna, pa bar do prvog pregleda. ionako misle da nismo normalni jer imamo vec troje[sm=jezicek.gif] cestitam, nek je sretno, da bide zivo, zdravo i sretno [sm=bravo.gif] nema nista ljepse od smijeha i graje u kuci. Mm od kako smo se vjencali masta o velikoj porodici, puno djecice, smjehu, vrisci, tutnjavi kroz kucu... imamo dvoje, dvije curice (3 godine i pola godine). Nek su zive i zdrave... planiramo aBd jos jedno (minimum) [sm=smiley36.gif] ja imam izuzetno lagane porode pa mi svi govore da je grehota da ostanem na dvoje (mislim da se razumijemo od svega najlakse je roditi). Kod nas ni u porodici ni u okolini (bliski prijatelji, rodbina...) niko nema troje, vecinom imaju jedno standrodno dvoje. Mislim da nije nicija stvar koliko ko djece ima, to je svaciji licni izbor. Kako onog sa jednim djetetom tako onih i sa troje i vise. Ja samo kazem da svakoj mami koja ima vise djece treba smomenik podici jer nije mala stvar gojiti i odgojiti. Ja sam nedavno mami rekla da planiram bude se zivo i zdravo trece rekla je da sve sto je lijepo i sto me raduje ona podrzava. A okolina ko okolina, ne treba obracat paznju.
|
|
|
|