Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 12:45:59
Vrtni patuljak
minie moze li se sa djecakom pregovarati- ono u smislu- da ce dobiti nesto sto jako zeli ako bude saradjivao kod cika Zube? Mada vjerujem da ste pokusali, ali eto, pade mi na pamet.
Jedna stara zena mi je pricala da je svom sinu morala kupiti psa da bi isao na stomatolosku intervenciju, to je jedino zelio Djeca- mali veliki ljudi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 13:39:21
*andjela*
ja pravim rucak ,pa kad V.ustane narucili smo se ja i on na sisanje...i feniranje to ja Ove ampule tothema su grozne,neznam jel iko pio,ja sve nikako i sad doktorica kaze,moras bar jednu kutiju,kad popijem muka mi od toga i udari mi u glavu,samo mi se spava,ko da nije moja glava...neznam sta da radim ,da sad ovih zadnjih par dana hodam ko drogirana
isha i ja tako...jedna dan ko da nisam trudna,drugi dan me ovo pritiskanje i probadanje pokoci da je uzas MM zove sa posla i pita <kako si > ...ja reko super SVE BOLJE I BOLJE ,KAO DA NISAM PAR DANA PRED POROD
Sto se tice crvenila,mi kad smo imali sa tim problem ,a kod V ,je bilo posle virusa i proliva,nista nije pomagalo,sav se izasuo i guza i prepone...pa mi koristili onaj rastvor hipermangana i u tome ga kupala mislim guzu i dole gdje crvenilo ,i bas mu je pomoglo
Mala sa ja sam vec pocela sad govoriti kad me pitaju ,kad ce beba ,kad je termin ,da se beba nece rditi u februaru ,vec u martu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 13:45:23
manka
minnie super za listu dezurstava, odlicnooo! :) Dok bude neka imala za mart, nek nam isto proslijedi, bas ovako dobro dodje da se vidi kad je koji doktor ;)
Jao, kod nas vec hvata prpa, samo 5 trudnica ispred mene na ovom nasem spisku
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 14:01:16
mama3333
vrtni patuljak molit te jel to test koji se radi umjesto amiocinteze,ako jeste gdje si ga radila i koliko kosta jer je meni dr rekao između 650-700 eura.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 14:23:18
samy_lo
Evo menee.. Posto sam se zalila na bolove po dnu stomaka odvezli su me na GAK,gore je bila ogromna guzva,jer su doktori bili u sali,pregledao me doktor NIKULIN..propisao mi je apaurin po potrebi i magnezij,i strogo mirovanje..moja bebica je narasla 0.5 mm od ponedjeljka valjda je to uredu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 14:36:55
škorpija
Samy_lo Nikulin je dobar ljekar, ako je tako rekao poslušaj ga i miruj, sve se može za svoju bebicu,
vrtni patuljak, divne vijest, i da je zdrava hvala Nogu i da je curica
angela a jel moraš baš tothemu, meni je isto bilo loše o d nje i dr mi dao feroglobin kaspule+vitamin c (plivin sporootpuštajući) i to super podnosim, pijem već drugu kutiju
Isha ti se baš zezaš , ja bogami spakovala pored torbe za porodilište i nosiljku za bebu i u njoj u čemu ćemo je aBd iznijeti iz porodilišta, ostalo još da pripremim mm kesu sa stvarima u kojima ću ja izaći iz porodilišta
mama3333 trinquliti test svigdje kosta oko 700-750 eura, to je ta cijena
< Poruku je uredio škorpija -- 18.2.2016 14:38:23 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 14:43:21
bejbibi
IZVORNA PORUKA: samy_lo
Evo menee.. Posto sam se zalila na bolove po dnu stomaka odvezli su me na GAK,gore je bila ogromna guzva,jer su doktori bili u sali,pregledao me doktor NIKULIN..propisao mi je apaurin po potrebi i magnezij,i strogo mirovanje..moja bebica je narasla 0.5 mm od ponedjeljka valjda je to uredu
Samy_ lo cestitam draga na trudnoci ,da aBd sve bude ok do kraja :) Sjecam te se sa prijasnjih razgovora,kad sam bila trudna :) Samo da yi kazem da sam i ja pila apaurin 2 mg i magnezij ...pij to kako ti je propisano i miruj ..i ja sam se haman citavu trudnocu morala cuvati Sretno draga :)
Izvinjavam se ostalim zenicama sto sam upala ovako 😘
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 15:21:29
trudnicaaa
Drage zene, interesuje me da li cesto preferiraju ukljucivanje dripa u vojnoj bolnici? Otvorena sam, a termin mi je uskoro.. Nemam bolove nikakve pa zato pitam :) lp
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 15:32:28
Vrtni patuljak
IZVORNA PORUKA: mama3333
vrtni patuljak molit te jel to test koji se radi umjesto amiocinteze,ako jeste gdje si ga radila i koliko kosta jer je meni dr rekao između 650-700 eura.
Jeste, to je taj test. Nisam smjela raditi amniocentezu jer imam miom pa su mi ovo preporucila dva ljekara. Mene vodi dr. Begovic, preko njega sam stupila u vezu sa Cryo save-om, jer to oni rade i dogovorili smo se da mi kod dr. Begovica uzmu krv u ordinaciji a oni donesu svoje setove. Krv se salje u Zenevu i tamo se rade razmazi DNK da bi se utvrdilo da li ima genetskih anomalija. Nalaz bude za 7 radnih dana (meni bio za 6) i dodje ti rezultat na mail, osim ako ima neki problem, onda rezultate salju tvom doktoru koji ti saopstava i dogovarate se sta dalje. I da, kosta 700 eura.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 15:33:24
samy_lo
IZVORNA PORUKA: bejbibi
Samy_ lo cestitam draga na trudnoci ,da aBd sve bude ok do kraja :) Sjecam te se sa prijasnjih razgovora,kad sam bila trudna :) Samo da yi kazem da sam i ja pila apaurin 2 mg i magnezij ...pij to kako ti je propisano i miruj ..i ja sam se haman citavu trudnocu morala cuvati Sretno draga :)
Izvinjavam se ostalim zenicama sto sam upala ovako 😘
Draga sjecam se i ja tebe..poslusat cu doktora naravno...samo sto trenutno gdje lezim nema magnezija pa mi rekli da kupim donat po jednu casu dnevno,iako sam ja mislila kupiti taj magnezij,al nema veze to cu kad izadjem iz bolnice
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 16:11:57
samy_lo
IZVORNA PORUKA: cauchy
Izgubili smo bitku Mali andjeo nas je jucer napustio.
CAUCHY draga rasplakala si me,dva put sam imala spontani pa mi je bilo tesko,a kamo li tebi,sve je od Boga..budi jaka molim te..tako mi je zao,i tesko..uz tebe smo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 16:31:00
Isha
CAUCHY draga rasplakala si me,dva put sam imala spontani pa mi je bilo tesko,a kamo li tebi,sve je od Boga..budi jaka molim te..tako mi je zao,i tesko..uz tebe smo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 16:42:33
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: Isha
nemam rijeci utjehe, uvijek se rastuzim i mozak zablokira neopisivo mi je zao. zelim ti snagu da izdrzis
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 16:52:33
mala_sa
Cauchy mila tako mi je zao ne znam sta da ti kazem, osim da ti zelim da se sto prije oporavis aBd, i da tu bol koju sada osjecas potisnes onako kako samo ti znas... Ti si jaka zena, a Bog dragi nam salje iskusenja koja sigurno mozemo podnijeti...poslije iskusenja uvijek slijedi nagrada, ja ti zelim da ugledas svoje sunce aBd onog momenta cim se ti osjetis spremna
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 18.2.2016 17:50:17
mama3333
Cauchy nemam rijeci da ti opisem koliko mi je zao,zelim ti da ti Allah da snagu da izdrzis sve to,sad se jako bojim jer sam ja tek peti a rece mi doktor da mi je reducirana plodna voda...