Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 1.2.2016 17:38:46
mala_sa
Mahanje i od mene
Meni su opet pocele glavobolje , nisam ih imala u prve 2 T, ali zato sad cim je vrijeme tmurno i meni kako je pritisak uvijek nizak valjda se to dvoje sastavi i bingo je glavobolja . Ne znam ima li kakav lijek da prodje
Ja sam isto mamu i seku poslala u lindex, pa se nadam da ce nesto i naci
Cauchy valjda se aBd bebac malo pomjeri, nije vala lahko stalno u wc, smori se ziva!
Terminusama iz februara zelimo sto laganiji i bezbolniji porod, te zive i zdrave bebice aBd
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 1.2.2016 19:13:03
blossom
Beba_Bu, i seka i ja smo same tako da razumijem, posebna je veza medju sestrama. A bebac ce nam aBd biti prvi i s muzeve i moje strane pa nane i dede van sebe
Ney75, ja sam ljetos vidjala u womens secret neke spavacice i grudnjake za dojilje pa je moguce da imaju i potkosulje. Mada meni kod njih nije bas neka roba, a cijene visoke..
Cauchy, znam kako je.. Kod mene beba sjedi nisko pa svako malo trcim na wc
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 1.2.2016 19:21:17
Beba_Bu
hehe, jeste blossom seke bas imaju posebnu vezu :)
Sto se tice te tecnosti i meni govore da pijem doosta tecnosti da bih povisila tlak,a ja htjela ili ne moram piti vodu..Znam po 3-4 puta noću ustanem na wc i obavezno od 0.4dl čašu vode popijem, ako imam gorušicu , pojedem kašiku sode i zalijem dvi čaše vode. Nekad se baš znam s gorusicom ispatit :(
Isha Lejni ne samo da zvuci njezno nego stvarno znači NJEŽAN/NJEŽNA , postoji ime Lejjan :) A Lejni dođe kao tepanje hehehe :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 1.2.2016 19:25:05
Beba_Bu
Cauchy,ja od kako sam zatrudnila bio mi je simptom trudnoće česta potreba za wcškoljkom :D Kako se vrijeme odmicalo ja sve češće posjećujem wcškoljku :D I nekad bude kap-dvije , a mislim kad me "potjera u wc" da ću 6 litri da izmokrim :Dv
Bebachama smetaju nase mokracne besike,sta cemo :D Mene muz nekad kad zagrli pritskom na stomak odma kapnem, . (nosim doduse uvijek dnevne uloske ili one obicne tanke zbog ovakvih situacija a i iscjedka)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 1.2.2016 20:31:26
Sanjalica 85
IZVORNA PORUKA: mom2B
Ja cu samo kratko da se javim sa lijepim vijestima
Nas mali djecak je rodjen danas u 14h, ima 3400g a dug je 52cm. Detalje pisem uskoro, ali cu samo reci da je porod bio lagan...
Ljubimo vas sve i zelimo vam da sve prodjete na porodu lako i da uskoro uzivate sa svojim bebicama...
Cestitaaaaaaaaam draga nek je ziv, zdrav i sretan dugo, dugo godina sa svojoj mamom i tatom. Brz oporavak ti zelim. Puno poljubaca Ima li kosice, koliko te je mucila zgaravica, to pitanje mi prvo pade na pamet A maksuz sam usla da vidim sta je sa tobom, ne slici ti da se ne javljas citav dan
Uh zaboravih, sveki ima fore do sutra da sklepa jabukovacu
A mene ubiiiiiii zgaravica , kao da mi neko kiselinu sipa u jednjak, fuj...a gospodjica je imala takav performans maloprije, bilo mi zao da se pomjerim, valjda se obradovala prostoru, posto sam citav dan presjedila, a na to nije navikla
< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 1.2.2016 20:36:27 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 1.2.2016 21:18:49
ney75
Mom2be cestitam od srca, i Amani i pufnici takodjer, zaboravila sam :) da su vam zive i zdrave bebice, a i vi sa njima, i da vam budu hairli in shaa Allah :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 2.2.2016 1:07:02
Leena
Mom2b, cestitke, mila prelijepe vijesti! Neka vam je ziv, zdrav i sretan 100 godina! Kako se zove ljepotan? Bas mi je drago sto se nisi napatila, cekamo detalje
Aylaaaaa, ti si na redu
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 2.2.2016 4:53:49
Logica
Mom2be mashallah cestitam da budete zdravi i zivi i sto prije da se oporavis ivda se i mi ostale lako porodimo :)
Beba imas na bimacovoj stranici ponudu torbi pa pogledaj a ukucaj i na fejsu djecija odjeca pa imas nekoliko pravo finih grupica :)
Meni nos curi nenormalno i imam samo jednu pozu u kojoj nije zacepljen..grlo je sad evo bolje, pijem mnogo tekucine da sto prije izbacim to iz sebe a i da ne dobijem temperaturu..i tako probudih se sad u wc i ovaj malac zaigro kolce u meni tako da nema sanse da zaspem :)
Imate mahanje..uzivajte u ovim lijepim danima i bas je lijepo kad gitam da su svi hvala Bogu dobro,ove male trudnicke tegobe i ne racunam i molim Boga da tako ostane svima nama :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 2.2.2016 7:33:03
Pufnicaa
Drage moje ne stizem da se javim,ali vas pratim :) I bas se obradovah za Mom2B nek ti je sretno i hairli,da ti bebica bude ziva i zdrava punooo godina u sreci i veselju s svojim roditeljima :) Ja i beba se jos navikavamo na novonastalu situaciju,on je mashalla super djecak,slusa i ne place puno,navece je miran samo prve 2noc nije bio dok se malo navikao..aa ja sam jos preslaba i rana me boli pa se pitam kad to prestaje..hehe...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 2.2.2016 9:05:58
minie
Mom2Be iskrene cestitke, bebici dug i sretan zivot
Kod mene standardno, samo sto sinoc nikako nisam spavala, u pola 3 se probudila i do 6 nikako nisam zaspala
Skorpijo joj i ja sam pretjerala ovih dana po ovim snizenjima, a najmanje sebi stvari kupila. Sve ili R ili nekih rodjendana tovar u martu imam, pa rekoh da iskoristim Imam opravdanje
A u Lindex u BBI ne smijem ni uci
< Poruku je uredio minie -- 2.2.2016 9:07:31 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 2.2.2016 9:20:16
*andjela*
Mom2b cestitamo ...pa brzo si ti to ...al ipak si nam se ubacila u februar ,rekla sam ja...
Ayla nam je iduca ako se dosad nije porodila
Ja juce na UZV isla...37 sedmica,plodne vode dovoljno,prednjaci glavica,Cura 3,300...kaze da sto se bebe tice spremna je i u terminu pa moze svaki dan,a sad kad ce mama biti spremna... ... u cetvrtak i li petak bi trebala otici izvaditi ,krv i urin ,a u ponedeljak na pregled...Samo mi nije dala uputnicu,ako bi sslucajno krenuo porod,a i ja zaboravila pitati...u prvoj trudnoci mi je dala cim sam usla u deveti da imam...sto znaci da kad bi se krenula poradjati ,morala bi prvo kod njih u dom zdravlja il hitnu po uputnicu pa tek onda u bolnicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 2.2.2016 9:48:10
cauchy
Meni evo mm podigao nalaze, sutra cu s njima na kontrolu kod svog doktora. Ne razumijem se ja u ovo, ali primijetila sam da mi je secer u krvi 3,9 a dinja granica je 4,1. Ali drage moje, opet primijetih roskastu krv na ulosku, za sad nema puno. Ne znam kako cu docekati kontrolu sutra.