Pobacaj u drugom tromjesecju (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

cauchy -> Pobacaj u drugom tromjesecju (26.1.2016 14:58:27)

Molim vas, zna li neko kako izgleda inducirani porod-pobacaj u 25 tt? Imate li kakva iskustva, kako to izgleda?
Hvala

Vanne -> RE: Pobacaj u drugom tromjesecju (26.1.2016 16:47:47)

Cauchy nije valjda? [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Isha -> RE: Pobacaj u drugom tromjesecju (26.1.2016 17:27:49)

Mislim da je isto kao inducirani porod. Nadam se da su sve prethodne opcije sagledane, h1 da nece doci do ovoga [sm=smiley19.gif].

cauchy -> RE: Pobacaj u drugom tromjesecju (26.1.2016 22:45:00)

Sutra cu znati, nadam se.
Sada, nakon amnioinfuzije bas krvarim. A ovi tzv doktori danas mi prvo rekli beba nema bubrege, a za pola sata na ponovnom uz da ima, ali se mhehur ne vidi. Sta li ce sutra reci?
Ja strepim od najgoreg.

Isha -> RE: Pobacaj u drugom tromjesecju (26.1.2016 23:09:12)

Nadam se da cete na kraju izdrzati i da nece doci do toga.
Za oligohidramnion je karakteristicno da nesto nije u redu sa bubrezima ili m.mjehurom, kao sto polihidramnion, ako nije gest.dijabetes, moze ukazivati na atreziju jednjaka. Ja bih ti rekla da potrazis jos misljenja, a na uzv se ne moze sve ni vidjeti.

Mirkica -> RE: Pobacaj u drugom tromjesecju (27.1.2016 9:52:38)

IZVORNA PORUKA: cauchy

Molim vas, zna li neko kako izgleda inducirani porod-pobacaj u 25 tt? Imate li kakva iskustva, kako to izgleda?
Hvala

ja sma u 31 sedmici se porodila, sve normalno (ko kod ostalih poroda) a nisat nije normalno , zao mi je puno snage ti zelim [sm=smiley19.gif]

Mirkica -> RE: Pobacaj u drugom tromjesecju (27.1.2016 9:54:25)

Sada, nakon amnioinfuzije bas krvarim. A ovi tzv doktori danas mi prvo rekli beba nema bubrege, a za pola sata na ponovnom uz da ima, ali se mhehur ne vidi. Sta li ce sutra reci?
Ja strepim od najgoreg.

a zasto ti ne rade CR mojoj jetrvi su radili CR bas u 25ili 26 sedmica rodial se cmizla jesu se namucili ali eno je ziva zdrava i ko med .

veeseelaa -> RE: Pobacaj u drugom tromjesecju (27.1.2016 9:55:46)

Hvala

ja sam rodila u 29-30 sedmici
prirodan porod ide....

sa mnom je bila žena tako negdje u 22-23 sedmica, prirodan porod

ne može drugačije....

irenaSA -> RE: Pobacaj u drugom tromjesecju (27.1.2016 10:33:03)

Ja strepim od najgoreg.

Gdje vodiš trudnoću...
Možeš li do sarajevskog GAK-a doći..vidim da si iz Tuzle...
Da potražiš ipak još neko mišljenje...

Ja sam rađala u 38 na 39 nedjelji...prirodno...bebica mi nije bila živa[sm=smiley19.gif]

irenaSA -> RE: Pobacaj u drugom tromjesecju (27.1.2016 10:34:29)

Teško uzv može biti 100% tačan..vjeruj mi..govorim iz svog iskustva...

amrara -> RE: Pobacaj u drugom tromjesecju (27.1.2016 10:46:27)

AKO Si u sa otidji do dr. Divanovica, on je bas strucnjak i sve vidi na ultrazvuku

Isha -> RE: Pobacaj u drugom tromjesecju (27.1.2016 13:50:35)

IZVORNA PORUKA: amrara

AKO Si u sa otidji do dr. Divanovica, on je bas strucnjak i sve vidi na ultrazvuku

Ne moze nijedan dr sve vidjeti na uzv, ma koliko strucan bio. Mogo manje komplikovanih trudnoca bi bilo.

cauchy -> RE: Pobacaj u drugom tromjesecju (27.1.2016 15:07:29)

Evo me izasla iz bolnice nakratko, sutra odoh Baliću na 4D , pa opet u bolnicu s tim nalazom. Danas na koziliju kažu mi nema beba m bešiku (a do sad bila vidljiva), pa ćemo vidjeti i na 4D. Ako je zaista ne bude, valja indukovati porod i gotovo s bebom.

Stranica: [1]