M kao Mama
|
IZVORNA PORUKA: Visnja RR IZVORNA PORUKA: mama_alma Evo mene opet, prije neki dan smo imali hitan roditeljski sastana, u vezi škole u prirodi. Kako je prošli put 20 roditeljha potpisalo anketni listić za Vlašić, tri z Šabiće, anekiraje je moramo da bude ponovljeno. Uglavnom, učiteljica nas je sve zamoli da opet razmislimo (iako smo mi bili izričiti da ne idemo nigdje drugo, osim na Vlašić), kaže oni samo pričaju o školi u priprdo, njima je svjedeno gdje idu, samo neka budu zajedno, ja ne mogu uticati na Vas, ali Vas mogu zamoliti da razmislite, i kao ponuda je dvijew noći, tri dana 64 KM, Šabići, obrazloži ona nama da je to misnista donio odluku,bla, bla, bla, helem, svi smo potpisali da idu u Šabiće, pa hajd nek im bude sretno. Uglavnom odluka ministra nas je dovela pred svršen čin ili Šabići ili ništa. Postvila sam naravno pitanje, ok kanton pa neka nađu još neko mjesto u kantonu, ne kao samo su Šabići u opticaju. Ni na ovom sastanku se nije pojavila naša predstavnca Vijeća roditelja, čekam naredni pa da postavim pitanje psihologa u školi, i mislim da je konačno vakat da zatražim zapisnik sa recimo zadnjeg vijeća roditelja naše škole, čisto onako da imam uvid u to šta oni tamo pričaju. zahtjevaj da vam na mail posalje izvjestaj s vijeca roditelja .... nama to radi na nasoj FB grupi.... uvjek je prisutna na roditeljskom a i na informacijama ... nama su informacije kao roditeljski....dogovorili smo se da ne ulazimo jedno po jedno nego da budemo svi zajedno...nema se tu šta kriti a obicno svi imamo isto za popričati s učiteljicom... lakše nam je sve zajedno raspraviti.... osim ako neko iz nekog razloge želi biti nasamo onda ostane na kraju.... ako niste zadovoljni radom vašeg predstavnika predložite zamjenu.... Vi ste ipak škola u gradu, a mi smo škola u prigradskom naselju, pa još i obojena podoobro, da ti ne pričam, sve naše budalaštine, a mislim da dosta zneš preko blue rose, helem, naše nikad nema na roditeljskom, a kamoli na informacijama, i naše informacije su grupne, nemamo FB grupu, niti imaju želju da je imamo, imamo jedno šest klanova u razredu, mame koje ostale mame gledaju sa visine, mame koje su učiteljice i one se separišu, muški klan, mahalski klan, klan mama koje su do podne ljute na sebe, a od podne na druge, i šesti klan nas ovo što je preostalo da smo u pameti. i tako mislim da sam ti sve rekla
|