DM
|
Koliko ima pluseva toliko i minusa! Ja i hanabanana smobile cimerke na pulmologiji! Mene je zapala soba sa 2 kreveta i 1 krevetićem, i kako niko nije bio s nama u sobi ja sam mogla koristiti taj drugi krevet! Imali smo sudoper i vodu u sklopu ove dvije sobe, frižider i mikrovalnu u hodniku koju mogu koristiti svi sa odjeljenja, i izgleda da ima čajna kuhinja, a ja kako ne pijem kafu-nisam to n snimila dobro Oprema je nova, ali se već vide tragovi nečuvanja.... Mi zaglavili u bolnici na bajram, izjutra u 8 sati i ulazimou sobu-a soba puna komaraca, neko je ostavio svjetlo i prozor otvoren, čekala sam do kasno popodne da se neko pojavi i očisti ih(čistila ja dokle sam se mogla popeti) i na kraju dolazi čistačica s metlom i mete ih po plafonu i zidu, a da ne pričam da s enije sjetila izmaknuti krevet koji je tik pod prozorom...i ona usput galami što se prozor ostavio, svjetlo... Brisanje patosa nakon što poijele doručak-dakle dijete jede, a one vam dođu da se motaju oko nogu... kako nas je potrefio bajram, pa i vikend, nikad se niko nije sjetio da šta očisti osim tog poda( a i to jadno- mahnu2-3 puta..) wc 4 dana niko taknuo nije... Ima u wc alkosept za dezinfekciju ruku.. i meni prekipilo nakon tih komaraca-odem i brišem njime sve površine koje smo koristili Tek u ponedjeljak kad je došla zvanična vizita i ordinirajući ljekar na tom odjeljenju(do tad su samo prolijetali dežurni pedijatri) očistili su sve-natkasne, gradic na krevetima...i to učenici ili su studenti na praksi... Doktore moraš tražiti po bolnici da dijete prgledaju(napoinjem-ležali smo zbog bronhitisa, a 2 dana niko nije stavio slušalice i pregledao moje dijete, dok na kraju nisam otišla kod sestre i tražila da nađe doc, a onda nam je i svekar hanabanane pomogao ) Taj dan , kad je završena terapija i doc u nj kartonu(koje drže u sestrinskoj sobi, a ne na krevetima) dolazi ta učenica(studentica) i zove nas u sobi-kao vrijeme vam je za terapiju i nosi šprice...nakon mog upozorenja da smo završili s terapijom, odlazi kod sestre i tek tad pogleda šta u kartonu piše Sve u svemu , samo hB pa sam mogla biti sa svojim djetetom... A ova žena što je bila na našem odjeljenju(sa 13-god djevojčicom)insistirala je da bude sa dijetetom, jer je dijete nekoliko dana bilo pod temperaturom, a niko ništa nije poduzimao osim redovne terapije, e sad zamislite dijete pod temp. i neko mu da sirup ili šta već...i ostavi ga do sljedeće ture sirupa...ni kapi vode, soka da joj doda, a kamoli da joj pomogne das epresvuče.. I još mi nešto pade na pamet:terapiju primamo u sobi (jer imaju uslove za to) i dolazi nova sestra na smjenu i odjednom moramo ići do nj sobe i sjediti na hodniku uz inhalator da se djeca inhaliraju, i kad su nam naveče djeca zaspala (22 h) i ona im uključi u sobi uz upozorenje-ujutro ih probudite-ne može ovako kod svih može, eto kod nje ne može, i ujutro joj se taj isti inhalator pokvari.... Sorry na ovolikom postu, ali ovo je ništa na koje gluposti možete gore naići! P.S. Na susjednom odjeljenju leži curica koja ja u ivalidskim kolicim i strašno voli pitu, Zadnji dan našeg boravku mm donese kupovnu pitu i ja ja tražim kod sestre na tom odjeljenju da joj dam pitu(dijete leži 10-tak dana bez roditelja, koji su joj samop jednom došli) kaže-ne može, ne praktikujemo da dajemo kupovnu pitui(5-god dijete) a noć prije podijelili djeci za večeru paštete!!!!!!! I znate koji je je komentar bio kad sam otišla od nje(k'o pokisla jer me šokirala, da nisam znala kako reagovati) a što njoj nisam ostavila pitu da ona pojede