chuci -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (24.6.2011 13:22:01)
|
IZVORNA PORUKA: kolacic IZVORNA PORUKA: chuci helena ista sam ti. prošle godine mi išli u drugoj polovini jula u tursku. ajša imala 10 mjeseci. spavala na ležaljkama po suncobranom pored mora ili bazena (tada je spavala 2 puta dnevno). nije ni izgorila, a meni vlaa nije ćejf ako nisam stalno na plaži ili bazenu. ja se baš volim kupati. u hotelu je bila posebno djetalna, neposoljena ne začinjena nemasna hrana koju sam ja njoj davala u kombinaciji sa hipp kašicama i dojenjem. nismo imali problema hB hej cuci i mi idemo pocetkom jula u tursku pa me zanima kakvi su tvoji utisci opcenito..jesi nosila kuhalo za bebu il tamo postoji mogucnost da ti oni ponude hranu za bebu..i jesi isla na all inclusive uslugu ili kako? ja sam sva zbunjena jer ne znam sta da nosim, sta ukljucuje ta usluga za bebe..kontam da li nositi bazencic za bebe il mi je to nepotrebno? i kolica jesi li nosila u tursku i autosjedalicu? molim te odgovori mi malo opsirnije, i u koji dio turske si isla..? nasoj bebi ce isto biti 10 mjeseci kad odemo... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ja nisam nosila kuhalo ni blender. Ajša je tada jela hranu malo izgnječenu viljuškom, a davala sam joj ili kašice koje sam ponijela, ili hranu koja je nezačinjena. Svaku dan je za doručak, ručak, večeru bio ponuđen u hotelu sto sa hranom za dijabetičare koja nije bila začinjena ni masna. Uvijek je bilo lešo kuhanog mesa (riba ili piletina) i povrća (npr brokule, mrkve, karfiol, krompir) i riže ili nešto slično. Tako da ako u tvom hotelu ima sto za dijabetičare ne moraš se previše bronuti. mi smo nosili bazenčić, ali nam nije trebao, jedino smo u njemu nosali ostale igračke, kanticu lopaticu i te kerefeke. A bio je mali 60 cm u prečniku pa nije bio nezgodan za nosati. ja sam nosilakolica. predaš ih na ček in, tamo te čekaju sa strane kad izađeš do onog mjesta gdje pokupiš prtljag. njih zadnje utovaraju i prvo istovaraju pa ih odmah dobiješ. nisam nosila autosjedalicu jer nisam imala potrebu. u autobusu je sjedila u krilu ili stajala malo razgledala, a autom se nismo vozili nigdje. mi smo bili u kemeru u hotelu la chateau de prestige, ima 5 * i bilo nam je super. ajša nije osjetljiva hB, pa nismo imali zdravstvenih problema nikakvih. tada je dojila, pa se mi pokupimo u sobu kad je vrijeme i govoto. u hotelu smo dobili krevetić na korištenje besplatno, to je onaj putni krevetić, i meni su one tete dale dodatno čaršafa da joj stavim ispod nje pošto taj krevetić nema madraca. eto jesam li šta zaboravila napisati? izvini što ranije ne odgovorih, puno posla ovih dana
|
|
|
|