[Obrisana poruka] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (13.7.2011 14:29:14)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Medić* -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 14:35:07)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Hvala cure na odg

I mi smo slicno spremili, ostalo jos da se odlucim koju zastitnu kremu uzeti. Maleni je bas svjetle puti pa me strah da ne izgori.

S 50 nikad nećeš pogrješiti. Osim ako ćeš ganjati da malo boje uhvati [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

dobro bi mu doslo malo boje, ali neznam koja je najbolja, ne bih da ih vracam s opekotinama ( M i malenog ) ja sam svakako zasticena [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

sirnica -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 15:15:26)

Ako je mali svijetle puti-obavezno 50 ili 50+. Mi smo neki dan bili na jezeru, malenog sam mazala Niveom za djecu 50+. Nije izgorio, a uhvatio je sasvim malo bojice. Inače je skroz svijetle puti. Mm i ja smo se mazali faktorom 25, a opet smo malo izgorili po leđima. A sjedili smo u hladovini, Hvala Bogu pa sam Dž mackala svakih 20 minuta!

Medić* -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 15:21:16)

IZVORNA PORUKA: sirnica

Ako je mali svijetle puti-obavezno 50 ili 50+. Mi smo neki dan bili na jezeru, malenog sam mazala Niveom za djecu 50+. Nije izgorio, a uhvatio je sasvim malo bojice. Inače je skroz svijetle puti. Mm i ja smo se mazali faktorom 25, a opet smo malo izgorili po leđima. A sjedili smo u hladovini, Hvala Bogu pa sam Dž mackala svakih 20 minuta!

hvala puno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

teacher75 -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 15:48:43)

jeste li uplacivali putno osiguranje? ja namjeravam obavezno da uplatim za svo troje. znate li ima li neke razlike gdje uplatiti i koju biste mi osiguravajucu kucu preporucili?

Hanady RR -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 15:50:53)

IZVORNA PORUKA: teacher75

jeste li uplacivali putno osiguranje? ja namjeravam obavezno da uplatim za svo troje. znate li ima li neke razlike gdje uplatiti i koju biste mi osiguravajucu kucu preporucili?

ja bih ti preporučila vaše zdravstveno isugranje koje imate u kantonu sarajevo...i fino po 5 Km košta vas za svakoga a vrijedi 2 mjeseca...

ideš sa papirom koji potvrđuje međunarodnu saradnju i svojom knjižicom...
u slučaju nedao Bog potrebe prevoz do tamo, brzina djelovanja i plaćanje je mnogo lakše nego sa osiguravajućim društvima

R&T@ -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 15:52:15)

Ne treba ti faktor 50, jer tvrde dermatolozi da je 30 i 50 isto za zastitu...

Samo obavezno neki za djecu...

Mi smo kupili Nivea i losion i kremu za 17 KM u Interexu (faktor 30)[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

teacher75 -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 15:52:21)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja bih ti preporučila vaše zdravstveno isugranje koje imate u kantonu sarajevo...i fino po 5 Km košta vas za svakoga a vrijedi 2 mjeseca...

u slučaju nedao Bog potrebe prevoz do tamo, brzina djelovanja i plaćanje je mnogo lakše nego sa osiguravajućim društvima

zar se to ne ceka mjesec dana?[sm=zmeden.gif] mi na more idemo iduce sedmice

taze_mlada -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 15:56:08)

mozes li molim te malo bolje pojasniti boldirano?

Hanady RR -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 15:57:59)

zar se to ne ceka mjesec dana?[sm=zmeden.gif] mi na more idemo iduce sedmice

ne , ko ti je reako mejesec dana...

odeš ujutro u domove zdravlja uzmeš potvrde iz anamneze tj kartona da nemate hroničnih bolesti i te potvrde platiš za svakoga po 5 Km...onda odeš na skenderiju prvi šalter lijevo i ljubazna teta ti d azahtjeva koji ona do pola popuni, daš joj potvrde i knjižice ovjerene...
njima portir ide oko 10 nosi papire na odobravanje komsiji...
već sutradan oko 12 -13 časova po to možeš otići...

etp otiđi sutra , četvrtak je i obavite to...ako ti kaže da ne može odmah nazovi...može i isti dan[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 15:59:24)

IZVORNA PORUKA: taze_mlada

mozes li molim te malo bolje pojasniti boldirano?

evo mila...o ovome sam ja potanko informisala i prethodnih godina[sm=smiley1.gif]
http://www.ringeraja.ba/forum/Korištenje_zdravstenog_osiguranja_osiguranih_lica_KS_pri_odlasku_u_inostranstvo/m_623563/tm.htm

neda mi nešto link staviti kako treba...ukucaj u pretraživač korištenje zdravstvenog...izbacit će ti kao prvu temu ovu :)

teacher75 -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 16:00:42)

bojim se da u ovom stanju i po ovoj vrucini nisam u stanju, jer svo troje imamo kartone u razlicitim domovima zdravlja u razlicitim dijelovima grada, pa cak i razlicitim opcinama, a mm radi od jutra do mraka, tako da ni on ne moze obaviti taj zadatak[sm=smiley13.gif]ipak cemo platiti kao i do sada samo ne znam u kojoj kuci. a mm je na nekoj ineternet stranici nesto procitao mjesec dana da se treba unaprijed, ne znam jel to to[sm=zmeden.gif]

Hanady RR -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 16:02:00)

bojim se da u ovom stanju i po ovoj vrucini nisam u stanju, jer svo troje imamo kartone u razlicitim domovima zdravlja u razlicitim dijelovima grada, pa cak i razlicitim opcinama, a mm radi od jutra do mraka, tako da ni on ne moze obaviti taj zadatak[sm=smiley13.gif]ipak cemo platiti kao i do sada samo ne znam u kojoj kuci. a mm je na nekoj ineternet stranici nesto procitao mjesec dana da se treba unaprijed, ne znam jel to to[sm=zmeden.gif]

to su oni napislai mjesec jer su haman gužvu očekivali...al vjeruj ne trab mjesec za more...oni koji idu u njemačku, švedsku po 2-3 mjeseca oni trebaju ranije...[sm=smiley1.gif]

taurus -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 16:03:55)

mi smo danas uzeli putničko zdravstveno osiguranje u grawe osiguranju
za nas 4-oro za 17 dana 54 km, a policom je obuhvaćeno i osiguranje prtljaga
treba samo kopija pasoša ili ličnih karata

teacher75 -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 16:04:28)

ma djaba, danas sam izlazila po vrucini i umalo nisam unesvijest pala, a morala bih ici u domove zdravlja grbavica, visnjik i novi grad, pa onda nositi u skenderiju, tako da to definitivno otpada[sm=smiley13.gif]

Hanady RR -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 16:07:38)

ma djaba, danas sam izlazila po vrucini i umalo nisam unesvijest pala, a morala bih ici u domove zdravlja grbavica, visnjik i novi grad, pa onda nositi u skenderiju, tako da to definitivno otpada[sm=smiley13.gif]

e idi onda na grawe...poslah ti PP...broj telefona jedne naše forumašice...njen suprug radi osiguranje, vrijedan je pa nećeš morati ni hodati puno[sm=smiley1.gif]

teacher75 -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 16:09:41)

a kakvo je sarajevo osiguranje i ova nasa? jel grave skuplje? ja sam prije placala u ovim nasim kucama, cini mi se

Hanady RR -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 16:14:04)

a kakvo je sarajevo osiguranje i ova nasa? jel grave skuplje? ja sam prije placala u ovim nasim kucama, cini mi se

ma ja mislim ali mislim da su cijenom svi isti...tu negdje[sm=zmeden.gif]
al je meni grawe ipak jači koncern pa se prije njemu okrećem u ovome smislu[sm=zmeden.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (13.7.2011 16:18:39)

[Sadržaj poruke je obrisan]

HanaBana -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 16:30:20)

teacher javi mi se na pp...dam ti ponudu i za BSO i za Grawe:)
Hanady[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Trnoruzica -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (13.7.2011 16:32:52)

Prijateljica mi je isla u Bosna Sunce, mislim,,, Malo jace od marke po danu se placa...
Ja kontala do Unique, da vidim kako je sa njima, ako nista, gdje god uplatim, mislim da su uslovi skoro pa isti...
Teacher, jos samo malo [sm=smiley1.gif]

vila_7 -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (14.7.2011 7:47:34)

hajde treba mi brzinska informacija za ovo osiguranje.....sta ja s njim dobivam i moze li MM danas odmah otici i uplatiti i dobiti?
P.S. sutra ujutro idemo pa mi je zato frka,a  nisam prije uopce znala z aovo

Mala Selma -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (14.7.2011 8:11:16)

hajde treba mi brzinska informacija za ovo osiguranje.....sta ja s njim dobivam i moze li MM danas odmah otici i uplatiti i dobiti?
P.S. sutra ujutro idemo pa mi je zato frka,a nisam prije uopce znala z aovo

Mi smo prosli mjesec isli na more  u Hrvatsku i platili smo za nas troje 15 dana 30 KM u BSO ( bosna sunce osiguranju). Potreban je samo pasos bebe i LK roditelja i mi smo uzeli zdravstveno osiguranje ( u slucaju potrebe za uslugama u domu zdravlja ili bolnici kod njih). Znaci ti platis sve usluge i sa racunima kada se vratis kuci ides u osiguranje i plate ti sve ili imas opciju da direktno pozoves BSO u Hrvatskoj i najblizu produznicu koja se nalazi gdje ti ljetujes i oni ti na licu mjesta plate sve troskove ( tobijes upute u osiguranju).
Inace mi evo tri godine idemo sa A. na more i uvijek platimo osiguranje, dva puta smo samo za A. i automatski sam i ja bila osigurana, a sada smo osigurali i MM [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Mala Selma -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (14.7.2011 8:12:57)

i zaboravih napisati da sam  odma dobila osiguranje, neceka se mjesec dana kao sto neko napisa!

teacher75 -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (14.7.2011 9:31:07)

IZVORNA PORUKA: Mala Selma

P.S. sutra ujutro idemo pa mi je zato frka,a nisam prije uopce znala z aovo

Mi smo prosli mjesec isli na more  u Hrvatsku i platili smo za nas troje 15 dana 30 KM u BSO ( bosna sunce osiguranju). Potreban je samo pasos bebe i LK roditelja i mi smo uzeli zdravstveno osiguranje ( u slucaju potrebe za uslugama u domu zdravlja ili bolnici kod njih). Znaci ti platis sve usluge i sa racunima kada se vratis kuci ides u osiguranje i plate ti sve ili imas opciju da direktno pozoves BSO u Hrvatskoj i najblizu produznicu koja se nalazi gdje ti ljetujes i oni ti na licu mjesta plate sve troskove ( tobijes upute u osiguranju).
Inace mi evo tri godine idemo sa A. na more i uvijek platimo osiguranje, dva puta smo samo za A. i automatski sam i ja bila osigurana, a sada smo osigurali i MM [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

znam da se ne ceka to osiguranje vec se dobije odmah, mislila sam na osiguranje sto hanady spominje

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>