Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo recept,ja sam pravila pola mjere i opet je dosta izaslo i napravila sam malo izmjena,dodala malo nutelle u namaz i u preljev mlijeka u prahu,super su
Beboo,ja preko mob. Postavljam lakse mi...
Ja ne znam u cemu je stvar sa ovim slikomatom..ne mogu slike postavljati, a bas sam slikala malo hranu ovih dana Danas imamo povrtnu supicu i domacu pizzu na meniju..
Ja ne znam u cemu je stvar sa ovim slikomatom..ne mogu slike postavljati, a bas sam slikala malo hranu ovih dana Danas imamo povrtnu supicu i domacu pizzu na meniju..
Uh tako sam bila bezvoljna i demotivisana. Sad kako pijem terapiju vracam se malo u zivot, pocela sam kuhati :)
Danas spagete i bolognese sos sa cveklom za salatu, a dezert rodjendanska torta od prekjucer koju sam cak sama napravila . Evo slicica ovog sto je ostalo od nje, ali je bas ukusna. Ti si bebo meni inspiracija, kad vidim kako strastveno kuhas postidim se pa pocnem i ja :)
daj recept ove torte.. super izgleda..
Ja sam na netu nasla recept imalo modifikovala.
Kora: 250 gr keksa +35 gr cokolade u prahu + 50 gr topljene cokolade + 40 gr topljenog maslaca (ja sam u maslacu istopila cokoladu i kras) + 100 ml soka od breskve ili multivitamin. Ja sam sve smuckala,dodala jos soka post mi je keks bio suh i stavila u kalup pa frizider.
Fil: 250 gr kremastog sira (ja sam koristila abc) izmjesati sa 50 gr secera u prahu. Smjesu prepoloviti na dva dijela.
Umutiti 500 ml slag krema (ja sam koristila hulu,a u receptu stoji slatko vrhnje). Istopiti 150 gr Nutele. Ja sam stavila u solju za caj evrokrem Nussa :) i solju stavila u serpicu sa vrucom vodom prije nego sam pocela sa keksom i korom.
I dio: u polovicu smjese sa kremastim sirom dodati pola umucenog slaga, umutiti i premazati preko kore od keksa. II dio: u umucen slag dodati nutelu, umutiti i dodati krem sir (drugi dio sira umucenog sa secerom) i premazati prvi bijeli fil u kalupu.
Zavrsni dio ide tako sto se umuti 250 ml slaga (moze opet Hula) i doda istopljena Noissete cokolada. Meni je kalup bio pun i ne bi stalo pa sam ja sa dvije supene kasike ulja istopila Noisset milka cokoladu na pari i prelila. Odozgo posula dr Oetker zvjezdice za ukrasavanje i eto ga :)
Evo recept,ja sam pravila pola mjere i opet je dosta izaslo i napravila sam malo izmjena,dodala malo nutelle u namaz i u preljev mlijeka u prahu,super su
Beboo,ja preko mob. Postavljam lakse mi...
joj ja sma ovo pravil za jedan iftar...kod one šehize na fb našla recept... baš si me napomenula, mogla sma ovih dana...opet...
ne smije s eprepeć...da nisu dobro tvrdi... to sma našla na male tajne velikih kuhara...