idana_85 -> RE: Danas kuhamo - Januar (12.1.2016 15:27:41)
|
IZVORNA PORUKA: damma IZVORNA PORUKA: idana_85 Uh tako sam bila bezvoljna i demotivisana. Sad kako pijem terapiju vracam se malo u zivot, pocela sam kuhati :) Danas spagete i bolognese sos sa cveklom za salatu, a dezert rodjendanska torta od prekjucer koju sam cak sama napravila [sm=bravo.gif]. Evo slicica ovog sto je ostalo od nje, ali je bas ukusna. Ti si bebo meni inspiracija, kad vidim kako strastveno kuhas postidim se pa pocnem i ja :) [img]http://www4.slikomat.com/13/0106/mmj-201601.jpg[/img] daj recept ove torte.. super izgleda.. Ja sam na netu nasla recept imalo modifikovala. Kora: 250 gr keksa +35 gr cokolade u prahu + 50 gr topljene cokolade + 40 gr topljenog maslaca (ja sam u maslacu istopila cokoladu i kras) + 100 ml soka od breskve ili multivitamin. Ja sam sve smuckala,dodala jos soka post mi je keks bio suh i stavila u kalup pa frizider. Fil: 250 gr kremastog sira (ja sam koristila abc) izmjesati sa 50 gr secera u prahu. Smjesu prepoloviti na dva dijela. Umutiti 500 ml slag krema (ja sam koristila hulu,a u receptu stoji slatko vrhnje). Istopiti 150 gr Nutele. Ja sam stavila u solju za caj evrokrem Nussa :) i solju stavila u serpicu sa vrucom vodom prije nego sam pocela sa keksom i korom. I dio: u polovicu smjese sa kremastim sirom dodati pola umucenog slaga, umutiti i premazati preko kore od keksa. II dio: u umucen slag dodati nutelu, umutiti i dodati krem sir (drugi dio sira umucenog sa secerom) i premazati prvi bijeli fil u kalupu. Zavrsni dio ide tako sto se umuti 250 ml slaga (moze opet Hula) i doda istopljena Noissete cokolada. Meni je kalup bio pun i ne bi stalo pa sam ja sa dvije supene kasike ulja istopila Noisset milka cokoladu na pari i prelila. Odozgo posula dr Oetker zvjezdice za ukrasavanje i eto ga :)
|
|
|
|