Rimljankaa -> RE: indukovani porod?DA ili NE? (18.1.2011 13:15:25)
|
Evo iscitala sam sve ove stranice o induktivnom pordu... I ja ne znam sta da radim?! Cijela trudnoca mi je uredna,bez ijedne komplikacije. Malo me strah poroda,sto je normalno,moj doktor mi je predlagao da me pordi na Carski rez,kako bi mi ucinio uslugu,da zaspim i da se sve zavrsi. To bi uradili kao kad je on dezurni. Ja sam odbila i rekla da cu cekati prirodno. Jucer sam bila na kontroli,na drugom ginekoloskom pregledu,na oba sam jedna prst otvorena. CTG mi je uredu,pritisak uredu. Ja se super osjecam,a mislim i beba. Mice se,supstena je u pordjajni kanal,ali nece da krene. Sutra sam opet narucena na CTG i ginekoloski pregled,dakle treci ginekoloski pregled. Doktor mi je rekao da ako se ne porodim prirodno do nedjelje,u nedjelju je on dezurni,pa kaze onda cemo te i porditi. Ja pitam kako to? Kaze on meni,pa malo cemo to gelom i poroditi te,jer si zrela za porod,sve je spremno. Danas mi je termin. Inace da napomenem,imam neredovne cikluse. Nikad tacno ne znam kad cu dobiti,ali obicno bude na svakih 30 dana. Tako da kontam da mi mozda ni ovaj termin koji je odredjen nije uredu. Zadnji menzes mi je bio 11.4.2010. Sad ne znam sta da radim?! Uzasno se sikiram,i mozda zbog ove sve opterecenosti beba i nece da krene. Ne znam da li da pristanem na tu indukciju? Ja bi najvise voljela da to ide prirodno smao do sebe.. Da mi je pukao vodenjak,ili da samdobila bolove,a neotvaram se onda uredu. Ali nekako mi se ne ide na pord,bez ikakvih bolova,da legnem na sto da mi oni to isprovociraju i porode me.. Cemu zurba?! Sve sam nekako uvjerenija da bi odbila to za nedjelju,a molim Boga da samo krene do tad. A ne znam sta da radim ako nekrene,bojim se da nesto ne nastetim bebi. Samo da napomenem zadnji UZ koji sam radila bebina starost je odgovarala 37 sedmici,a ja sma bila 39 sedmica.
|
|
|
|