Skvo RR
|
Prebacivanje postova IZVORNA PORUKA: Crazy little thing Pokušavala sam pronaći temu o induciranom porodu, ali nisam naišla na ništa, pa se unaprijed ispričavam ako ponavljam temu. Dakle, ovako. Termin mi je inače 27.03., međutim, zbog hidronefroze koja mi je zahvatila desni bubreg (drugi stupanj, prelazi na treći) urolog mi je rekao da će se ići na inducirani porod, a ginekolog, da u svakom slučaju neću preći termin i da će se inducirati porod kad beba bude spremna, a u bolnicu idem 10.03. Budući da mi je prva trudnoća, ja mislim da beba sama od sebe neće krenuti prije termina, a pošto idem u bolnicu desetog mislim da će oniu to inducirati prije. I sad me zanima kako ide ta indukcija prije termina. Da li je to isto ono što se radi kad se znatno pređe termin? Dakle, drip da se počnem otvarat i da mi izazove trudove? Ili se ide odmah na carski? Da li se smijem naprezati uopće ako postoje bolovi u bubregu? Ja bih najradije da sve ide prirodno, ali sad je tako ispalo. Srećom, bebara mi je skroz ok. Dakle, molim vas sve što znate o induciranom porodu da podjelite. Hvala puno. IZVORNA PORUKA: enisa_sara Ja sam imala induciran porod jer se baba spustila u kanal a ja nisam imala trudove niti bilo kakve bolove. Znači sa osmijehom otišla na porod (ne boli ništa). Nakon što me dr. pregledao saopštio mi je da će mi "provocirati" porod i poslao me u salu. Slijedi klistiranje a zatim odlazak u salu. Tamo su mi uključili infuziju i sve je jako sporo išlo.... U salu sam ušla u 10:30 a izašla u 00:15 (jako sam se sporo otvarala). Prave kontrakcije su krenule tek negdje oko 16:30 a svoju princezu sam rodila u 21:50... Znači sve je trajalo (od bolova do poroda) nekih 5 h. Za napone koje spominješ a koji su vezani za problem sa bubrezima, ne znam. Sve što sam napisala, naravno ne znači da će i tebe zadesiti, sve je individualno al eto ja tako prođoh.... Nadam se da će ovaj put ići prirodno.... Držim ti fige i želim ti punooooo sreće! IZVORNA PORUKA: enna Ehh draga moja evo da te malo ohrabrim heheheh-Meni je pukao vodenjak u 37 sedmici i morala sam na porod.Ovdje nema klistiranja tako da nemam pojima sta bi ti rekla za klistiranje a porod mi je bio indukovan.Drip su mi upalili oko 9.30 jake bolove sam dobila oko 13.00 a moja princezica je rodena u 15.45 rodila sam prirodnim putem za tvoj problem neznam najbolje je da se posavjetujes sa svojim doktorom dali bi bilo problema ako budes radala prirodno.Beba je rodena sa 3300 gr. ali je poslije 4 pocela tesko da dise pa je morala 7 dana provesti u inkubatoru ali hvala Bogu i to je iza nas bez posljedica.Ako ti treba neki savjet pitaj ne brnini nista pusica i sretno!!! IZVORNA PORUKA: Crazy little thing Ma nekako me strah pošto za mene indukcija nije prirodna pa se bojim da će to bit prevelik šok za bebu. Iako ja mislim da je preko 3000 grama sve nekako ok, i da ne mora u inkubator, ali ipak ne znam. Koliko mi god govore, lakše mi je rodit kad je manja, mene strah da joj ipak ne bude sve razvijeno, nekako kao da će mi je prepast kad je izvuku tako ranije.. IZVORNA PORUKA: tweety Meni su oba puta inducirali porod probijanjem vodenjaka.Oba puta sam prešla preko termina.Nema te čega biti strah,opusti se i uživaj,vrijedno je vjeruj mi. IZVORNA PORUKA: enna noaa i ja nisam klistirana tj. ovdje se to uopste ne radi a nista ne urade jednostavno ako obavis nuzdu i malu i veliku nisi ni prva ni posljednja opusti se i uzivaj!!!! Crazy litlle thing kao sto ti je i tweety rekla opusti se i uzivaj ni ja nisam imala bolove niti sam bila otvorena pa opet sam isla indukcijom i rodena je beba ziva i zdrava a to sto je imala respiratorne probleme poslije 4 sata porodo moze se desiti svakome ovdje u Italiji su do 1970 godine djeca umirala od tih respiratornih problema ali sada ne sada je sve drugacije nemoj misliti na probleme opusti se i uzivaj ipak su oni doktori a ne mi pusa!!! IZVORNA PORUKA: dinciii i ja sam imala inducirani porod a dobila sam i klistiranje i to 2 puta jer sam se sporo otvarala (34sata) ja sam lose prosla jer sam na kraju ipak morala na carski.al to nemora nista znaciti,kao sto enisa_sara kaze individualna stvar.svaka zena je drugacije na svoj nacin prosla.neko teze neko lakse...nemoj se bojati,nego se raduj bebici jer ces poslije sve zaboraviti ..klistiranje je samo neugodan osjecaj nista drugo...nemoras se toga bojati...sretno.... IZVORNA PORUKA: Lorna I moj je porod bio provociran, jer sam prenijela trudnocu 11 dana. Nista strasno, nemoj da se plasis, najbitnije je da i ti i beba budete dobro. eh sad, posto imas problema s bubrezima, mozda ce tovj dr da predlozi carski rez. Poznajem zenu koja je upravo zbog napada bubrega morala imati carski rez. Ali ni carski rez nije bauk. Zleim ti srecu da sve sto bolje i brze prodje! SRETNO! IZVORNA PORUKA: bebbe Moj prvi porod je bio induciran, a drugi carski rez. I sve je proslo, hvala Bogu, OK. Ne sekiraj se. Moje je misljenje da ce ti najvjerovatnije predloziti carski, radi bubrega, a vidjeces da to uopste nije strasno, da je sada oporavak mnogo brzi i da sve ide bez problema. Beba od 37 sedmica je sasvim razvijena, i od 37. sedmice pa nadalje i na kilazi dobija vrlo malo ili nimalo. Tako da ni to nije razlog za brigu. Tri kile je sasvim solidan bebac. Moja Ema se je rodila sa 2,5, a sada su joj 3 mjeseca i stigla je djecu koja su i po kilu teza rodjena. Opusti se, uzivaj i sretno.