babygirl
|
drage moje zene, treba mi vasa pomoc seka je sinoc ugledala jednog zohara u stanu. tamno smedjeg, oko 2,5 cm. kaze da nema pojma otkud i kako. prekjucer je bila u robotu, a jucer u intereksu, merkatoru , konzumu, pretpostavlja da je donijela iz nekog od tih centara. eh sad, ona stvarno ima najcisci stan na svijetu, na cetvrtom spratu, a i zgrada je prilicno cista. hocu da kazem , nije neko vlazno podrucje, stara zgrada i to , da bi se imali gdje jako razmnozavati i slicno, a koliko sam uspjela upratiti i sve komsije su u zgradi i izgledaju mi prilicno uredni (nema napustenih stanova i sl). zgrada ima pet spratova. tako da ... ili je dosao u nekoj od kesa iz centara ili je iz ventilacije od nekog komsije. uspjela ga je uganjati i ubiti, ja sam joj donijela raid i naspricala je onako po kuhinji, po podu, plocicama, malo iza sporeta i malo oko frizidera, izlaz iz ventilacije. danas cemo izmaknuti sporet i frozider, jer je ostatak kuhinje spojen, pa smo ispod elelmenata naspricali,za pocetak. ja se zaista nadam da je samo taj jedan i da ga je slucajno donijela i srecom odmah vidjela. cekale smo, nijedan se vise nije pojavio (naravno ugasile svjetlo i cekale). eh, danas cemo pobacati sve otvorene namirnice, brasno rizu i sl. naspricati jako raidom i htjele smo taj prasak neo... nesto kupiti. i sve jako zatvoriti , nek'pocrka sve sto ima, i danas ce ona nociti kod mene, da ne boravi u stanu, a sutra izraciti. mislite li da ce to pomoci, ako ih ima jos? i mozete li mi reci gdje da kupim taj prasak? neko je napisao da ima u poljoapoteci, ali nemam pojma gdje je poljoapoteka pliz help, vidim da ste imale iskustva i da ste se rijesile baja. samo napomena, neko je rekao da nisu opasni : jesu, oni su jako opasni u izmetu, krilima i mrtvim tijelima su supstance koje izazivaju alergiju i atmu kod djece, izmet ostaje u hrani nasoj, npr u rizi i brasnu sto je otrovno, koliko znam ne ujedaju, ali prenose tifus, kugu , gubu i jos neke druge bolesti. meni je raid i usisvac pomogao kod mrava. one kucice, nula bodova.samo su ih zaobilazili. ona 3 sto su usla u kucicu su bila osamucena, ali ostali nista. uglavnom, kod mene su bili srni mravi, i raidom sam naspricala ventilaciju jer sam upratila da je jedna kolonija krenual otamo. a kad sam vidjela kako lijepo putem odu preko hodnika u kuhinju uz sank, usisivacem sam ih usisala i pod naspriacala raidom. nisu se vratili hvala Bogu.
|