Blue rose RR
|
Hm...ne znam kako da počnem ili da nastavim, a da ne zvuči ružno, ili da nekog napadam (ne dao Bog). Ovako, kao prvo nisam željela da se javljam ni po ovoj temi, ni po temi učešća u emisiji "Zabranjeni forum", niti u temi trudilica u kojoj takođe osnivaju udruženje, one tužbe za doktoricu X ... Poučena dosadašnjim praćenjem bilo kakve aktivnosti, na RR-u, koja traži lični angažman (kako mene same, tako i većine nas i ovdje i bilo na kojem drugom forumu - čast izuzecima), vrlo često se završava, na masi podrške i to je to. Ne mora značiti da će to biti i ovdje slučaj, ali ... nisam nešto sigurna u to. Nažalost. Ne želim da neko pomisli kako sam protiv osnivanja udruženja koji bi poboljšale situaciju u Bosni i Hercegovini, kada je riječ o porodici uopšte, nego pitam ja Vas: da li ste svjesne koliko to vremena i živaca zahtijeva?! Nisam član nikakvog udruženja, iz dva razloga: vremena i posla. Mislim (i realna sam) da ne mogu, u okviru svojih psiho-fizičkih mogućnosti da izdvojim KVALITETNO, još jedan dio sebe u neki projekat, a da to ili moja porodica ili moj posao ne osjete. Možda sam sebična, u nečijim očima, ali mišljenja sam da više mogu preko ovih slova (tastature), i svog iskustva da pomognem još jednoj majci, kćerki, tati, da prebrode nešto što ih tišti, ili da se radujem sa njima, ili da dam još jedan savjet. Meni je mnogo njih pomoglo, i zahvalna sam na tome. Ne smatram da trebate stati sa svojim naumom, ali želim da kažem da DOBRO RAZMISLITE, koliko ste spremne daleko ići u ovaj projekat, da razmislite da li imate vakta stajati u redu suda, općine, kantona ... čekajući tone, i tone papira za registraciju, ovjeru, traženje informacija, donatora .... ne samo za osnivanje Udruženja, nego i za svaku narednu radnju koja vam treba i koju ste voljne poduzeti. Ja priznajem nisam spremna. Ah da umalo zaboravih ... žao mi je što se odmah javio revolt i odbijanje prema Udruženju DjeCa ... žao mi je što većina nije posjetila njihov sajt, što niste pročitali njihov statut, što niste se upoznali prvo sa njima preko foruma (ima tu strahovito finih, zanimljivih, šaljivih, i povrh svega mnogo humanih ljudi) , koji su bili i spremni su da pomognu, CIJELOJ PORODICI. Nisam član Udruženja DjeCa, jesam bila član foruma, (jedan od prvih ) ali sam shvatila da ne mogu da sjedim na "dvije stolice" i ne želim da (vraćam se na početak posta) polovično dajem sebe. Da li sam pogriješila ili nisam - možda ću nekada skontati, a možda nikada-o tome ne želim ni da razmišljam ... ali podržavam da ukoliko stvarno želite da osnujete Udruženje - iskoristite ono što vam se nudi . Zašto ne želite da se upoznate popijete kahvicu sa ljudima koji već "rade uveliko" , dogovorite možda i neke izmjene kada je riječ o dokumentima i bla, bla, papirologiji ?! Ipak vredilo bi pokušati. Mada, šta god da odlučite imate moju podršku.