bebbe RR -> RE: Zabrana pusenja u Hrvatskoj (11.5.2009 7:33:25)
|
Ja sam nekada bila okorjeli pusac, poslije toga sam presla u fazu kada bih ponekad zapalila, a od kada sam ostala trudna s Emom - nisam nikada zapalila nijednu cigaretu, prvo zbog trudnoce, a sada zbog dojenja, a i ne osjecam potrebu. Sto, naravno, ne znaci da necu nekada.... MM nikada nije pusio i u nasem stanu nije dozvoljeno pusenje, cak ni MM mami ili bratu, koji su pusaci. To je njegova odluka. Imamo dva lijepo uredjena balkona na kojima je ta aktivnost dozvoljena, sto je ljeti OK, zimi pa i ne bas. Meni je zvucalo okrutno, no navikla sam se... Ovdje, U Sloveniji, je taj zakon zazivio prije neke dvije godine, iako je bilo puno pobuna, i lijepo je ici u restorane i kafice i na kolace bez da te dim gusi. Zimi su pred ugostiteljskim objektima grijaci i dekice:) za pusace! Ja dobro razumijem potrebu za cigaretom, nikada ne gnjavim ljude koji puse, jer to je njihova stvar - bila strast ili muka, ali zadovoljna sam da moja beba raste u okruzenju bez dima. I to za mene nije tersanje - pusenje je, bez obzira na cinjenicu da onome ko konzumira cigarete pruza zadovoljstvo, stetna i losa navika, skodljiva za druge, a ne nepusenje!!!!
|
|
|
|