Hanady RR
|
IZVORNA PORUKA: *Boo* Drage mame, vjerovatno se vec govorilo o ovoj temi. Zanima me da li ste nosile steznik poslije poroda i neka iskustva u vezi s tim. Da li to uopce ima efekta ili je u pitanju samo anatomija i genetika? Ako jeste, koji ste koristile? Ja sam poslije prve trudnoce nosila i poprilicno se sve vratilo u normalu, a sad poslije druge trudnoce...pitanje je . IZVORNA PORUKA: Gift e i mene ovo zanima...ja sam nabavila neki steznik u apoteci, al ga bas cesto i ne nosim... IZVORNA PORUKA: animagical ja nosim nekakav na cicak, od prije nekih 15 dana, svako drugi treci dan...kad me krsta zabole, pomogne da ih pravilnije drzim pa me malo popuste...a stomak se primjetno vraca tako da mislim to nema neke veze sa steznikom, vrati se svakako IZVORNA PORUKA: *Boo* Ja sam dobila neki na poklon i nije ga bas ugodno nositi, pogotovo sto mi ne odgovara sintetika, a svi su uglavnom takvi. Uz sve to, bas sam procitala da ga bas i nije preporucljivo nositi. Uteze, misici slabe, jer ne obavljaju svoju duznost. Mozda ima neki drugi bolji nacin vracanja stomaka u normalu, vjezbanje, trbusnjaci??? . IZVORNA PORUKA: maglaj_mum Ja sam negdje procitala da i spavanje na stomaku pomaze...pa sad ne znam... IZVORNA PORUKA: MarinaDK Ne znam koliko je to zdravo nositi ,prvo sto steze ,cirkulacija slabi s tim i dotok krvi u misice,..Znam da nije preporucljivo nositi usko kad su u pitanju celulit i strije,jer koza mora da dise...Ne znam kako je ja to nisam nikad probala mada bi mi dobro dosao jedan preko stomaka IZVORNA PORUKA: vjestica steznik imobiliše mišiće, pa oni ne vrše svoju funkciju i još više oslabe jedini način vraćanja mišića su vježbe IZVORNA PORUKA: animagical to znam i imam pitanje-sta mislite da li cu jos vise oslabiti misice ako ga nosim po sat-dva dnevno-zbog ledja? krsta me ubijaju, kad se sagnem oko bebe ne mogu da se uspravim.... ima li gdje tema oko bolnih ledja poslije poroda? IZVORNA PORUKA: vjestica neće ti oslabiti ako nosiš kratko ali i zbog leđa bi trebala raditi vježbe trebala bi jačati i leđnu i tbušnu muskulaturu - time zaštitiš kičmu i poboljšaš držanjei trebaš voditi računa o zaštitinim položajima prilikom podizanja bebe ( ne podiži iz kičme, nego iz nogu tj savijaj noge umjesto kičme, nešto slično kako dizači tereta dižu tegove) [/quot e] IZVORNA PORUKA: MarinaDK Tacnije rasiriti noge dok stojis u sirini ramena saviti u koljenima i onda se sageti po teret...To sam naucila dok sam radila u jednoj prodavnici gdje se dizao ponekad tezak teret...Uvijek su nam obracali paznju na to...Fizioterapeut ti moze preporuciti prave vjezbe nakon detaljnog pregleda...