batterfly -> RE: nenormalno ponašanje... (5.5.2009 15:14:24)
|
Slozit cu se sa Amrino kada kaze da je najlakse reci "ne se mjesati", ali i sama si navela da ti je ta osoba jako draga....Ne znam kakav si tip osobe, ali ja znam da bih poduzela sve moguce da joj pomognem...I da, slazem se da je tu potrebna pomoc psihologa...Mozda se njena "postporodjajna depresija" ili nesto slicno, manifestira u tom obliku....Ne znamo, mozemo samo nagadjati i pricati "ja bih ovako, ja bih onako", ali smatram da za takve slucajeve postoje adekvatne osobe koje takvoj osobi mogu i trebaju pomoci... Kada sam se ja porodila sa prvim djetetom, bila sam na jako dobrom putu da postanem kao i ona...Ali su mi ljudi koji su mi dragi, koji su imali iskustva, a ponajvise moja babica koja me je porodila i podrska mojih najblizih, uveliko pomogli da progledam i da dodjem sebi...Da nije bilo njih i njihove pomoci, savjeta i mnogih drugih stvari, znam da bih postala jedna od slicnih toj...Ali bih, vjerovatno zavrsila i na psihijatriji ili kod psihologa... Zato te molim ,nemoj dizati ruke od nje, nemoj odustajati, jer njoj je zaista potrebna pomoc...Nadam se da ces naci pravi nacin kako da joj pomognes...Nemoj biti gruba prema joj, i nemoj se ponasati tako da ona stekne utisak da joj ti "solis pamet" ili sl....Ja znam da je to jaaako tesko, znam i kako se ona osjeca, to nije lako ni malo i najbolje bi bilo kada bih je nekako uputila psihologu....Ja bih ako treba, dovela psihologa njoj.... Zelim ti svu srecu svijeta i puno snage i volje da rijesis njezin problem...
|
|
|
|