Malenaoduvijek -> RE: Pasos za bebe (22.7.2014 12:17:31)
|
IZVORNA PORUKA: mama_alma IZVORNA PORUKA: Super Beba IZVORNA PORUKA: mama_alma Molim Vas da li jew neko u skorije vrijeme mjenjao djetetu pasoš, ovo je mojoj starijoj četvrti pasoš koji ćemo izvaditi abd, skoro sam sigurna da mi je kolegica rekla da samo treba uplatnica i stari pasoš, nazovem da pitam naš CIPS kaže rodni list treba, pa eto ako je neko skoro vadio djetetu da mi odgovori da li treba ili ne, jer sad oko tog rodnog je čitava poezija, znam kad mi je trebao r. za upis u školu bratu nisu dali nego sam morala lično ići u Općinu Centar http://mup.ks.gov.ba/node/37 Ovdje piše da mora i rodni list. Mi smo nedavno vadili pasoš, mislim da sam odnijela i rodni list (plus stari pasoš i uplatnica). I ovaj novi pasoš traje 5 godina za djecu iznad 3 godine starosti. ok, hvala, i hvalim te bože za rok od 5 godina, da ne pričam da sam neki dan slučajno rekoh da vidim pasoše, kad ovoj starijojj istekao 2.6. pozlilo mi na mah super bebo ne cini ti se treba,ja predala prije 2 sedmice za L. Mama alma ovo su sada trajni rodni,kad ga jednom izvadis samo ga kopiras i predas a original na uvid,ili ovjeris kopiju a samo roditelji mogu bez punomoci izvaditi i supruznici jedan drugom.cak tebi ne moze roditelj kao punoljetnoj
|
|
|
|