Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi nemamo tih problema, kod nas predstavnik stanara vedri i oblaci u zgradi Bog mu dao zdravlja.Tacno se zna kad se radi,i sta se radi! ma divota Cak osobe koje ne zive u zgradi nema sanse da udju,a da ne budu pitane:kod koga idetu..ako se doticni gospodin nadje u ulazu.Ljeti zaljeva cvijece okopava,zimi cisti snijeg...ma ljepota Jedino sto mi svaler ne moze doci steta....proso bi i sito i reseto Lijepo je zivjeti u uredjenoj zgradi i divnim kosijama
Eh, kod nas je krenulo . Pisala sam na "problemi s komšijama" o otvorenim vratima jednog stana na našem katu- dakle, uvijek otškrinuta vrata poduprta papučom i stariji čovjek se čuje iznutra. Jučer je dolazio našem majstoru (renoviramo stan, fino rekli predsjedniku savjeta o planovima, složili se da ne treba između 2 i 5 raditi i sve ok). Kukao je kako njemu treba mir. Kaže majstor da je baš neki čangrizavac i da smrdi na alkohol jako. Čovjek mu fino rekao da će lupati do dva, odraditi sve što mogu, a onda iznositi šutu. Ne znam detalje. Mislim da ćemo morati otići i predstaviti se i popričati sa čikicom. Btw. neki dan je rekao majstoru (već se prije žalio) "šta imaju renovirati, useljiv stan, kad cigo ima para i m... maže" . Opet ponavljam, hoćuuuuuu mojj ulaz povesti sa sobooooom
I moja komsinica se zalila na tursku porodicu koja je uselila u susjedni ulaz ali s njima dijele zid. Kaze da su bas bucni i ne paze na red. E ne znam jel to njima u krvi, odgoju ili se to tako slucajno potrefilo.
Komšije o sebi pri sebi...Zgrada izgrađena na principu "jedan (polu)sprat - jedan stan"...jutarnji pozdrav u liftu i ljepota, bez pretjeranog mahalanja. Međutim, komšije (polu)sprat ispod nas imaju običaj da smeće ostave ispred vrata i to, nažalost, nekad i na dan-dva (komšije drage - čemu služi balkon?!?). Još kako imaju malo dijete, pa se pelene usmrde, uh, nije nimalo lako. Zimi je i podnošljivo, ljeti nikako nije od vrućine i isparavanja (sav smrad se "penje" nama pred vrata ). Obzirom da smo relativno novi u zgradi, nezgodno nam bilo šta reći, a kamoli zvati eko-policiju. Da sam u svojoj staroj zgradi, ne bih se ustručavala komšiji pojasniti pravila kućnog reda. Uglavnom, mm i ja smo se dogovorilo da trpimo još malo...k'o kad smo i mm i ja budale..grrrr!
I moja komsinica se zalila na tursku porodicu koja je uselila u susjedni ulaz ali s njima dijele zid. Kaze da su bas bucni i ne paze na red. E ne znam jel to njima u krvi, odgoju ili se to tako slucajno potrefilo.
Slucajno se potrefilo. U svakom zitu ima kukolja. Nema potrebe generalizovati. Stereotipi, predrasude..Ma fuj, ne?
Znate kako u svakom zitu ima kukolja e tako i kod mene.. Sve su komsije ok i slazemo se Al jednu StO Imam iznad mene kuca PrVO bih nju otrovala Pa onda njenu macku (a obozavam zivotinja) Ima macku koja je vjecito vani (to mi nesmeta) Al ima macku koja mi od vrta pravi minsko polje tj vrt mi je vanjski klozet. Nalazila Sam izmet u cvijecu,pred vratima,Po terasi potravi da ne govorim, izgorila mi trava od Macije mokrace i Million puta Sam konu upozoravala da zatvori macku jer nije lijepo ipak Sam ja trudna ne ona namjerno je pusta van. Dok na ljeto nisam palagonije zasadila milina za oci i macka se pokenjala u svaku saksiju Sa Tim StO je i dvije oborila (od 2m saksije duge) i ja stala Golom nogom i onda ruku ubola da naberem blitve i uhvatim nesto ljigavo,okrecem glavu da joj opet kazem i ona meni "ne intresuje me i Ode u kucu" ja pokupim sav izmet u vrecicu i njoj pred vrata pozvonim nije htjela otvoriti i nakacim joj na kvaku od vrata. Da bi ona to nasla i pocela se svadjati ne Samnom nego Sa mm i ja joj lijepo kazem "draga sta se nerviras,ja to vratila samo Ono StO je tvoja macka u mom vrtu izgubila" a ona pocela da se dernja i mm joj rekao ako jos jednom nadje macku u vrtu da ce kupiti otrov i vise nikad nisam nasla nista,nit kona vise prica samnom. Da bih za moju svadbu kad su gosti dolazili Po mene ona kosila kosilicom travu i slaufom spricala cvijece i voda SVA prskala Po stolu i Po gostima. Za neke je Stan i to bez Balkona da neugrozavaju druge komsije...
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
Slucajno se potrefilo. U svakom zitu ima kukolja. Nema potrebe generalizovati. Stereotipi, predrasude..Ma fuj, ne?
Svakako!Mozda se radi o manje civiliziranim ljudima,bas kao sto ih i mi imamo :).
mudro zboris draga
ja sam prosle godine imala 3 momka iz Turske u dvosobnom stanu mog brata, ma za pozeliti ih za podstanare koliko su bili pedantni, kulturni, mirni, ma sve naj o njima, a jos muskarci, ma uredniji od bilo koje zenske osobe....
onda sam imala bracni par iz Zvornika, jedva smo stan poslije njih ocistili, svadja, dreka, komsija iznad njih ih par puta zvao policiju i na kraju su otisli hvala Bogu, nakon njih petoroclana porodica iz Sarajeva mirni ko bubice...
Nebitno odakle su, kao sto M.pratilja rece u svakom zitu kukolja ima, ne mozemo sve u jedan kos svrastavati...
< Poruku je uredio medic slatki -- 11.2.2011 21:53:24 >
bas tako ma svugdje na svijetu ima i dobrih i losih inace nikad ljude ne djelim koje i odakle je koliko ima i slicno samo na dobre i lose tacnije neki mi pasu neki ne...
Da li neko zna kome se obratiti kad komšije "neadekvatno" drže kućne ljubimce, puštaju ih redovno da obavljaju nuždu u haustoru? To strahota od smrada, pogotovo na ovim vručinama.
Da li neko zna kome se obratiti kad komšije "neadekvatno" drže kućne ljubimce, puštaju ih redovno da obavljaju nuždu u haustoru? To strahota od smrada, pogotovo na ovim vručinama.
jesi 100% sigurna da kućni ljubimci obavljaju nuždu u haustoru? ja iskreno ne znam nijednog psa koji će obaviti nuždu negdje a da nema trave a pitam zato što sam ne tako davno doselila u haustor koji je vječito smrdio (dolazila sam tu i prije preseljenja) a čim sam došla odmah su komšije počele da govore kako moj pas piški u haustoru i da zbog toga smrdi
Ma moja komšinica je "divna",živi ispod mene i evo npr. sad u ova doba kuha.Vani je 30°C,prozori su širom otvoreni i a ja se gušim u njenom bijelom luku.
Noa šta je god užasno je!Isto noćna ptica,do nekih doba je budna ali zato spava do 12h.
Moram se pohvaliti, slučajno naiđoh na temu... Naše su komšije divne, .. hem ovi prekoputa, hem ispod nas, ... Stvarno nemamo problema nikakvih... nikad se niko nije požalio kad smo dernečili, ... sada kad je beba tu baca sve živo iz igraone, ... to lupi od pod da ti se zamanta, .. puštamo joj glasno muziku da pleše, ... al sve to u neko normlno vrijeme, naravno.
Moram se pohvaliti, slučajno naiđoh na temu... Naše su komšije divne, .. hem ovi prekoputa, hem ispod nas, ... Stvarno nemamo problema nikakvih... nikad se niko nije požalio kad smo dernečili, ... sada kad je beba tu baca sve živo iz igraone, ... to lupi od pod da ti se zamanta, .. puštamo joj glasno muziku da pleše, ... al sve to u neko normlno vrijeme, naravno.
A da pitamo vase komsije sta misle o vama ? Salim se. Moje komsije sa sprata su OK. Dva mlada bracna para, zivi se ne cuju. Ja se cesto znam izvinjavati komsiji ispod nas zbog J.-ovog lupanja, ali on kaze - Hajde, sta fali, pa i ja kad pjevam, cijela me zgrada cuje (pjevac je u horu NP u Sarajevu).
A da pitamo vase komsije sta misle o vama ? Salim se. Moje komsije sa sprata su OK. Dva mlada bracna para, zivi se ne cuju. Ja se cesto znam izvinjavati komsiji ispod nas zbog J.-ovog lupanja, ali on kaze - Hajde, sta fali, pa i ja kad pjevam, cijela me zgrada cuje (pjevac je u horu NP u Sarajevu).
Ma ja sam znala često, dok smo bili "mladi i ludi", nakon tako nekog dernečena pitati, izvinjavati se, ... al ovi prekoputa kažu da ama baš ništa ne čuju, ... samo smo onda pazili da se ne lupa vratima kad se ulazi i izlazi.
Ma imamo sreće , .. hehehe ... visoko smo, nema nikog dalje