AminaZana -> RE: Upala Bartolinijeve žlijezde (6.8.2012 10:17:41)
|
uh ja sam imala ceste upale bartolinijeve zlijezde. i to cak 3 puta. koliko ja znam, ta zlijezda se usljed jake prehlade i jakog "bijelog pranja" jednostavno zacepi i sva tecnost bijelog pranja se zadrzava u organizmu. kod mene je znalo porasti kao limun. boljelo je jako jako. do suza. prvi put mi se to desilo na ljetovanju u turskoj. ispocetka me je boljela prepona i onda sam dobila uzasne bolove u medjunozju. cim sam se vratila iz turske, odmah sam otisla na kosevo i doktor mi je to istisnuo, ocistio i to je to. za dvije sedmice mi se ponovo upalila zlijejezda i od nesnosnih bolova prilikom istiskivanja, nisam imala snage ponovo to da prezivljavam, pa sam zahtijevala da mi to rade pod totalnom anestezijom. to je bilo vec OK. ali nakon nekim mozda mjesec i po, meni se ta zlijezda ponovo upali i onda mi bude puna kapa svega. nadjem doktora koji je profesionalac, Dr. Kapetanovic na Kosevu, i zahvaljujuci njemu od tada nikad vise nisam imala problema. naime, on napravi veliki rez na toj zlijezdi i iscijedi i ocisti je kompletnu i to svaki dan ponavlja, narednih 15 dana. jesu to muke i bolovi, ali me je izlijecio. jer ta zlijezda je u mom slucaju stalno se upaljivala, jer je imala kao neku malu kuglicu, doktor je mislio da je to podvijena dlaka i dok nije je odstranio, ona bih se neprestano upaljivala. eto moje iskustvo u vezi bartolinija :) nadam se da sam nekome i pomogla ;)
|
|
|
|