Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (1.11.2015 19:51:03)
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: Carobno jutro IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305 IZVORNA PORUKA: M.A.M. IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305 IZVORNA PORUKA: M.A.M. IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305 MAM, Rose , Čarobno i ostale koje ste se porodile na Jezeru,, jeste li koristile pliva sept? Ako jeste koji ste koristile i kako? Jeste li prale bebi i lice i kosu pliva septom? Preporuka moje patronazne i sestara sa GAK-a je da se beba kupa prvih 15 dana plivaseptom zutim(kamilica)takodje da se i ti kupas,ali mojoj bebi je nenormalno isusio kozu sedmi dan tako da sam odmah prestala i pocela je kupati niveom baby,a ja sam se kupala jos nekih mjesec dana I ja sam mislila da ga koristim možda prvih sedam dana jer sam čula da je baš agresivan prema bebinoj koži.. A jesi li joj i kosu i lice prala? Čitala sam da ga neke žene koriste samo za tijelo.. ne znam koja mu je onda svrha ako se ne opere sve ?? Sve sam ja prala i lice i kosu,pa eto vidjeces akoBogda mozda tvojoj bebici ne isusi kozu,i obavezno kada ti gosti dodju da peru ruke sa plivaseptom Znači može se prati.. Vidjet ću in shaa Allah, ali bude li mu koža kao moja ,isušit će mu je od prve upotrebe Elhamdulillah pa će mi prvih dana samo moji dolaziti, bilo bi mi pravo ofirno da nekom kažem da opere ruke [sm=smiley36.gif] nemoj da ti bude ofirno za tvoje dijete...stavi i neki gel za dezinfekciju..ko god zeli bebu uzet ima da ruke pere Ja sam svoju kupala tacno mjesec u zutom plivaseptu, nije joj se osusila koza ali sam ja poslije svakog kupanja mazala nekim prirodnim uljem sto kupih u DM, tahirovic neko ulje, krasno stvarno. Nema nikakve hemije. Da li mi je to pomoglo da joj se koza ne isusi, ne znam. Nije imala ni tackice. Kad predjoh na druge kupke, osula se. Sebe sam uredno kupala isto u plivaseptu zutom i kosu i sve. Uredno sam svakog zamilila da opere ruke prije nego dodje do bebe, pralo se a i sad se pere plivaseptom pa onda se gel stavi za dezinfekciju. Zamolis fino i svako ce tr shvatiti, ipak je mala beba u pitanju Mi smo se prve 2 hefte kupale sa plivaseptom tj nju sam cini mi se I duze I neki dan joj operem kosu I osula se tj isusilo joj se tjeme pa smo je evo 2 puta mazali maslinovim prije kupanja, matom joj glavu maslinovim I ostavim pola sata I onda je okupamo. Evo povuklo se u potpunosti. Ali ruke I dalje svi peremo sa plivaseptom. Ono je super stvar I za inace, prat ruke, budu bas lijepo ciste I dezinfikovane. E tako i mi za ruke i dalje. Sad su vec svi i naucili na plivasept, hehe. Ma svj ce makar dotaknut joj rucicu a ona ce onda tu istu rucicu u usta gurnuti pa sto je sigurno sigurno je😊 Vidjeh slike iz hodnje, divne ste vas dvije 😍
|
|
|
|