cauchy -> Dvoroga maternica i komplikacije (21.10.2015 14:00:40)
|
Pozdrav svim mamama. Nova sam na forumu, a ako sve prođe ok, nadam se i nova mama. [sm=bravo.gif] Trenutno sam u 11. sedmici trudnoće i od početka imam problema. Na bolovanju sam već duže od 4 sedmice. Naime, imam tzv. dvorogu maternicu zbog koje sam oklijevala zatrudniti, jer sam čitala da može biti problema sa začećem ali i sa trudnoćom. Sreća, ostala sam trudna nakon 2 mjeseca pokušavanja, ali od tada imam nekoliko komplikacija. U 7. sedmici mi se pojavio smeđi iscjedak, koji se povukao, pa u 9. ponovo pojavio, iako sam po preporuci ginekologa bila na strogom mirovanju. Moj ginić nije mogla otkriti od čega je, s obzirom da je beba bila uredu. Nakon toga, na početku 10. sedmice sam prokrvarila, ali pravo. Bilo je crvenkasto i obilno, kao menstruacija. Mislila sam da je gotovo i odmah otišla kod ginekologa. Ustanovila mi je hematom 27x31 mm, a bebica je bila OK, srculence je kucalo. Od tada ponovo strogo mirovanje mjesec dana. Svo vrijeme pijem duphaston 2x1, primala sam progesteron inekcije svaki 5. dan, dok krvarenje ne prestane. Za sada, krvarenje se povuklo, ali i dalje se plašim, ne znam da li se hematom povukao. Početkom novembra radim fetalni skrining i nadam se da će sve biti uredu. Nalaz krvi i urina je uredan. Zanima me da li neka od vas ima slična iskustva, možda imate neki savjet ili utjehu jer sam preplašena. Šta mislite koliko strogo mirovanje mora biti? Za sada cijelo vrijeme ležim. Ustanem samo kada moram na wc ili da jedem. Hvalaa vam... Pozdravčić svima!
|
|
|
|