puma
|
ne znam... ne znam sta vise da mislim... znam samo da me ovih dana uhvatila jaka panika, strah, tuga... evo maloprije su javili na vijestima da je i drugi pacijent iz Gorazda, sinoc umrla... dva dana, dva zivota... strah me jer kako opisuju gripa "napada" oslabljeni organizam... moja mama je dijabeticar, ima hronicno oboljenje bubrega, visok pritisak, imunitet joj je skoro pa 0... jucer je bila jako losa, malaksala, grlo je boljelo, nije mogla hodati... hajd sve to opet sama sebi kazem, ma od secera je to... malo i nahlada... jutros obavljam neke obaveze u gradu, sretne me mamina prijateljica i pita me "jeli ti mami spala temperatura?"... ja onako sva pretrnula, pravim se da znam o svemu, kazem da jeste, da je dobro, a u meni sve drhti... znaci presutila mi je tu informaciju... pa gore mi je kad sta saznam od drugih ljudi nego da mi ona licno kaze... ali nikako da joj do dokazem i da joj objasnim... imam osjecaj da cu poludjeti... jos i ovaj mali mi je smrljav, nervozan, ima proliv, imao je i temperaturu ali hvala Bogu nema vise, slabo jede... a ja, sta radim, sve pratim i razmisljam da li su to simptomi reakcije na vakcinu, ili su u pitanju zubici ili je to... ne daj Boze... vjerujte mi evo placem ko malo dijete... znam da ce neke sad poceti "galamiti" na mene da ne razmisljam ovako, ali tesko je zaustaviti te neke vijuge u mozgu... dosla s posla, rucala pa malo legla da odmorim, prenese me i zaspim, sanjam... sanjam svasta nesta... imam osjecaj da mi mozak vri... ne morate nista komentarisati, samo dajem sebi oduska... ne ljutite se...
|