dadoliny -> tete u vrticu zahtjevaju vracanje u pelene (14.10.2015 15:04:03)
|
Zdravo, Moj sin ce krajem decembra napuniti 3 godine, a u septembru je krenuo u vrtic. Pelenu smo skinuli 1vog juna i stavljala sam mu samo navece za spavanje. Jedva se odvikao ali to je druga tema. Nocnu pelenu sam mu skinula krajem jula i nikad vise je nismo stavili a on se nikad vise nije upiskio ni po noci ni po danu. Kad je krenuo u vrtic ostajao je po 2 sata i preplakao bi ta 2 sata. Nakon samo jednu sedmicu je prestao da place i poceo da se igra s djecom i da jede i tete su bile odusevljene kako se brzo i fino navikao. Dan kad sam trebala da ga ostavim na spavanju dobio je temperature ujutro i nisam ga odvela, nije isao cetvrtak petak i vikend, znaci 4 dana. Imao je urinarnu infekciju, popio antibiotik i sve je bilo ok. Medjutim, kad sam ga odvela poslije toga u vrtic tete nisu mogle da vjeruju koliko se puta upiskio u gace. I pretpostavljam da se taj dan nesto desilo, recimo da su se izderale na njega, i od tad svaki dan piski po 4 puta u gace a ostavljam ga do 12 sati. Pokusala sam i da ga uzimam u 10 ali nista nije mijenjalo stvar. I kuci je poceo da se piski kad spava popodne i navece, kad je budan govori da li ce na tutu ili solju, nema nikakvih problema. Teta mi je predlozila da donesem pelenu da je nosi samo u vrticu na sta sam se ja najstrasnije zgrozila i rekla da bi ja radije da pricekam id a to samo prodje. Mislim kad bi mu sad stavila pelenu i on skonta da ne mora d aide na tutu i solju, nikad mu je vise skinula ne bi. Spominjala je pelenu cijelu sedmicu i to pred djetetom, a on ne prica puno pa valjda ona misli i ne konta. Zivimo u Makedoniji, u manjem gradu, i osudjeni smo na jedan jedini drzavni vrtic, izbora nema. U njegovoj grupi je 38 djece a 3 tete. One me uredno hejtuju, zalupe mi vrata pred nosom, tutnu mi upisane stvari i ne pozdrave se, danas mi je cak i rekla “da nema ona samo moje dijete tamo id a ne moze samo njega da presvlaci po cijeli dan” itd. Sigurna sam da se nesto tamo desilo, a on nece da prica nista sta se tamo desava a gospodje tete mi sigurno nece reci. Doktor kaze da je samo do njih i kad bi one mogle da ne prave dramu par dana zato sto se upiski to bi proslo. Evo vec mjesec dana ne prolazi a ja samo perem i peglam po cijeli dan. Pliz pliz pisite mi ako ste imale slicno iskustvo i svoje misljenje sta da radim da ga ispisem ili da im odnesem pelenu Pomozite mi da prezivim ovaj horror, unaprijed hvala drage mame, lijep pozdrav
|
|
|
|