|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
20.12.2009 20:31:15   
ElmaB
U Robotu i u Meraktoru ima, tri komada u jednom pakovanju, svijetlo zelena, svijetlo roza i svijetlo plava boja. Pa vidjet ćemo.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Fondant
20.12.2009 20:39:54   
tea lana
Izvini a koja je kilaza toga tj koliko dodje tog marcipana,i jesi li probala jel se bas osjeti na badem

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Fondant
20.12.2009 21:25:07   
Ilhana RR
Elma

Ako budes koristila onaj moj prvi recept sto sam napisala... radi ovako..

http://joepastry.com/index.php?cat=66

ja uvijek radim po ovome i super mi ispadne...

Samo sto se tice secera u prahu imaj i viska... mislim da sam ovaj put stavila 2 kg secera u prahu... al doduse ispalo mi je puno, za dvije torte velike...

Nadam se da ce ti uspijeti!

Marcipan mozete farbati sa jestivima bojama ako nemozete da nadjete u boji ga, kad mu dodate boje dodajte samo malo jos secera u prahu da nebi bilo lijepljivo ;)



_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Fondant
20.12.2009 21:29:55   
ElmaB
Oko 200 grama, nema mirisa, a još ga nisam probala, javit ću ti ovih dana. Ilhana hvala  puno ja imam boje u prahu, je li mogu te?

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Fondant
20.12.2009 21:34:49   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: ElmaB RR

Oko 200 grama, nema mirisa, a još ga nisam probala, javit ću ti ovih dana. Ilhana hvala  puno ja imam boje u prahu, je li mogu te?


Ja kad sam koristila boju u prahu ljetis ja sam uzela odprilike pola kaskice boje i tu dodala dvije kapi vode i onda stavljala u kolace... nekako mi tako bilo najlakse jer ja ovde navikla na tekuce boje...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Fondant
20.12.2009 21:48:26   
anelinos
sve pohvale bas ste me zainteresovale sa ovom temom ja bise rado upustila u tu avanturu al me strah.. Ilhana torte su ti preljepe reci mi koje recepte uzimas za tortu tj. koje torte oblazes sa smjesom .. ja imam osjecaj kad bi krennula oblozit tortu da bi se raspala .. a boje jestive u prahu sam vidjela sinoc u tusu .. 

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Fondant
20.12.2009 21:54:18   
Ilhana RR
inace pravim fil na pari sa zumancadima ili sa pudingom, one standardne..

ovaj put sam pravila buttercreme, znas kako je dobar a jednostavan..

u taj ide margarin, vanilin secer (ako hoces i kakao) i secer u prahu... extra je i za dekorisanje =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Fondant
30.1.2010 9:35:21   
sheri
evo jos jedna tortica od meneuser posted image


< Poruku je uredio Ilhana RR -- 1.10.2011 1:30:48 >


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Fondant
30.1.2010 21:41:15   
meli
sheri, svaka cast....pravo lijepa torta....
mene zanima gdje si ti kupila glicerin? kao da sam negdje procitala da si kupila u apoteci. ja sam isla ovdje kod nas u 2 apoteke i nece ni u jednoj ni u drugoj da mi prodaju. kazu to se ne jede a fino sam im objasnila da mi treba za fondant i da su druge zene kupovale u apotekama.


_____________________________

Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Fondant
30.1.2010 22:01:45   
sheri
hvala vam
evo upravo smo se vratili sa rodjendana gdje sam nosila tu torticu, i djeca su bila oooodusevljenauser posted image
meli probakj im pokazati recept. i ja sam objasnila za sta mi treba, a teta koja je radila je koristila za ostu stvar pa nije bilo problema. jedino sto sam narucila i oni mi sutradan napravili.


< Poruku je uredio sheri -- 30.1.2010 22:03:34 >


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Fondant
30.1.2010 22:05:53   
meli
hvala draga, na savjetu. probacu jos s receptom da odem. ako nista, idem u sarajevo da kupim. mom sinu je rodjendan za 20 dana pa bi mu probala napraviti nesto zanimljivo....valjda uspijem...

_____________________________

Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Fondant
4.2.2010 12:57:53   
shejla
vidjela sam na coolinarika.com recept za ovu masu, ali tamo pise "masa sa ratlucima" - valjda su to rahat lokumiuser posted image user posted image user posted image Uglavnom, samo se uzmu rahat lokumi i secer u prahu i mjesis do besvjesti... Je li ko probao?

Ilhana, sheri, kako ova masa izgleda poslije 1, 2...5 dana (ako doceka toliko user posted image )??? Je li se previse osusi, pa bude tvrda, kako se inace reze ova torta - ja imam osjecaj da je to tvrdo, pa da kad rezes komad, pokvaris svu tortu) user posted image




_____________________________

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)



(odgovor članu meli)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Fondant
5.2.2010 14:39:12   
sheri
shejla, kod mene nije torta pozivjela toliko dugo ni jednom kad sam pravilauser posted image user posted image , ali imam ove mase sto je ostalo od ove zute tortice i stoji u frizideru, ne obajati, ako na to mislis. torta se najnormalnije reze, ako ti fodant uspije. a torta mora biti neka sa cvrstim filom, bez slaga i sl.

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Fondant
5.2.2010 14:49:45   
Anoniman
sheri, po kojem ti receptu pravis fondant? gdje ima najveci izbor boja? i koliko brzo se mora raditi, mislim da li se brzo top ili imam vremena?

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Fondant
5.2.2010 14:52:32   
sheri
pravim onaj zelatin kesica, 100 gr fruktoze, kaswika glicerina, 50ml vode i oo 900gr secera. ja sam boje kupila u bingu, i jedino tu sam ih i nasla. a ne kontam za ovo topljenje, kad mislis da se topi?

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Fondant
5.2.2010 21:56:16   
mamica87
Koji fil stavljate za fondant inaceuser posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Fondant
5.2.2010 22:13:43   
mamica87
Inace koji je dobar za torte koje se prave s fondantom moze i unutra i s vanauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Fondant
5.2.2010 22:21:56   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: mamica87

Inace koji je dobar za torte koje se prave s fondantom moze i unutra i s vanauser posted image user posted image user posted image


Sa vana je extra ovaj novi sto sam ja probala... buttercream se zove...

ide margarin, secer u prahu, vanilin secer... ubuta se i onda kad se malo stisne u frizderu onda se namaze jednom i stavi torta u frizder i kad je izvadis nakon jedno 10ak minuta onda jos malo stavis ovog fila i filujes da ti bude ono glatko...

A inace svi filovi su dobri... al ovaj je najbolji na koji sam naletila za vanjski oblik tako reci..



_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Fondant
5.2.2010 22:28:39   
Ilhana RR
Nema na cemu... ja sam tortu za svadbu pravila samo sa ovim filom, bez fondanta... znas kako je cool i lahko za obradjivanje...

Pogledaj ovaj link da vidis kako je jednostavno ;)

Ja ti vazda gledam ove stvari i po ovome radim ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Fondant
5.2.2010 22:35:40   
Ilhana RR
IZVORNA PORUKA: mamica87

hvala ti user posted image


Nema na cemu draga... i jos jedan tips, prije nego sto pocnes da dekoriras tortu isprobaj na jedan onaj papir za rernu malo razni dekoracija ako ces samo sa ovim dekorirati... ono malo da se ustelis.. tako sam ja kad sam pravila tortu ovu za vjencanje.... kad malo istreniras se lahko ce ti onda ici od ruke...

imas ovakvih klipova koliko hos, za sve sto pozelis ;)

I ovo je dobra stranica..., ne samo za torte nego za mnogo stvari...

< Poruku je uredio Ilhana -- 5.2.2010 22:36:26 >


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Fondant
8.2.2010 9:50:03   
Mya_81 RR
Ako se stavlja ovaj buttercream prije fondanta zar se ovaj silni puter neće početi topiti user posted image Na šta onda to liči kad se na njega stavi fondant i sva ostala dekoracija...

Ilhana, je li fondant stavljaš direktno na tortu ili prvo radiš neku glazuru...


< Poruku je uredio Mya_81 -- 8.2.2010 9:51:22 >


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Fondant
8.2.2010 10:05:12   
Mya_81 RR
Skužila sam da preko ovog buttercream ipak ne ide fondant....ali me bune ovi 'icing recepti' koje sam našla...



< Poruku je uredio Mya_81 -- 8.2.2010 10:10:46 >


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Fondant
8.2.2010 10:10:26   
rokoko
  Moje torte su na temi Najljepša torta za prvi rodjendan.Torte uglavnom radim sa fondanom i uvijek prije stavljanja fondana tortu premazujem buttercreamom tj.margarinom umućenim sa šeć u prahu,tankim slojem da poravnam tortu i da fil ne bi topio fondan.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Fondant
8.2.2010 10:13:11   
Mya_81 RR
Ali mene buni to što mi djeluje da bi se puter mogao topiti kad je na sobnoj temperaturi...OK kad je u frizideru i stegne se, ali kad se na njega počne stavljati fondant (još ja planiram praviti tortu preko ljeta dok su velike vrućine) djeluje mi da bi to moglo izgledati poprilično neuredno...ili mi se to samo čini zato što nisam isprobala, pa zapravo ne znam user posted image

Uglavnom, znači stavlja se prije fondanta buttercream?!


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Fondant
8.2.2010 10:17:08   
rokoko
Slobodno.Tortu napravis,ostaviš u frižider i kad je hladnu premazuješ već tad se butcream hladi i steže.I onda fondan.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *