|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  245 246 247 248 [249]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
2.1.2012 19:08:05   
Medi_87
ok hvala e sad moram muku da mucim kako da napravim fondant valjda ce dobro ispasti moram sad traziti recept



(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6201
   RE: Fondant
2.1.2012 19:08:51   
Medi_87
Ma ja cu to nesto manje za pocetak da ne bih zavrsila u rubrici neuspjehauser posted image

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 6202
   RE: Fondant
2.1.2012 19:09:49   
ElmaB
Evo ti recept:

8 kašika fruktoze zagrijati do vrenja stalno miješajući. Kada provri dodati 4 kašike vode i 1 kašiku glicerina. Nastaviti sa miješanjem, te u tu masu dodati pripremljenu želatinu(1 kesicu želatine nasuti u manju posudicu i preliti s...a 4 kašike hladne vode, promiješati i ostaviti 7-8 minuta da nabubri). Ostaviti da ključa još 2 minute. U veću posudu nasuti 900 grama štaub šećera. Dodati masu sa šporeta u posudu u kojoj se nalazi šećer i prvo dobro sve izmješati kašikom. Zatim na radnu površinu nasuti štaub šećera i čistim rukama nastaviti mijesiti fondat. Ja ga mijesim oko 15 minuta. Fondat je gotov kada Vam izgleda kao plastelin. Sve dok je meckav dodavati šećera. Ako će te ga bojiti, ja bioje u prahu dodam direktno u šećer koji je u posudi, a boje u gelu ubadam sa čačkalicom i mijesim dok ne dobijem željenu nijansu.


A ako imaš fb imaš moju stranicu na kojoj je prikazano kako se fondat pravi u slikama:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.246656688717155.61678.234869626562528&type=1


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 6203
   RE: Fondant
2.1.2012 19:13:01   
Medi_87
hvala puno je li se ono glicerin u apoteci kupuje

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6204
   RE: Fondant
2.1.2012 19:13:45   
Visnja RR
a evo i video user posted image
http://www.youtube.com/watch?v=RoUR_f-Lud0&feature=player_embedded

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6205
   RE: Fondant
2.1.2012 19:14:39   
ElmaB
IZVORNA PORUKA: Medi_87

hvala puno je li se ono glicerin u apoteci kupuje


Da, tražiš jestivi glicerin.


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 6206
   RE: Fondant
3.1.2012 10:34:01   
palachinken
Treba mi ideja za rodjendansku tortu, išla bi za djevojku, 31 godina, voli štikle, lakirane torbice, bundice, sinana sakića. Gledala sam one štikle-figurice, ali mislim da to ide od gum paste, teško bi bilo od fondana.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6207
   RE: Fondant
3.1.2012 10:47:40   
madam x
IZVORNA PORUKA: palachinken

Treba mi ideja za rodjendansku tortu, išla bi za djevojku, 31 godina, voli štikle, lakirane torbice, bundice, sinana sakića. Gledala sam one štikle-figurice, ali mislim da to ide od gum paste, teško bi bilo od fondana.


U obliku neke torbice?
http://www.flickr.com/photos/monas_cake/5603601629/



< Poruku je uredio zinanina -- 3.1.2012 10:52:55 >

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 6208
   RE: Fondant
3.1.2012 10:50:25   
ElmaB
A ovako:
user posted image


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 6209
   RE: Fondant
3.1.2012 10:51:36   
ElmaB
Ili:

user posted image

user posted image


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6210
   RE: Fondant
3.1.2012 11:04:19   
Hanady RR
evo palachinken kako d anparviš štiklu od fondanta
http://www.youtube.com/watch?v=z3IPKUnIuGw

a evo i tašna
http://www.youtube.com/watch?v=lsZeMIGv874&feature=related

a ova je lijepa
http://www.youtube.com/watch?v=34PssZnMzR4&feature=related
i ova
http://www.youtube.com/watch?v=oTtE8wrR7nI&feature=related

a evo i sličica
http://www4.slikomat.com/11/0103/3ud-600-12.jpg
http://www4.slikomat.com/11/0103/4k8-381594.jpg
http://www4.slikomat.com/11/0103/b21-shoe-c.jpg
http://www4.slikomat.com/11/0103/voa-shoes1.jpg

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6211
   RE: Fondant
3.1.2012 12:05:42   
palachinken
Super prijedlozi! Hvala vam cure!
user posted image
Ova je moj favorit, ali ne pravim sama sebi.
Jos trebam negdje Sinanovu glavu strpat user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6212
   RE: Fondant
3.1.2012 18:15:54   
bebacha
imal neko recept za gum pastu.ja sve kontala da je to isto ko fondanuser posted image

Elma pravit cu ovu tvoju tortu al posto si je ti vec pravila imam par pitanja

secer i brasno mjeris u dcl,jel to mjeris casom.nesto mi puno 8dcl brasnauser posted image
dali bi smjela redat ovako
kora-fil-plazma u komadu-fil kora


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 6213
   RE: Fondant
3.1.2012 19:51:42   
ElmaB
Ja imam posebnu posudu sa oznakama, ali ti možeš čašom. Nije puno, jer ovo ispadne zaista velika torta a biskvit prescjecaš. E sada kore moraju biti čvršće iz razlog što pod bananicama "drhte" pa da ti ne pobjegnu kore. A ti ćeš stavljati plazmu umjesto bananica?


< Poruku je uredio ElmaB -- 3.1.2012 19:54:49 >


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 6214
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  245 246 247 248 [249]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  245 246 247 248 [249]
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *