|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  245 246 247 [248] 249   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
31.12.2011 11:02:46   
ananas_ze
Kitty je divna-pravauser posted image user posted image user posted image
pipi nakani se i ući ce ti pod kozu, ja sam se nakanila i jedva cekam slijedecu aBd, morat cu da izmislim priliku user posted image


_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 6176
   RE: Fondant
31.12.2011 11:39:47   
ElmaB
Evo jedne novogodišnje.

user posted image


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 6177
   RE: Fondant
31.12.2011 11:46:30   
mamine oci
Elma svaka castuser posted image ima zaista dosta divnih torti, ali volim kad vidim ovko pendantnu tortu, je prvo sto oci privuce je izgled kako je uradjeno, nadam se da je i ukus kao izgleduser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6178
   RE: Fondant
31.12.2011 11:51:37   
ElmaB
Hvala ti puno. Unutra su čokoladne kore a fil je rađen sa kafom.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 6179
   RE: Fondant
31.12.2011 11:59:45   
Visnja RR
lijepa torta .. user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6180
   RE: Fondant
31.12.2011 12:01:32   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Torta ti je vauuuuuuuuuuuuuuuu svaka čast!user posted image

Ne znam tačno cijenu jestivih slika, ali se sjećam kada je jedne godine bh pošta slavila godišnjicu napravili su im ogromnu tortu sa slikom i logom pošte, i drug mi je rekao da je sama slika koštala više od 100 KM. E sada možda su ih zavrnuli jer je državna firma, a i torta je fakat bila ogromna. Imaš na netu njihove telefone pa je najbolje da nazoveš i pitaš.



ja sam iz Cazina narucivala i kostala je 4,5 km plus postarina...stgne za 2 dana

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6181
   RE: Fondant
31.12.2011 12:16:12   
blur 77
Upravo krecem da stavim fondant i imam treeeeeeemu! Javicu kako je ispalo, samo me zanima je li serbetom lijepim figurice? Valjda ce biti neko da mi odgovor

_____________________________

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 6182
   RE: Fondant
31.12.2011 13:35:56   
ananas_ze
jao novogodisnjeeeeuser posted image user posted image user posted image

blur77 bez panike, ja sam preko svojih ukrasa presla mokrom(od vode) cetkicom i ljepila i zbog vrucine u kuhinji morala sam sav fondant radit na hodniku, sretno!user posted image


_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 6183
   RE: Fondant
31.12.2011 13:56:57   
blur 77
Drage, prezadovoljna sam! Bas sam presretna, stavljam slike uskoro da vidite moj prvi fondant! Zelim sretnu Novu Godinu  i lijep provod veceras!

_____________________________

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 6184
   RE: Fondant
31.12.2011 15:49:44   
D_K
IZVORNA PORUKA: zinanina



Evo Kitty user posted image

user posted image


extra user posted image user posted image user posted image
svaka cast..


_____________________________

Onaj pogled :))))

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 6185
   RE: Fondant
1.1.2012 11:46:40   
bebacha
ja imam narudzu za tortu sa cokoladnim korama,kremam od vanlije sa coko bananicama.imal ko neko prijedlog

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 6186
   RE: Fondant
1.1.2012 11:58:30   
Anoniman
definitivno nesto sa majmunimauser posted image
http://www.google.ba/search?q=fondant+monkey&hl=bs&client=firefox-a&hs=LUz&rls=org.mozilla:en-US:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zDsAT4XvGY6f-wbHqbzEAQ&ved=0CCEQsAQ&biw=1920&bih=859

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 6187
   RE: Fondant
1.1.2012 16:10:56   
ElmaB
Bebacha, imaš više recepata, ali ja recimo pravim po ovome i zaista je super.

biskvit:
8 žutanjaka
4 dcl šećera
8 dcl brašna
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
2 dcl ulja
2 dcl vode
+ snijeg od 8 bjelanjaka
-peći na 180°C cca 40 minuta

krema:
3 pudinga od vanilije skuhati na 1 litri mlijeka sa 6 žlica šećera
-u ohlađeni puding umutiti 200 g margarina

i to je to :)

Biskvit prerežete na pola i namažete ga s kremom te na njega poslažete čokoladne bananice

ponovno premažete kremom
i poklopite biskvitom

ukrasite po želji

iznutra izgleda ovako

user posted image


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 6188
   RE: Fondant
1.1.2012 19:10:20   
madam x
Hvala na pohvalamauser posted image

Elma, koliko krem-bananica je potrebno za ovu tortu, kolač?

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6189
   RE: Fondant
1.1.2012 19:52:21   
bebacha
Elma odlican recept.hvala.samo cu ja pravit okruglu,br 26.nadam se da nece biti visoka.kontam u kremu stavit vrhnje(da bude ko parfe)i zelatin,da bude vise kreme user posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 6190
   RE: Fondant
1.1.2012 20:15:41   
ElmaB
Zavisi, Zinanina, za moj kalup 32, stavila sam 12, kupi ih malo više, bolje nego da ti zafali.
Bebacha, radije stavi želatin, nego vrhnje, mada nemaš potrebe, jer ovolika količina pudinga u 1 litri mlijeka napravi kremu izuzetno gustom. Vidjet ćeš, samo puding ostavi na sobnoj temperaturi da se ohladi, ne u frižideru i nemoj ga miješati prilikom hlađenja. Ako ti bude smetala kora na pudingu, kada budeš htjela filovati tortu, odstrani je.


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 6191
   RE: Fondant
2.1.2012 8:47:20   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: zinanina



Evo Kitty user posted image

user posted image


user posted image user posted image user posted image

predobra..zinanina baš je divna...

user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 6192
   RE: Fondant
2.1.2012 14:23:25   
madam x
Hanady, hvalauser posted image

Sretna sam što mi je ovako dobro ispala...a i ti si mi pomoglauser posted image .

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6193
   RE: Fondant
2.1.2012 18:36:32   
Medi_87
jendo pitanjce za fondan neznalicu  user posted image moze li fondan na Scarcvalduser posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 6194
   RE: Fondant
2.1.2012 18:46:31   
ElmaB
Može, naravno, ona je popriličnoi čvrsta tako da će držati fondat.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 6195
   RE: Fondant
2.1.2012 18:49:13   
Medi_87
Eh ok, e sad moze li mi ko pojasniti za taj fondan je li trebam necim premazati tortu prije nego stavim ja to nis ne znam a hocu da napravim sebi za rođendan da se iznenadimuser posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6196
   RE: Fondant
2.1.2012 18:59:25   
Visnja RR
da ...za premazivanje korisitis butter cream

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 6197
   RE: Fondant
2.1.2012 19:00:19   
Medi_87
a gdje to da nadjemuser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 6198
   RE: Fondant
2.1.2012 19:05:01   
Visnja RR
Butter krem: user posted image

125 gr putera
200 gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka

Butter krem : Umutite puter sa šećerom u prahu, a onda dodajte mlijeko.

Tom smjesom premazes tortu pa na to stavljas fondant

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 6199
   RE: Fondant
2.1.2012 19:06:03   
ElmaB
Butter kremu napraviš, ovisno o veličini torte. Recimo 200 grama štaub šećera, pomiješaš sa 100 grama omekšalog putera i 2-3 kašike mlijeka.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 6200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  245 246 247 [248] 249   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  245 246 247 [248] 249   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *