dinciii -> RE: Fondant (12.5.2010 10:36:18)
|
IZVORNA PORUKA: bebbe RR IZVORNA PORUKA: milenium hanady ja ti neću hvalit tortu jer ne volim lagat.[sm=smiley4.gif] ali ja vjerujem da će ti svaki idući put biti sve bolja i bolja[sm=smiley1.gif] Ne želim ti se zamjeriti, ali moram reagovati - Nije da Hanady treba moju zaštitu, ali, nekako se osjećam prozvanom da kažem u ime svih žena poput nje da Hanady nije profesionalni slastičar, niti dokona domaćica koja može sate provoditi u kuhinji, već zaposlena mama koja noću pravi torte. Ali, nisam samo to htjela reći, već i činjenicu da većina neprofesionalaca ove torte s fondantom pravi od torti koje su mješavina mljevenog keksa, žele bombona i slično, ili od slagannog keksa, i nemaju pojma sa pravim tortama, ali su glatke i lako ih je "oblačiti" u fondant i ukrašavati, što je nekima prioritet. Hanady napravi sočnu, mekanu, kremastu reforrm tortu (znam kakva je, jer sam je pravila po njenom receptu) i onda je još i ukrašava fondantom do pet ujutro Kako ovo nije takmičenje profesionalnih slastičara, meni je njena torta, sa sve nedostacima koje će vrijeme neminovno ispraviti - fantastična! potpisujem,svaka cast bebbe!!!!!
|
|
|
|