|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  110 111 [112] 113 114   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
28.2.2011 22:26:30   
Hanady RR
jao majko moja...ja vamo zamišljam mašnu i kale mami da napavim pa se slomih...a vidi potterauser posted image user posted image user posted image user posted image

pa mislim stavrno rokoko šta nam počini...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 2776
   RE: Fondant
28.2.2011 23:36:33   
aida.
Hanady hvala ti user posted image

rokoko user posted image svaka cast i tebi i tvom muzuuser posted image

_____________________________

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2777
   RE: Fondant
1.3.2011 10:24:00   
ivanak
mješanjem plave i crvene dobit ćeš ljubičastu, ako staviš više plave bit će tamnija.
jaffa svakako može prekriti fondatom.
a za leptire ne znam... i meni bi trebalo pa kontam. eventualno od malih srca napraviti krila..
ne znam ne pada mi ništa drugo za napraviti.

_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 2778
   RE: Fondant
1.3.2011 10:45:35   
dush
To rokoko majstore!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 2779
   RE: Fondant
1.3.2011 10:59:55   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Silver

user posted image

Super torta,mene zanima sta si joj natrpala u obraze.user posted image


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2780
   RE: Fondant
1.3.2011 13:45:51   
dush
IZVORNA PORUKA: Silver

user posted image



Ova tortica mi je preslatka! Ovo sunce me podsjeca na jedan crtani koji sam gledala prije rata kada sam bila mala...
Neki djecak Kosta je bio i ovo sunce ga je nesta pratilo... Ne sjecam se kako se zove crtani...

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2781
   RE: Fondant
1.3.2011 18:20:55   
henna ze
ovo je fifi...cvjetić..nije sunce..
joj sve likove znam..palachinken dušo..ti si jedna jako kreativna debela...svaka čast...dijete će ti izgleda imati sve petice iz likovnog


_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 2782
   RE: Fondant
1.3.2011 19:37:33   
muaaa
evo jedna plesačkauser posted image user posted image user posted image
user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 2783
   RE: Fondant
1.3.2011 22:39:20   
draguljče
Možete li mi, molim vas, reći koliko fondana, od mjere sa Minjinog sajta, tj. ovog recepta koji svi koriste user posted image , je dovoljno da se prekrije jedna prosječna torta? Tj. koliko se čega može napraviti od te mjere?
Joj, nadam se da ste me skontale.


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 2784
   RE: Fondant
1.3.2011 22:43:51   
Ben 10
IZVORNA PORUKA: draguljče

Možete li mi, molim vas, reći koliko fondana, od mjere sa Minjinog sajta, tj. ovog recepta koji svi koriste user posted image , je dovoljno da se prekrije jedna prosječna torta? Tj. koliko se čega može napraviti od te mjere?
Joj, nadam se da ste me skontale.



Ja prekrila tortu i napravila figurice timice i prijatelja i pola mi ostalo.

Nego kolkio to moze stajati u frizideru zna li ko|?


_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 2785
   RE: Fondant
1.3.2011 22:48:18   
draguljče
Hvala Ben :))
Nešto mi se čini da sam negdje pročitala da može i više od mjesec dana. Ali nemoj mi 100% vjerovati, ima ovih iskusnijih pa neka kažu.


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 2786
   RE: Fondant
1.3.2011 23:03:57   
muaaa
draguljce mjera ti je dovoljna da prekrijes jednu veliku toru recimo 40x40.A moze stajati u frizideru i po 2 mjeseca.

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 2787
   RE: Fondant
2.3.2011 9:00:01   
palachinken
Šta se, po vašem iskustvu, pokazalo kao bolja podloga za fondu, znači čvršća i ravnija, ganache ili buttercream?


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 2788
   RE: Fondant
2.3.2011 9:03:02   
maja78 RR
ja koliko znam da sve premazuju buttercream

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 2789
   RE: Fondant
2.3.2011 9:05:54   
Anoniman
ja sam negdje stavila recept za coko. tortu...ma perfektna je za fondant jer bude glatka ko led...to bi ti bio kao ovaj ganache...samo ulijes coko dok je jos topla i pustis da se stegne..a buttercrem koliko sam skontala ipak moras ravnati

(odgovor članu maja78 RR)
  Neposredna veza do poruke: 2790
   RE: Fondant
2.3.2011 9:16:50   
M kao Mama
Ja sam imala trortu na sprat, prekrila sa jednom mjerom Minjinom, i pravila sam još neke karafeke, i još mi je ostalo.

Nisam pravila nikakavu posebnu kremu, kremom kojom sam filovala tortu sam uradila završnu glazuru, još je biulo i oraha nasjeckanih i fino sam pokrila. Kada sam sve odrasila skontala sam za orehe, ali super je ispalo


Muaa, tvoje torte su zaista preukusne, moram te pohvaliti. Ona subotnja je moj favorit za ubuduće akobogda.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2791
   RE: Fondant
2.3.2011 10:17:11   
palachinken
IZVORNA PORUKA: dadada

ja sam negdje stavila recept za coko. tortu...ma perfektna je za fondant jer bude glatka ko led...to bi ti bio kao ovaj ganache...samo ulijes coko dok je jos topla i pustis da se stegne..a buttercrem koliko sam skontala ipak moras ravnati


Obično kad radim glazure, topim čokoladu u vrhnju, što ustvari i jest ganache. A mislim da je puuuuno ukusniji od buttercreama.


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2792
   RE: Fondant
2.3.2011 11:36:55   
rokoko
 Ne znam zašto je to toliko sporno(nadam se da nisam našla pregrub izraz) oko tog premazivanja torte prije fondana.Kad se torta napravi tako pravilna i ravna,za šta treba odvojiti vremena,onda to premazivanje ima skoro simboličnu ulogu.Po meni,najviše da se fondan fino zalijepi za tortu.Taj sloj je toliko neznatan da se o njegovom ukusu skoro i ne može raspravljati.Kad se napravi nakrivo torta,sa rupama i brežuljcima...ne može to butter cream ili šta već drugo izravnati.Bitnije je sve to prije tog premazivanja.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 2793
   RE: Fondant
2.3.2011 14:23:28   
mummy
Ja kupila modlice za kolače u Topshopu, najviše sam se radovala slovima ali su toliko sitna....inače dođe mali milion raznih modlica koje se opet uglavnom ponavljaju srce, zvjezdica, jelka, kućica....imaju neke za punjene kolačiće al' mi treba vremnea da sve to isprobam

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 2794
   RE: Fondant
2.3.2011 14:35:25   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: mummy

Ja kupila modlice za kolače u Topshopu, najviše sam se radovala slovima ali su toliko sitna....inače dođe mali milion raznih modlica koje se opet uglavnom ponavljaju srce, zvjezdica, jelka, kućica....imaju neke za punjene kolačiće al' mi treba vremnea da sve to isprobam



Znači nisi oduševljena i mene su slova zanimala, šteta baš

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 2795
   RE: Fondant
3.3.2011 9:44:31   
dush
IZVORNA PORUKA: mummy

Ja kupila modlice za kolače u Topshopu, najviše sam se radovala slovima ali su toliko sitna....inače dođe mali milion raznih modlica koje se opet uglavnom ponavljaju srce, zvjezdica, jelka, kućica....imaju neke za punjene kolačiće al' mi treba vremnea da sve to isprobam



I ja sam ih kupila, meni izgleda zanimljivo... Slova su bas mala, nisu ni pola centimetra, koriste se uglavnom da ih u te male kolacice utisnes, nije bas za fondan. Ali zato modlica ima mali milion :) Od leptirica, srca, jelkice, zvjezdica, ....

I zanimljivo mi je ono cudo sto sluzi za pisanje po torti, mada s druge strane vidim da drugi jednostavnije uzmu kesicu, napune je sa masom, probuse malu rupicu i tako pisu.

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 2796
   RE: Fondant
3.3.2011 18:08:38   
milenium
koliko grama marsmalow fondata bi mi trebalo za obložit jednu tortu okruglu?

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 2797
   RE: Fondant
3.3.2011 18:24:23   
Amila_ra
Priblizava se moj dan D user posted image  znaci ako pravim tortu na dva sprata da li moram nesto da stavim da je drzi ili ne ?

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 2798
   RE: Fondant
3.3.2011 20:57:51   
Hannica
IZVORNA PORUKA: milenium

koliko grama marsmalow fondata bi mi trebalo za obložit jednu tortu okruglu?

Ja sam pravila fondant s 3 vrecice boba po 80 gr.i oko 750 gr. secera.


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 2799
   RE: Fondant
3.3.2011 20:59:38   
Hannica
Mene zanima koliko kosta glicerin,koliko glukoza?

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  110 111 [112] 113 114   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  110 111 [112] 113 114   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Najstresniji period.
пеперутка16

Kada vam je bilo najzamornije biti sa svojim djetetom?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *