Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 13:53:51
lala88
i ja B neki 56 odgovaraju i 62, baby club je 62, a prije par dan obukla mu majcu 74br samo rukave zavratila, a i sto tako ima jednu 56 zavracam mu rukave, sve je to do proizvodjaca. Mom B sve moze u sirinu, duzina je cesto problem
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 14:44:36
maksi
Dan zene, Nemojte misliti da sam vas zaboravila,ali ovu sedmicu stalno frka,srednji ide ujutru u osam,najstariji druga smjena i cjelo vrijeme ispracam i docekujem
Moj A je polako poceo prerastati sve stvarcice koje imamo sada nosi velicinu 68,doduse on je i bucko a i dug jer je sa mjesec dana bio dug 59, a sada ne znam koliko idemo za desetak dana na kontrolu. On fino rucka i spava nocu se samo budi jednom oko a3-4 a zaspe u 9 mama zadovoljna i naspavana.
Poceo mi je baliti ima par dana bas puno,kontam rano je za zubice ali stariji brat dobio prvi sa 3,5 mjeseca pa cemo vidjeti,
Mene uhvatila nekakva prehlada slinim i kisem.
U utorak sam bila na kontroli poslije poroda sve super samo da uradim papa test i krvna slika mi je uredu. Sinoc pao prvi keks nakon dugog vremena
Eto drage moje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 14:46:34
maksi
LTM i rose cure su ko med medeni, Rose kosica vam je medena ja inace obozavam bebe sa kosom. LTM moja snajka bogami istu kosu ko moj A imao je kosice kad se rodio sada mu sva opala pravi je celo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 15:08:46
maksi
IZVORNA PORUKA: ziel
Maksi i kakav je osjecaj nakon toliko vremena mislim na keks
Koda sam ponovo izgubila nevinost malo bolno ali sa uzitkom a bogami prija
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 15:11:28
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: maksi
LTM i rose cure su ko med medeni, Rose kosica vam je medena ja inace obozavam bebe sa kosom. LTM moja snajka bogami istu kosu ko moj A imao je kosice kad se rodio sada mu sva opala pravi je celo
ma i ona je cela u odnosu na seku L je bas bila kosata i frckava joj kosa bila (rekoh ja ista mama) ova ima i tatin friz a sto se tice brojeva vec rekoh...dosad najteza beba ikad rodjena u obje familije pa eto
sto se tice keksa ja nisam smjela ni da kazem mi to vec odavno upraznjavamo rekoh ja sa drugim djetetom sve opustenije i brze pa i to
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 15:21:15
ziel
IZVORNA PORUKA: LieToMe
ma i ona je cela u odnosu na seku L je bas bila kosata i frckava joj kosa bila (rekoh ja ista mama) ova ima i tatin friz a sto se tice brojeva vec rekoh...dosad najteza beba ikad rodjena u obje familije pa eto
sto se tice keksa ja nisam smjela ni da kazem mi to vec odavno upraznjavamo rekoh ja sa drugim djetetom sve opustenije i brze pa i to
LTM stvarno si zena zmaj bez sumnje stizes apsolutno sve i pored 2 male djece svaka cast. A i sigurno ti je proslo krvarenje pa se sve ustabililo i hormoni...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 15:34:21
maksi
LTM stvarno si zena zmaj bez sumnje stizes apsolutno sve i pored 2 male djece svaka cast. A i sigurno ti je proslo krvarenje pa se sve ustabililo i hormoni...
Ja ovaj put stvarno nisam smjela prije jer sam bas bila unutra popucala puno,i posto utorak bih na kontroli kad me ono nije bolilo reko hajmo mi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 15:36:18
*pcelica*
Evo i mene iz kauca. Boli me ispod stomaka pa usput vjezbam disanje Jutros sam u devet izasla iz kuce a usla u pola tri. Bila sam i na vjezbama. Svratila do Amka na Mojmilu. Kupila jos bodija i gegica. Onda na Ilidzu u banku pa onda jos nekakvih kupovina obavila. Platila racune i onda kuci. Bas sam se umorila. Pritisak mi je u stomaku toliki da imam osjecaj ako kihnem porodit cu se
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 15:39:17
Farah 00
Maksi i LTM bravo za keks , samo sto LTM to odavno upraznjava a nije nam prijavila Kod mene vec sad pustinja zbog niskog polozaja bebice, a ima jos do termina, pa dok se oporavim, helem nema keksanja izgleda 6 mjeseci
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 15:48:03
LieToMe RR
krvarenje meni odavno stalo...dvno ja presla na dnevne uloske...ima neki iscjedak ali nekakav cudan... valjda se sve to jos dovodi u red sto se tice hormona...horor zivi...samo bih plakala... do duse ima dobrih dana i onih ne bas tako dobrih ali eto izgura se nekako...ova mi je hefta nekako lijepa...valjd ai frizura i depilacija, puno mu drugarica kroz kucu proslo a i mi izlazili dvije noci u setnju...samo mi fali L puno. sutra je aBd dovodi muz poslije posla. sljedeca ce hefta biti gurava nas tri same po cijeli dan ali izguracemo nas tri to. a i ovaj maksum u mene mi zmaj ona ujutru kako se natandari ne staje. evo od 10 jutros zaspe malo spava i eto ti nje...i onda sat vremena zabavljaj nosaj, ljulja, sika...sve joj po 15 minuta zanimljivo. evo se komirala (bar mislim) sad bih trebala biti mirni bar 2-3 sata jer je vec dugo bila budna
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 15:51:32
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Maksi i LTM bravo za keks , samo sto LTM to odavno upraznjava a nije nam prijavila Kod mene vec sad pustinja zbog niskog polozaja bebice, a ima jos do termina, pa dok se oporavim, helem nema keksanja izgleda 6 mjeseci
ama gdje cu se bona s tim hvaliti pa da se naljutite na mene bila je i kod nas susa, bilo ono mirovanje, onaj grlic od 8og mjeseca, u 9tom smo mogli (postojala dobra volja s moje strane ) ali muz zatezao onda me 10ti dan poslije poroda poceo zezati, kaze kad se mozes verati po kuci, prati prozore,usisavati i brisati podove, otici do kancelarije mozes se i keksati bas je onako spontan i suptilan
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 21:04:02
sara09
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Dan zene, pokusavam od jutros da napisem post ali mi se Dz probudi pa hajd ispocetka
Rose prekrasna je kosica je nesto, secer. Samo nek je zova i zdrava. Leen, tvoje vec znam i ne znam koja je mi je sladja nikako
Mala od elmeL je secer vidi kosice Boze dragi kako sam slatka
Mojoj je moglo prvih dana mogao broj 56 i to je to, sad je vec malo, danas nam je 20 dana Knaap nam je 62, a uredno joj oblacim 68, malo podvrnem rukavice i to je to Znaci nove mi stvari ostale od 56.
Farah, vidjeh da si negdje pitala da li je dohranjuje, znaci mi smo ureedno na siki. SLomi me. Ja veze nemam da li joj je dovoljno ili nije ali kontam plakala bi da je gladna. Trudimo se bas da dojimo. Imam hvala Bogu mlijeka dosta, sve mi curi ujutro jer ona u toku noci pomalo jede, budi se tri puta ali ne jede puno. Dobili smo za sedmicu 300 g. Kalira je u prvih deset_ dana, pa je spala nna 3,900 i eto u ponedjeljak je vagali i ima 4230 g. Bitno mi je da dobija na tezini pa cemo vidjeti. Nisam uopste iskusnaa da ti kazem, veze nemam ali eto nadolazim pomalo. Kicma me moja boli od dojenja Nikako da se namjestim
Moze li mi nekko od vas mama reci, da li je normalno da beba mala povraca Ono bude mlaz. Obicno kad jede dugo ili kad mi krene mlijeko naglo pa ona jadna ne moze stici. Nekako mi cudno to da povraca. Nesto me i brine. Nije to cesto ali eto.
Koliko puno povrati? Jeli bas u mlazu? Vrlo vjerovatno da se naguta zraka prilikom dojenja,i da je to od toga! U slucaju da se bude cesto ponavljalo skreni pedijatru paznju na isto(da ne ulazim sada u moguca stanja koja izazivaju povracanje u mlazu). Poslije svakog podoja digni bebu da podrigne i izbaci zrak,i podigni malko dusek sa jedne strane,tj da ne bude ravan kad beba spava vec pod uglom. Al ti objasnih ovo za dusek i krevetic,svaka mi cas_t. U svakom slucaju da beba ne spava skroz vodoravno i ravno vec da bude izdignuta. Nagib otprilike nek bude nekih 45 stepeni. Beba kad doji i pojavi se jaki mlaz,izvuci dojku da stigne progutati mlijeko u ustima. I da prije dojenja se udobno namjesti,podupri se jastucima i lijepo nasloni, neka dojenje bude vrijeme uzivanja i mazenja za vas obadvije.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 8.10.2015 21:38:01
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: Farah 00
ama gdje cu se bona s tim hvaliti pa da se naljutite na mene bila je i kod nas susa, bilo ono mirovanje, onaj grlic od 8og mjeseca, u 9tom smo mogli (postojala dobra volja s moje strane ) ali muz zatezao onda me 10ti dan poslije poroda poceo zezati, kaze kad se mozes verati po kuci, prati prozore,usisavati i brisati podove, otici do kancelarije mozes se i keksati bas je onako spontan i suptilan
Vala da znas da imamo na sta i biti ljubomorne. Ja jedva cekam da se rijesim stomaka pa da se razrahatim ko covjek Ovako ko morz se prevrcem dok nadjem odgovarajuci polozaj. Ako sam ja gore bojim se ugusit cu ga stomakom ako sam dole ne moze mi prici opet od stomaka. Elem najvise vremena provedemo trazeci odgovarajucu pozu. Koja ce mi odgovarati a da me ne uhvati grc
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 7:41:54
*pcelica*
Dobro jutro i mamice. Jeste li se naspavale? Evo po jedna da se razbudimo. Sta jeovo nigdje nikog. Zahladilo pa se zene uspavale. Sinoc nikog na dezuri Kasnije moram otici do ambulante juce cijeli dan zvala da se narucim po uputnice i niko se ne javlja Bas su bezobrazne. Namjerno nece da se javljaju, a ambulanta mi nikako nije usput gdje god da krenem
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 8:48:56
M.A.M.
Jutroooo zene drage,evo mene iz mrtvih
Uh svasta sam procitala al slabo sta zapamtila,vidim Carobno nam se javila sa svojom princezom,dali ste joj prelijepo ime ,da mi se sto prije oporavis Upratila sam da se neka porodila,jel bi aidana? ,uglavnom nek je sa srecom draga tebi i bebari,da vam bude ziva i zdrava
Kod mene ludilo al sreca samo po danu,a od 22 se beba iskljuci i komira,samo jede i nastavi prespava po citavu noc,al nas je pocela i zezati svegami ovako mala a sve zna,cim je spustis galami,ja je uzmem kez od uha do uha,pa me huja ufati ufff al kad se nasmije onim krezavim osmijehom istopim se sva
Trudnice drage kako ste mi vi,kako deverate s pupama?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 10:48:37
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Uh svasta sam procitala al slabo sta zapamtila,vidim Carobno nam se javila sa svojom princezom,dali ste joj prelijepo ime ,da mi se sto prije oporavis Upratila sam da se neka porodila,jel bi aidana? ,uglavnom nek je sa srecom draga tebi i bebari,da vam bude ziva i zdrava
Kod mene ludilo al sreca samo po danu,a od 22 se beba iskljuci i komira,samo jede i nastavi prespava po citavu noc,al nas je pocela i zezati svegami ovako mala a sve zna,cim je spustis galami,ja je uzmem kez od uha do uha,pa me huja ufati ufff al kad se nasmije onim krezavim osmijehom istopim se sva
Zavrsila sam u ambulanti. Potrefilo se fino osoblje pa su mi odmah uputnice dali. Oprala sam dvije masine bebacih stvari. Grah se za rucak kuha a sad malo odmaram. Vidim danas nigdje nikog. Zene se uspavale. Jedino M.A M i ja izgleda danas dezuramo ovdje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 10:53:08
ninuska
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Zavrsila sam u ambulanti. Potrefilo se fino osoblje pa su mi odmah uputnice dali. Oprala sam dvije masine bebacih stvari. Grah se za rucak kuha a sad malo odmaram. Vidim danas nigdje nikog. Zene se uspavale. Jedino M.A M i ja izgleda danas dezuramo ovdje
Evo mene..ziva . Vrijedna si pcelice . Usitnilo ti pravo. mam koja je to ljjepotica. Mashallah..prava cura :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 10:56:22
ninuska
IZVORNA PORUKA: mom2B
Dobro jutro drage moja Uh danas je divan dan za spavanje
pcelice ti uranila jutros, bujrum na Uh to za DZ je smor teski... kako im ne dosadi slusati zvonjenje
Jucer mi se drugarica porodila ali se napatila jako, od pucanja vodnjaka do poroda proslo je 19 sati Izgleda da se presporo otvarala
Ne mora znaciti da su i k9ntrakcije odmah krenule. Sa mnom je u sobi bila trunica, 4 dijete, ujutro u 7 dosla jer joj je pukao vodenjak. U 15.00 je rodilas tim da je jace boloveimala.kad su joj indukciju ukljucili.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 11:10:13
Farah 00
M.A.M. i tvoja princeza je mashaalah
Pcelice i ja sam oprala jednu masinu al nasih stvari i prostrla, sve se nadam da ce se bar neko sunce pojaviti pa da operem i ostatak bebecih stvari, juce sam bila kod drugarice pa mi ona dala punu kesu stvarcica od njene malene, za jedno prva tri mjeseca.... Njena mala ima 8 mjeseci, al nosi velicine za 5-6 mjeseci, jer se sitna rodila....
Mi smo odlucili da kupimo susilicu, a obzirom da nam je vakat i da masinu za ves mijenjamo, ne znam da li da kupimo kombinaciju 2u1 ili odvojeno, 2u1 bi mi vise odgovaralo zbog ustede prostora.... Obzirom da sam ja na bolovanju pa nemam puno obaveza, mm je rekao da je moj zadatak da malo iscitam koji su modeli dobri i da li zaista ove kombinacije 2u1 i nisu bas dobre.
Moja torba za porodiliste spakovana, bas sam uranila Danas bi mi trebali biti gotovi nalazi briseva pa ce mm izaci s posla da ih podigne...