sanela22 -> RE: Problemi sa bubrezima kod djece! (24.4.2009 12:40:56)
|
ja sam sa 3 godine prvi put imala probleme sa bubrezima tj sa kanalima...imala sam visoku temperaturu i zalila se da me pecka kad piskim, to mi je sve mama pricala,ja se toga ne sjecam...Uglavnom imala sam eserihiju i radili su mi ultrazvuk i konstatovani su mi prosireni bubrezni kanali desni malo vise u odnosu na lijevi...Doktorica je rekla da nije nista strasno, to mi je kao eto urodjena anomalija, i samo zbog tih prosirenih bubreznih kanala da sam malo vise sklonija bakterijama i infekcijama i tim stvarima od ostalih...Poslije toga sam jos par puta imala eserihiju sa 13-14 godina ne znam tacno ali to i ne prepisujem toliko tim prosirenim kanalima koliko mojoj nepaznji i necuvanju, potkosulja i stramplice za mene nikad nisu dolazile u obzir, na to me ni mama nije mogla natjerati sve dok u 16-toj godini nisam fasovala eserihiju ali ovaj put nesto 10 na nesto ali pravo puno ne sjecam se sad tacno i jaku jaku upalu bubrega i mokracnih kanala i tada sam primala inekcije 7 dana a zatim jos dvije ture antibiotika...Ali poslije tih bolova ne skidam potkosulju,stramplice i vunene priglavke kod kuce osim kad je +40...od tad je sve hB ok(kuc,kuc,kuc) samo jednom u pola godine odem na UZ onako preventivno radi sebe i uardim urinokulture...Tako da nemoj da se sikiras, nije nista strasno,samo je treba "tjerati" da se topli i pazi...
|
|
|
|