bombona -> RE: sjedenje (26.5.2009 16:04:54)
|
IZVORNA PORUKA: emma.L IZVORNA PORUKA: bombona Ne davno na kontroli, prije jedno dvije sedmice, me pedijatar napao zasto ga ne stavljam da sjedi, da je on trebao sjediti vec sa 6 mjeseci, da ga sjedam i stavim jastuke okolo itd...da ga ja moram "nauciti" da sjedi, inace nece ni sjediti...ali ja to smatram cistom gluposti! Baš mi je čudno da ti je pedijatar rekao da ga učiš sjedenju [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Pa većina ih se slaže da nipošto ne treba forsirati ništa, i onda taj jedan kaže da se sjedenje uči. Samo polako, po njegovoj reakciji se vidi da mu nije ugodno ili udobno ili šta već. Onda odjednom sve krene i začas očvrsne. I meni je pravo cudno! Bas sam se sokirala... Iz licnog iskustva sam naucila da se pedijatrov savijet ne treba uzimati kao 100% pravilan...iskusila sam par puta da mi 5 pedijatara kaze 5 razlicitih stvari uvezi iste teme, a to me strasno frustrira. Zato sada sve poslusam, ali na kraju pratim svoj instinkt i razum, i na kraju krajeva, sto je najbitnije, slusam svoju BEBU. Skoro se uvijek moze skontati sta mu pase, ili ne pase, sta mu treba ili ne treba, po njegovim reakcijama i ponasanju. A uvijek ce biti onih kriticara sa strane, i starih zena koje pametuju "kako su oni to prije radili", a sto je vecinom van svake pameti!!! Ima nekih dobrih "starinskih", ali vecinom su ciste gluposti!! ( skrenula sam malo s teme, ali eto) Uglavnom ja svoga sina necu forsirati, bez obzira sta ko kaze. Ljudi sa strane me konstantno forsiraju da ga sjedam, ali za to me stvarno boli briga. U svemu je stvarno kao po knjizi, kotrlja se po stanu, skoro je propuzao...ponasanje, motorika, sve je u najboljem redu...pa ako malo kasni sa sjedenjem, Boze moj, sta ima veze....
|
|
|
|