sweetbaby -> RE: ARAPSKA KUHINJA (26.2.2008 18:34:11)
|
evo jedan recept za namaz bolji je od svih kupovnih -HUMOS- sastojci: -humos (ne pecene leblebije)0,5 kg. -1-2 cehneta bijelog luka -tahan -limun -so -crvena paprika -malo persuna priprema: Humos pokiselit u vodi preko noci.Kuhati dok humos ne omeksa,procjediti ga(ne prosipati vodu-koristicemo za drugo jelo),ostaviti u malu serpicu humosa (2 sake),ostalo ispasirati dodati u njega so tahan (kolicina po zelji probati jer neko voli vise a neko manje tahana)dodati limun (po zelji),izrendati bijeli luk,i sve to zajedno pasirati dok se ne dobije ujednacena masa (kao pasteta).Dodati so. Po zelji se moze isjeckati malo persuna i upaciti u masu,a moze se praviti i bez bijelog luka,po zelji. servirati mozete kao namaz,ali je ljepse da stavite u plici tanjir stavite koju bobicu humosa,pospete malo crvenom paprikom i persunom (moze i malo ajvara),i staviti malo maslinovog ulja. Super je za dorucak i veceru. FATE HUMOS sastojci: -voda u kojoj se kuhao humos -bajat hljeb -malo kuglica humosa -humos -malo limuna -tahan priprema: staviti vodu da provri (ako se voda ohladila zgusnuce se nemojte misliti da je pokvareno,moze stajati u frizideru 5-6 dana),u medjuvremenu u tepsiju iscopati hljeb,politi ga kljucalom vodom od humosa (kao popara),dodati malo humosa,malo tahana,so,limun i sve to izmjesati,ukrasiti sa kuglicama i politi malo maslinovog ulja. Jednostavno a veoma ukusno
|
|
|
|