pozdrav!drugo djete??! (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finansijske dileme roditeljstva

Poruka

suzana89 -> pozdrav!drugo djete??! (11.7.2015 20:29:01)

Pozz!!!Da se predstavim 26 god mama jednog malise koji ce u januaru 2016 imat punih 8 god
Ja i muz u kreditu jos 23 mj znaci manje nesto od 2 god a sin.skolarac i samo muz radi.Nie bas stalan posao al muz bi jos jedno djete!iskreno cekala bi ja dok kredit neistekne a on nebi.Ima li ko u slicnoj situacijo!???mene je strah uz slabe financije jos jedno djete.jesam luda???oprostite ako ima jos slicna tema
[sm=smiley13.gif]

Lozana -> RE: pozdrav!drugo djete??! (11.7.2015 21:14:16)

Ako budeš čekala idealnu priliku za drugo dijete znaj da će ti teško doći,svaka će ti se činiti nedovoljno dobrom.Ako srcem želiš to i ostvari,jer takve stvari se ne planiraju,one se dešavaju kad se ne nedaš ili ti se više i ne dese ako budeš odugovlačila zbog boljeg stanja.

ena23 -> RE: pozdrav!drugo djete??! (11.7.2015 22:51:59)

Meni se cini da je najbolje kad se "slucajno omakne". Tesko je u danasnjem vaktu svjesno i voljno donijeti tu odluku. Nego baci svu zastitu u korpu za smece, cuvajte se "prirodno", i moli se Bogu, sudbini, svemiru, kome se vec molis, da bude onako kako je najbolje po vas [sm=smiley36.gif]

anitaa -> RE: pozdrav!drugo djete??! (11.7.2015 23:07:11)

Ovo me sad podsjeca kad stari ljudi savjetuju u vezi ljubavi, pa nemoj previse ni razumom, a ni iskljucivo srcem,ali stvarno tako je, govorim iz iskljucivo iz svog i iskustva bliskih ljudi, idealnog trenutka nema, ali ako nisi iz ko zna kojeg razloga spremna, ovdje postavljas pitanje i lomis se mslim da jednostavno nije pravi trenutak, mozda ce biti vec sutra, ali zena zna kad zeli dijete, duboko vjerujem da to osjeti, bez obzira na ishod i okolnosti.

suzana89 -> RE: pozdrav!drugo djete??! (12.7.2015 0:00:45)

Hvala svima na odg!!!puna sam stresa jer u zadnjih godinu dana malo imamo posao a malo ne...

anitaa -> RE: pozdrav!drugo djete??! (12.7.2015 0:21:30)

Mozda je malo neobicno sto ja tako napisah, a oceKujem krajem mjesca svoje drugo dijete, napisah bas kako mi dode u trenu, a pravog, pametnog odgovora ti tu nema, nekad pomislim sve je to u Bozjim rukama..mm i.ja.smo.jako.zeljeli.drugo dijete kad je malena imala godinu i.po, bas sam isla.srcem, zanemarila stres na poslu, zbog kojeg mi se poremetio ciklus, osjecaj slabosti opce, malo dijete, osim mm nikakve pomoci, jos moja dr bila izvan zemlje, pa otisla kod drugog dr, koji se nije bas unosio, nebitno -ishod svega spontani, na nekom samom pocetku trudnoce, trebalo nam je dosta vremena da ponovo zatrudnim, nadam se da ce.sve.dobro proci..moja prijateljica, koja je rodila.sa.19, zeljeno, planski zatrudnila je.nekih 15 godina poslije, nakon bezbroj neuspjesnih pokusaja, bas u trenutku kad.je bio za.to najnezgodniji trenutak, muz izgubio posao, svade u nekad dobrom braku,stitna joj proradila, rodila je, ali nekako je tuzno gledati kad vidis da tom djetetu, danas divnom djecaku nije bila i stanju dati neki najbolji.dio.sebe...sretno,kako.god

suzana89 -> RE: pozdrav!drugo djete??! (12.7.2015 8:50:17)

U svakom slucaju anitaa hvala[sm=smiley1.gif]

Stranica: [1]