Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja nekada napravim obicnu supu i dam mu je iz solje da je popije. Mislim da je to mnogo jednostavnije nego je probati dati kasikicom . Ponekad u obicnu supu na kraju dodam malo vise prosa ili jaje pa se zgusne a ponekad je udrobim. Onaj fol sa zamrznutom supom je super! Ovaj jede supu prije gl. obroga ali malo- cisto par gutljaja da ga ne zasiti a ponekad ako je ova dr. varijanta to mu dojde kao glavno jelo.
Umutis jaje viljuskom...i dok supa (koja je gotova) kljuca ubacujes jaje konstantno mijesajuci. (ja i jaje i supu mijesam onom zeljeznom mutilicom) Pustis jos minuticu da kuha i gotovo! Jaje mozes ubaciti u skoro svaku supu i ja to vrlo cesto pravim!
Joj nadam se da sam dobro kopirala.. Amra, zar ne stavis u to jaje malkice brasna...Jer ja sam tako pravila, vise ne pravim, ali kao da se sjecam da sam stavljala brasna(vrlo malo)??' I kako dodas taj proso??Nisam nikad sa prosom pravila supicu???
Ja cesto napravim supicu tako da iskuham koljenicu ili batak, ne bitno..obavezno stavim mrkve, nekad u kolutovima nekad izrendam, zatim meso iščopkam na sitno i dodam malo tjestenine, i kada tjestenina bude skoro gotova dodam noklice koje pravim od jajeta, tako sto jaje umutim, malo posolim i dodam griz i zatim kasikicom odvajam (po malo) i stavljam u supu... Moja djeca su odrasla na ovoj supici i pravo je ukusna...Mada sam, kada su bili manji, u to dodavala dosta raznog povrca, ali sada ne...i nekad bih kao zamjenu (umjesto noklica), pravila ovako kao Amra sa jajetom... A dobro dodje i mamama koje izbjegavaju nadrobiti hljeb a
< Poruku je uredio batterfly -- 29.8.2009 16:16:35 >
selma cemu suze? ja ponekad umijesam skuhan krompir pa napravim pire krompir na supici, a nekad kasiku-dvije rizolina i isto dobijem kao kasicu. rizolino mi samo za to i sluzi. najbolja mi je opcija kao sto amrino kaze dam mu da popije.
JA nisam još nikada napravila klasičnu supicu za Emu. Nekako mi "ispadnu" kašice, nakon što sve smiksam. A, par puta sam joj dala supice kašičicom, kada mi jedemo, i jako joj se je svidjela. No, još joj ne dajem kao predjelo, jer ionako ne jede puno, pa me je strah da je ne zasitim tekućinom.
jedna mrkva pola glavice crvenog luka pola parike pola paradajza malo persuna pileca prsa isjeckana na komade sa odstranjenim zilicama sv eto skuham u litri vode i gledam da ta kolicina vode i ostane kad je skuhano,izmiksam ali ne potpuno vec da se osjete mali komadici povrca i mesa vratim supu u serpu i dodam u nju izmjesano brasno sa vodom(mala kaskica brasna) i dodam findzal tecne povlake.kad prokuha odvojim za danasnji rucak a ostatak zamrznem
selma1980 ,eto-nikakvi zacini kao vegeta ,so i sl se ne stavlja u djecije supice i kasice
Ja nikad ne stavljam brasno. Ono je potesko za stomak a i tako u supi je poluprijesno...Ne znam - to je moje misljenje a i negdje sam procitala da to treba izbjegavati, kao i zaprske. Ja sam zadnjih dana pravila pilecu i od kostiju (prvo u pretisu raskuham batacic ili kost a onda u serpi pravim supu). Ponekad ubacim tjesteninu, pnekad tarhanu ili proso (proso se stavi kao i tjestenina- u kipucu supu a kada je mrkva i ostalo gotovo jer tjestenini treba manje vremena da bude gotova).
Evo jedan recept. Raskuhati kost u pretisu. Na malo maslinovog i malo putera izdinstati isjeckanu mrku i korjen celera i persuna pa kada malo pusti narandjastu boju- zaliti vodom od kosti. Pustiti da kuha sve dok mrkva ne omeksa. Zatim dodati dosta svjezih listova persuna, tjesteninu te zacine po zelji. Kuhati na tihoj vatri dok tjestenina ne bude gotova.
Možete li mi objasniti kako pravite supice? Kod mene nikada nije baš supa nego više kašica , jer izmiksam npr.piletinu i povrće i više mi liči na kupovne kašice-malo je gušće. Ne znam kako bi joj dala klasično rijetku supicu , jer bi više bilo svuda osim u ustima.Ako neko pravi supice onako baš rijetko , molim da mi objasnite kako je date bebi? Hvala mame.
koliko toliko da pojede supice, super je, samo ti njoj daj tako uči da jede a i zdravo je za nju ja svom sinu svaki dan dajem supice, na mesu (teleća šuplja kost, komad koljenice-isječe mi je mesar na 5 dijelova, masnije teletine, piletine, ...) a dodajem obavezno mrkvu, a ostalog povrća šta se nađe (tikvica mlada na kockice, patlidžan na kockice, karfiol, cvjetača, prokule,...) tu ima dosta tvari koje su potrebne bebi, još voće, slatki obrok i mlijeko-šta ćeš bolje
Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009 Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013
Dajem mu piru,onda skuham mrkvu,koju brokulu,krompirica malo i ispasiram,supe sam mu pilece pravila ali svaku je oplakao,a dajem mu i ove gotove slatke kasice tj.vocne...
evo ja baš sad probala svojoj dati hipp teletinu s rižom i mrkvom...povraća joj se Sutra nastavljam,s tim da sam kupila blender,pa mislimda ce joj se vise svidjeti kad ja napravim
mi obozavamo,supice juce sam mu bas pravila ,stavila sam jedan krompiric,mrkvu,brokulu i sve dobro izgnjecila viljuskom svidjamu se zanima me,smijemli u supice stvaljati ,tjestenine ili je jos rano za to .....
ja sam stavljala tarhanu i fideline od heljdinog brašna, Beni je inače volio supice pogotvo s tjesteninom i brokulama; kada je napunio 11 mjeseci počela sam i ovu tjesteninu standardnu (s pšenicom) koristiti
mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009
Njbolje je početi sa piletinom naravno...ja svojoj bebici izblendam sve zajedno, supa sa povrćem, mesom i tjesteninom...a znamo malo i hljeba zadrobiti....spuca i spava ko top.
Mi juče malo graha jeli, doduše samo ona voda bez graški...al ona je spucala....i spavala i super je. Mama me namusaletila...tačno nisma smjela spavat vas noć sve kontam da joj nešto nebude.
i ja tako gusto pravim juhice..iskuham kost, piletinu ili teletinu ili sta vec, pa ubacim ( sada prije nisam dok je bio manji) domačeg peršuna,mrkvicu ili malo crvenog luka, krumpiric ili rizu ponekad integralnu ona se kuha sat vremena, te brokulu ili karfiol, tikvicu, nekad par zrna biže ili par listića špinata svaki dan nešto drugo i na kraju sve skupa izblendam i dam mu kao kašicu tako više voli, a i cjelovit je obrok i ponekad stavim malo maslinovog ulja ako mi je gušće i ako smo u pokretu pa mu nosim ručak, a krompir ili riža popiju tekućinu. Nisam mu još davala tjesteninu ni kruh, jer još ne jedemo gluten,pa i ja jedva čekam da odemo na kontrolu sad , da nam vidi stanje pa da mu malo hrana bude raznovrsnija..ovako krompir ili riža uz izmjenu povrča dosadi malo...ali i integralna mi je riza fina
Nika obzava juhice, samo sto nece da jede nista drugo i to me malo zabrinjava... Od kad sam joj prestala miksati ovu hranu koju mi jedemo slabo jede, samo cokolino, griz, hrenovke. ponfri, to bi mogla jesti svaki dan