|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli
7.7.2015 8:04:19   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: ziel

standardna jutarnja postava ranoranioca user posted image
ja ispratila muza na posao, popila ness...odoh da se uljudim i da iskopam kofer pa cu onda da budim malenu da doruckuje i onda cemo nas dvije da se zarovimo u kofer sa bebinom garderobom user posted image
mislila sam cekati vikend ali mi zao da vikend trosim na to, svakako necemo danas i sutra prijepodne u skitnju tako da cu da budem korisna a i malenoj ce to biti vid igre user posted image
prosli put kad smo vadili nesto iz kofera htjela je posto-poto da obuce majicu koju je nosila sa nepunu godinu user posted image
mogu misliti na sta ce ovo kasnije liciti user posted image

Hehehe, kolika ce biti razlika u godinama medju tvojim curama?

malenoj neki dan bilo ravno 2,5 godine (tacno kad sam na pregled isla 2.7.) bice joj nekih 2 godine i 7 mjeseci, mozda 7 i po zavisi kad se porodim...

Starija ti jos mala, ja sam mislila ima oko 4 god. ne znam otkud mi to user posted image kako ces bona sa 2 male djece user posted image Koliko imas pravo vremena biti na bolovanju?

ma ja sam ubjedjena da cu ja to moci user posted image koja doza entuzijazma i hrabrosti to samo neko lud moze user posted image salim se, imam dvije drugarice koje su imale i manju razliku pa su sa dvoje djece bile (do duse ovoj jednoj svekar i svekrva zive blizu pa su vecu vodili vani, malo je kod sebe preko dana uzimali, ali ova jedna je skroz bila sama sa dvoje djece a razlika bila ni 2 godine tako da ima i gorih od mene user posted image )
imam pravo godinu dana biti na porodiljskom (hvala Bogu) ali imam i godisnji koji cu vjerovatno odmah vezati poslije te godine (prvi dio) tako da cemo moci proslaviti rodjendan a vidjecemo kad cemo more i kako cemo sljedece godine (definitivno moramo s dva auta i povest ili mamu ili sveki user posted image )
Ma malena jest onako po godinama mrva ali je mudrica i svasta ona nesto zna...juce mi u konzumu i negdje beba place i ona govri place beba i ja govorim jeste mala beba tako ce i seka u pupi a ona odmah mazi pupu user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 551
7.7.2015 8:39:28   
ziel
LTM bas je mala, ali ako je tako dobra kao sto kazes, vjerovatno neces imati problema, jos ce ti moci pomoci user posted image A srecom ima i vrtic ako postane tesko, bar za starije dijete preko 3 god. tu ih jos vise nauce kulturi i ponasanju, olaksanje user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 552
7.7.2015 8:45:32   
pandica
Jutro svima,

Farah sad vidjeh tvoj post, ja idem u dispanzer na vjezbe i mogu ti reci da su super. Mislim da ti je malo rano da krenes, meni je dr. koja radi gore rekla da je od 30 sedmice mjera, jer imas nekoliko tema koje se vrte. S vremenom ti dosadi kad se pocne ponavljati, a mozda je bitnije da si to pred porod, jer su ti informacije svjezije.
Uglavnom u svakom slučaju trebaš ići, opuštajuće je stvarno, a i svašta čovjek nauči.

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Ja sam planirala krenuti na vjezbice, ima li neka od zena da trenutno ide gore u dispanzer za zene, Josipa Vancasa? Meni rekose da od 20 nedjelje se vec moze krenuti. Danas sam gore bila, pa usput pitala i to. Ja vam idem kod dr Rakic gore radi bolovanja koje sam otvorila, al inace trudnocu vodim privatno kod Jadranke.

carobno bas mi je drago sto si se rasteretila i sto je sve okuser posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 553
7.7.2015 8:47:51   
ziel

IZVORNA PORUKA: pandica

Jutro svima,

Farah sad vidjeh tvoj post, ja idem u dispanzer na vjezbe i mogu ti reci da su super. Mislim da ti je malo rano da krenes, meni je dr. koja radi gore rekla da je od 30 sedmice mjera, jer imas nekoliko tema koje se vrte. S vremenom ti dosadi kad se pocne ponavljati, a mozda je bitnije da si to pred porod, jer su ti informacije svjezije.
Uglavnom u svakom slučaju trebaš ići, opuštajuće je stvarno, a i svašta čovjek nauči.

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Ja sam planirala krenuti na vjezbice, ima li neka od zena da trenutno ide gore u dispanzer za zene, Josipa Vancasa? Meni rekose da od 20 nedjelje se vec moze krenuti. Danas sam gore bila, pa usput pitala i to. Ja vam idem kod dr Rakic gore radi bolovanja koje sam otvorila, al inace trudnocu vodim privatno kod Jadranke.

carobno bas mi je drago sto si se rasteretila i sto je sve okuser posted image

A sta se sve radi na vjezbama za trudnice osim tog aerobika ? user posted image Uce li nas mozda o bebama, presvlacenje, hranjenje itd. ?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 554
7.7.2015 8:54:14   
pandica
U prvom dijelu imas nekih desetak trudnickih vjezbica, koje se uglavnom odnose na jacanje karlicnog dijela, istezanje i sl. Onda poslije toga ide 10 minuta opustanje uz laganu muzikicu, lezis na boku i dises kako ti sestra kaze. Imas vjezbe disanja, one se ne ponavljaju svaki put, ali se cesto rade. E nakon toga odaberu neku temu koju radimo taj cas. Bilo da je dojenje, presvlacenje, kupanje, njega zene poslije poroda i sl. Super je stvar zaista i smatram da svaka zena treba otici.
Ja sam recimo pocela dosta da razmisljam o porodu, kako sta, ali sam se uz pomoc ovih vjezbica opustila (bar za sad user posted image )
Mislim normalno je da imas neki strah, ali je puno drugacije kad znas sta mozes ocekivati.

My Ovulation Chart

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 555
7.7.2015 9:09:01   
ziel

U prvom dijelu imas nekih deset_ak trudnickih vjezbica, koje se uglavnom odnose na jacanje karlicnog dijela, istezanje i sl. Onda poslije toga ide 10 minuta opustanje uz laganu muzikicu, lezis na boku i dises kako ti sestra kaze. Imas vjezbe disanja, one se ne ponavljaju svaki put, ali se cesto rade. E nakon toga odaberu neku temu koju radimo taj cas. Bilo da je dojenje, presvlacenje, kupanje, njega zene poslije poroda i sl. Super je stvar zaista i smatram da svaka zena treba otici.
Ja sam recimo pocela dosta da razmisljam o porodu, kako sta, ali sam se uz pomoc ovih vjezbica opustila (bar za sad user posted image )
Mislim normalno je da imas neki strah, ali je puno drugacije kad znas sta mozes ocekivati.

I ja planiram da idem u septembru, bicu u 30. nedjelji... Bas je to dobro, jedva cekam da idem user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 7.7.2015 9:11:49 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 556
7.7.2015 9:12:36   
ninuska

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

IZVORNA PORUKA: ninuska

Jutro...
evo i mene user posted image . sinoc se vratili taman pred iftar. Kod svekrve sam nesto napravila tako da sam.samo podgrijala kad smo dosli. Mala se iskupala u bazenu, a trebali bi i ovdje napuhati. Imamo onaj veliki. Moze i za mamu taman user posted image .vidim mala curica se porodila user posted image . Moram i na temi cestitati.
jesam li sta bitno propustila?
Dobro, sve redom?
Ima li vrucine?

Ma brckaj se kad mozes,ja neki dan govorim mm da mi kupi bazen za balkon user posted image

Ma brkacu se user posted image . Samo dok se voda ugrije treba 2-3 dana..jer je bas velik bazen.
obucem gore top, a dole sorc..nisam u kupacem user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 557
7.7.2015 9:16:47   
pandica
Ziel obavezno, stvarno vrijedi user posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 558
7.7.2015 9:20:32   
ninuska

mene ovaj forum izludi, prvo kaze nije prosla poruka a onda dvije odjednom user posted image
ninuska pa gdje si ti user posted image jesi se odmorila?
napusi taj bazen i brckaj se...vala bih i ja cijeli dan u vodi sjedila kako mi je vruce.

nisi nista bitno propustila... standardne trudnicke teme: kontrole, nalazi, hrana, kilogrami..sex, droga rokenrol (na nas nacin) user posted image user posted image user posted image

ja sam evo iskopala kofer, odoh malenoj dorucak praviti pa da budim uspavanu ljepoticu...

Evo me, draga...jesam odmorila...samo mene onaj vazduh osamuti. Treba mi dva dana da dodjem sebi user posted image . Navikla mi pluca na ovu sarajevsku prljavstinu, pa cim je negdje cistije ja ko slomljena user posted image .
sex user posted image . Zar ima toga kod vas trudnica user posted image .
Donijela sam i ja vrece sa garderobom, pa moram razvrstati. Sto je tipicno zensko proslijediti dalje.
napolju je vec pakleno. Odvedoh malu u vrtic, pa da mogu u miru po kuci sta uraditi.

Neposredna veza do poruke: 559
7.7.2015 9:27:43   
M.A.M.
Zene ne izlazite ako nije potrebno,vec je pocelo prziti,idem ulicom a sve mi se terme prividjaju user posted image

Joj odkad se ja kanim krenut na te vjezbe,sve sutra cu,al moram definitivno ove sedmice vrijeme je,da sta pametno naucim,pola tih stvari sam ucila na praksi,al daaaaavno je to bilo

< Poruku je uredio M.A.M. -- 7.7.2015 9:28:47 >

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 560
7.7.2015 9:31:37   
ninuska
Sad i ja kazem da je vec pakleno user posted image . Jos sam isla oko 8...ma, neka nam sunca. Dosta je i bilo kise user posted image .
na vjezbe ne vjerujem da cu ici. Isla sam prvi put..sta znam..valjda nisam zaboravila user posted image . Eh, problem mi je jedino oko cune deverati..to stvarno ne znam..kako da se ophodim prema istoj user posted image . Rekla sam muzu nek devera, pa da me nauci
ltm jsta ces nego moci sa dvoje djece. I ti, a i ja user posted image . Hocu reci, moramo user posted image . Ko nas pita. Doduse moja ide u vrtic, a i mama mi ode u penziju u decembru aBd user posted image . Bice puno lakse. Bar malu da pokupi iz vrtica ako nista drugo

< Poruku je uredio ninuska -- 7.7.2015 9:35:13 >

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 561
7.7.2015 9:33:41   
putujuca
jutro i od mene
ja sam rahat s tim kilima jer pojma nemam koliko sam imala tacno prije trudnoce, niti koliko sam dobila...ljepota user posted image vidim samo da me niko ne ruzi zbog toga
tema mala razlika medju djecom, moja ce imati tacno 2 god. kad se porodim a ako se ranije porodim pa makar i tri dana nece ni 2 jos napuniti user posted image

Neposredna veza do poruke: 562
7.7.2015 9:36:14   
pandica
Volim sex i rado ga se sjecam user posted image

Ninuska i nema potrebe da ides na vjezbe ako ti je drugo dijete u pitanju, mada kod nas u grupi imaju dvije cure koje takodje dolaze a drugorotke su. Mada je i meni to po mom misljenju bespotrebno.

mene ovaj forum izludi, prvo kaze nije prosla poruka a onda dvije odjednom user posted image
napusi taj bazen i brckaj se...vala bih i ja cijeli dan u vodi sjedila kako mi je vruce.

nisi nista bitno propustila... standardne trudnicke teme: kontrole, nalazi, hrana, kilogrami..sex, droga rokenrol (na nas nacin) user posted image user posted image user posted image

ja sam evo iskopala kofer, odoh malenoj dorucak praviti pa da budim uspavanu ljepoticu...

Evo me, draga...jesam odmorila...samo mene onaj vazduh osamuti. Treba mi dva dana da dodjem sebi user posted image . Navikla mi pluca na ovu sarajevsku prljavstinu, pa cim je negdje cistije ja ko slomljena user posted image .
Donijela sam i ja vrece sa garderobom, pa moram razvrstati. Sto je tipicno zensko proslijediti dalje.
napolju je vec pakleno. Odvedoh malu u vrtic, pa da mogu u miru po kuci sta uraditi.

My Ovulation Chart

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 563
7.7.2015 9:37:59   
ninuska

IZVORNA PORUKA: putujuca

jutro i od mene
ja sam rahat s tim kilima jer pojma nemam koliko sam imala tacno prije trudnoce, niti koliko sam dobila...ljepota user posted image vidim samo da me niko ne ruzi zbog toga
tema mala razlika medju djecom, moja ce imati tacno 2 god. kad se porodim a ako se ranije porodim pa makar i tri dana nece ni 2 jos napuniti user posted image

Hej draga, jesi li to i ti ucicala ko i ja u dan dva porodauser posted image . I kod mene ce biti okruglo cetiri godine razlika. Termin u obje trudnoce samo dan razlike user posted image .

(odgovor članu putujuca)
Neposredna veza do poruke: 564
7.7.2015 9:39:21   
ninuska

Ninuska i nema potrebe da ides na vjezbe ako ti je drugo dijete u pitanju, mada kod nas u grupi imaju dvije cure koje takodje dolaze a drugorotke su. Mada je i meni to po mom misljenju bespotrebno.

Haha..i kod mene ti je nekako tako..ali za koji dan cemo mi to prom8jeniti user posted image .

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 565
7.7.2015 9:40:45   
*pcelica*
Dobro jutro user posted image
Zaspala sam oko pet sati jutros. Smizla me probudila, a bas sam se bila razrahatila. Jos se ogradila jastucima da mi drze stomak ma ljepota user posted image MM morao jutros u cetiri na posao i nisam smjela da zaspim da ne zakasni, jer taman kad nas uhvati prvi san on mora ustati.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu putujuca)
Neposredna veza do poruke: 566
7.7.2015 9:41:43   
pandica
Vec sam pripremila muzeka da mu je jadna majka kad ga safatamuser posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 567
7.7.2015 9:42:48   
*pcelica*

Sta fali, meni je trece pa planiram ovaj put ici na vjezbe. Imam osjecaj da ako budem isla bit ce mi lakse na porodu user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 568
7.7.2015 9:44:53   
*pcelica*

Bit ce zemljotres user posted image user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 569
7.7.2015 9:45:13   
putujuca

IZVORNA PORUKA: putujuca

jutro i od mene

Hej draga, jesi li to i ti ucicala ko i ja u dan dva porodauser posted image . I kod mene ce biti okruglo cetiri godine razlika. Termin u obje trudnoce samo dan razlike user posted image .

Koliko ja znam nisam user posted image kod nas dva dana razlike user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 570
7.7.2015 9:49:24   
pandica
Ama ako hoce, svakako da treba da ides. Kazem opet kad ti je drugo, trece imas nekog iskustva u odnosu na prvo. Ali sto kazes ako moze biti od pomoci, treba svakako da se ide

My Ovulation Chart

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 571
7.7.2015 9:50:02   
pandica
Malo je reci, znat ce se definitivno user posted image
IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Bit ce zemljotres user posted image user posted image

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 572
7.7.2015 9:53:59   
*pcelica*

Ama ako hoce, svakako da treba da ides. Kazem opet kad ti je drugo, trece imas nekog iskustva u odnosu na prvo. Ali sto kazes ako moze biti od pomoci, treba svakako da se ide

Sto se tice poslije poroda tu za mene nema zime. Oko njege bebe i rane porosdilje sam profi. Meni je problem sam porod. Na drugom sam se napatila, zato sad nikako ne mogu da se psihicki pripremim za isti. Zato planiram ici da se malo opustim i rasteretim.Ponovim tehnike disanja, mozda mi nece biti ni od kakve pomoci ali cu se ja osjecati spremnijom.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 573
7.7.2015 10:04:04   
pandica
Pcelice onda obavezno... Kao sto gore napisah bila sam bas istraumirana sto se poroda tice, al na vjezbama sam se bas opustila, jednostavno znas sta te ocekuje, kako moze izgledati i sta ti je raditi. E sad da li ce meni to sve pasti na pamet vidjet cemo ako Bog dauser posted image

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 574
7.7.2015 10:15:59   
ninuska

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Sto se tice poslije poroda tu za mene nema zime. Oko njege bebe i rane porosdilje sam profi. Meni je problem sam porod. Na drugom sam se napatila, zato sad nikako ne mogu da se psihicki pripremim za isti. Zato planiram ici da se malo opustim i rasteretim.Ponovim tehnike disanja, mozda mi nece biti ni od kakve pomoci ali cu se ja osjecati spremnijom.

Sta je bilo, pcelice? Nemoj me prepadati..i mene toga strah user posted image . Prvi zavrsio za cas posla, a sad strah me da ne zaglavim sa drugim

Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *