AE1236 -> Bolovi u tijelu u trudnoći (21.6.2015 13:15:17)
|
Pozdrav trudnice i mame, imam jedno pitanje i unaprijed se izvinjavam što je dugo. U petom sam mjesecu trudnoće i imam prejake bolove u skoro cijelom tijelu. 20-a sam sedmica, a prije jedno 20ak dana me pocelo boljeti, prvo desna ruka od ramena do lakta, osjecaj kao upala misica, poslije par dana noga u stopalu, lijeva, oko jedne kosti mi je malo nateklo, poslije par dana ledja u donjem lijevom dijelu, onda opet poslije par dana desna noga u stopalu sa donje strane u jedom dijelu, a od prije dva dana me manje bole ledja u donjem lijevom dijelu,a pocela je bol u ledjima u gornjem dijelu od ramena prema dole (zbog neugodnog položaja dok sam ležala), odmah me počelo boljeti nakon što sam zauzela taj položaj. Znači sve me skoro boli i to baš, ujutru kao popusti, mada i dalje nevjerovatno boli, ali navečer i u toku noći se bukvalno ne mogu pomjeriti od boli. Bila u ambulanti doktorica me nije htjela nigdje uputiti jer se boji jer sam trudna, rekla mi da odem svom ginekologu. Otišla ginekologu propisao mi Naklofen duo 2 puta na dan, i trebam uraditi neke nalaze, između ostalog reuma faktor i ne znam šta još. Od tih tableta mi skoro sva bol prestane, ali čim ih prestanem piti opet se vrati, i nepodnošljivo je. [sm=smiley13.gif] Da li ste vi imate takve bolove ili neko koga znate, i šta mislite da li su povezani sa trudnoćom ili ima i nešto drugo?
|
|
|
|