|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
20.7.2009 22:11:39   
Anoniman
Breskva, upravu si, sve je individualno, a eto vidjecemo kad ce mali biseri da se pojaveuser posted image

Hanady, bravo za Farahuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 901
20.7.2009 22:18:10   
Mya_81 RR
Jooooj, drage...mi se upravo vratili od pedijatra...moja mrvica je dobila mastitis! Ko zna možda je sinoć bila zbog toga toliko nervozna, a ne zbog grčeva user posted image

Ja u šoku jer nisam ni znala da to bebe mogu dobiti. I baš sam tužna, što nije na mene nego baš na nju user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 902
20.7.2009 22:21:09   
Anoniman
Mya_81, pa ni ja nisam znala da to i bebe mogu dobiti, dusa mala, pa kako se to lijeci, jesu joj dali sta za brzo ozdravljenje, pusssaa objema

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 903
20.7.2009 22:22:28   
sheri
dobro vece!
mya zao mi je zbog bebeuser posted image
i moja cura je nesto nervozna nekoliko dana, hoce samo na meni da pajki, cim ju spustim odmah se budi, a maloprije kad sam je dojila, tako se naljutila nesto, pocela mene sutati nogicama, i sve ljuta dreknu bas nekako cudnouser posted image user posted image user posted image
sutra nam je prvih mjesec danauser posted image

Nora-21.06.2009. :)

Neposredna veza do poruke: 904
20.7.2009 22:24:21   
Anoniman
bebe 2009 su digle urotu protiv mama, ma duse nase maleuser posted image

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 905
20.7.2009 22:27:47   
Mya_81 RR
Postupak je isti kao i kod dojilja....antibiotici i oblozi, a ako ne pomogne onda dj.kirurg mora izbaciti gnoj koji se  nakupio user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 906
20.7.2009 22:28:12   
Anoniman
Sahara, izgleda da je nešto u zraku user posted image  i Benjamin je bio dosta nervozan danas. A moguće je da su Ajni zubići, ko zna.....
Ama žene drage, on toliko bali da je to zabrinjavajuće user posted image  Baš mi mm govori da mu stavljam siperak.... Šta on ima da bali????????????

Čestitamo hanady, bravo!!! user posted image user posted image user posted image

A draga Mya.... user posted image user posted image  baš mi je žao, nisam ni ja znala da bebe mogu dobiti mastitis..... pilence drago.

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 907
20.7.2009 22:28:39   
sheri
ja ne kontam to mya, a gdje se bebi nakupio gnojuser posted image user posted image

Nora-21.06.2009. :)

Neposredna veza do poruke: 908
20.7.2009 22:29:22   
Anoniman
joj, majko mila, pa jadna beba
izvini sto kukam, ali ne znam sta reci pametno, zelim joj sto manje boli i da sto prije ozdravi

Neposredna veza do poruke: 909
20.7.2009 22:32:07   
Hanady RR
joj Mya_81 baš sam razmišljala da ti napišem da odeš sa bebom pedijatru jer baš toliki grčevi kod bebe i nisu uvijek grčevi nego nešto drugo pa kontam da te ne prepadam jer ti je bebi samo 25 dana,a opet se vratih na forum da napišem iskreno šta mislim jer i ja bih željela da mi sve naše drage forumašice iskreno daju savjet za bebaču... nego mastitis ti nije ništa strašno, to je do tvojih hormora uzburkanih u trudnoći, u narodu kažu bebu mori mora i onda se stavi bijeli luk malo hljeba i soli u jednu salvetu i stavi iznad dječije glave u krevetić, ja sam to vezala gore ne krevetac da hanadi nebi dohvatila i pored toga sam imala istu tu kombinaciju koja je stajala u kolicima i koja je stajala u torbi kuda god da idemo i to sa nama. E sad znam možda je malo smiješno...ali 3-4 nakon toga moja je beba mirno spavala, razmišljala sam o tom starom narodnom lijeku i pomilsila da možda miris bijelog luka koji je prirodni antibiotik bebu uspavljuje i smiruje a ovaj hljeb i sol anuliraju tzv. smrad u sobi pd istog. Sretno mila i nedaj se...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 910
20.7.2009 22:32:32   
Mya_81 RR
Ma, evo i ja kukam....hvala draga user posted image ....ma, bit ce to sve 5 !

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 911
20.7.2009 22:35:19   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: sheri

ja ne kontam to mya, a gdje se bebi nakupio gnojuser posted image user posted image

Ako antibiotici ne odrade svoje i dojka se još više upali onda se stvori taj gnoj koji moraju vaditi...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 912
20.7.2009 22:36:49   
Mya_81 RR
Hanady, hvala puno...a bas mi susjeda rece to za luk kad smo isli pedijatru user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 913
20.7.2009 22:40:33   
Hanady RR
Ma zubići su čudo, moja handi je balila do 2-gog mjeseca i prvi zub dobilasa 4 mj. i 9 dana, do 8 mjeseca imala sve zube i svi su joj i danas sa tri godine super, na broju i savršeno zdravi. Farah evo bali već mjesec i pol ja siperke koristim naravno svo to vrijeme a 5 mjeseci joj bilo 12.7, tako da očekujem da se njen zubić pojavi za koji dan.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 914
21.7.2009 0:07:08   
malena_t
user posted image user posted image user posted image generaciji. Evo mama malo dosla sebi, pa da napise koju "pametnu". Benjamin je odlicno. Sa zahladjenjem prosla i nervoza. Danas puni cetiri mjesecauser posted image user posted image user posted image , a glavna zanimacija ovih dana mu je dizanje u sjedeci polozajuser posted image I on je mokar vec mjesecima, ali zubima nema ni tragauser posted image .
Mya_81
zao mi je zbog bebe, ali bice to ok. Moj Benjamin je imao natecene i tvrde sike kad se rodio i trebalo je jedno mjesec dana da otok nestane. Nama su doduse odmah u bolnici skrenuli paznju na to i rekli da je od mojih hormona, a patronazna nam je kazala da se cak zna desiti da bebama ide mlijeko iz sikauser posted image
Hanady user posted image user posted image user posted image za Farahuser posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

Neposredna veza do poruke: 915
21.7.2009 0:40:04   
Anoniman
malena_t, cestitam za 4 mjesecauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malena_t)
  Neposredna veza do poruke: 916
21.7.2009 9:43:46   
neki
Mya_81,kako je bebara?Bas mi je zao i samo polako,bice to ok,aBduser posted image Nama je od sinoc zacepljen nosic i kisemouser posted image Pusa svimauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 917
21.7.2009 12:18:50   
mamin_zivot
Drage mamice kako ste mi Vi i Vase user posted image ?
Mi smo jutros isli da primimo prvu vakcinu, ali je nije dobio jer je mm prehladjen. Za osip mi je dr rekla da je od vrucine, a za to sto beba vec 4-ti dan ne kaki je rekla da je to sasvim normalno i da mu malo radim masazu stomacica i dizem noge prema trbi.
Dobio je 1KG i 20g user posted image (masallah), da samo nastavim dojiti i nema potrebe za nadohranu, A porasato sam velika 4cm. user posted image
Ovo su bile lijepe vijesti, a ruzna je da smo se sinoc pravoo namucili sa grcevima dok mi nije prijateljica rekla da mu dam malu
kasicicu toplog jestivog ulja, 5 minuta poslije toga kad je popio zaspao je napokon. user posted image
ljubimooooo vaaaaaassssss user posted image

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

Neposredna veza do poruke: 918
21.7.2009 12:25:27   
Anoniman
Bravo za bebele guze, ma bice i boca, no sikiriki, mi smo zbog zutila isto kasnili sa bocama, a zao mi je zbog grcevauser posted image

Moja principesa sad nesto teze zaspe preko dana, i na kraju stavi pelenu preko glave i zaspe, pisala sam vec o tomeuser posted image , a evo sad cekam da ustane da papa, cudi me da jos spavauser posted image

Dadada, gdje si, sta radi Andrej???????????????????????????????????????????????

(odgovor članu mamin_zivot)
  Neposredna veza do poruke: 919
21.7.2009 12:27:45   
Mya_81 RR
Hej, drage...dobro smo user posted image ...otok je manji, stavljamo obloge i pijemo (grozne) antibiotike. To mi najgore pada što već tako mala se mora kljukati, ali šta ću user posted image . Mi ćemo izgleda zbog toga propustiti prvu vakcinu koja bi trebala biti za 4 dana. A za ovih 26 dana smo dobili oko 1 KG, a niko nas još nije mjerio pa ne znamo koliko smo porasli.

mamin_život - jestivo ulje da popije? Zar se to smije? I mi imamo velikih problema s grčevima pa me zanima. A danas nam treba stići dječiji termofor da grijemo stomačić pa ćemo i to isprobati.

Ljubimo vas! user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mamin_zivot)
Neposredna veza do poruke: 920
21.7.2009 12:28:57   
Mya_81 RR
i na kraju stavi pelenu preko glave i zaspe, pisala sam vec o tome

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 921
21.7.2009 12:35:19   
mamin_zivot
Mya_81 i ona je davala svojoj bebi, redovno uz kapi svaki dan. Nama je pomoglo hB, i kasnije cu mu dati jer sad se uspavao. Slobodno daj najmanju kasicicu ugrij upaljacem, pa prespi u drugu kasiku da ne oprzizs bebu. Stavi user posted image toplu gazu natopljenu uljem na stomacic i previj jos jednom pamucnom pelenom preko, da se ugrije i prigrli uz sebe okrenutu trbom prema tebi. Nadam se da ce ti pomoci, bicu jako sretna ako uspijemo dusici ublaziti proklete grceve!! user posted image user posted image

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

Neposredna veza do poruke: 922
21.7.2009 12:35:37   
Anoniman
Mya_81, bas user posted image mi je drago da je bebi bolje, ljubi joj pupu malog

Neposredna veza do poruke: 923
21.7.2009 12:57:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara

i na kraju stavi pelenu preko glave i zaspe

user posted image user posted image user posted image  kraljica!!

mamin_zivot user posted image user posted image  za bebija, lijepo napreduje.
Ja sam user posted image  od sinoć prestala davati onal colic baby sirup jer zadnja 2 dana ima samo po jednu stolicu pa da provjerim je li do sirupa a inače nam pravo pomaže za grčeve.

Šaljemo vam svima veliki user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 924
21.7.2009 12:58:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Hej, drage...dobro smo user posted image ...otok je manji

A za ovih 26 dana smo dobili oko 1 KG,

hB da je bolje!! user posted image

user posted image user posted image  

Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *