|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  312 313 [314] 315 316   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
14.11.2009 12:10:58   
Srculence
Eh hvala ti Sahara idem danas do Merkatora..jer mi je blizu a ako ne bude tamo onda pravac Ilidžauser posted image .
bebana27 ja isto mislim da je glupo to čuj jedan obrok da mu ukineš..ja koliko sam čitala o dojenju i koliko su mi govorili u bolnici beba doji kad hoće i koliko hoće.Ne znam samo kako misli da mu obrok ukineš...dijete će sigurno plakati jer je gladno....Nek malac samo ruča duša slatkauser posted image .

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 7826
14.11.2009 12:11:28   
škorpija
Bebana pusti pedijatricu, kakav glupost, čuj tako maloj bebici ukidati obrok, nije normalna, daji ti djetetu nek doji kad hoće i uživajuser posted image . A kad budeš išla opet kod nje, reci joj da si ukinula obrok, da te ne peglauser posted image , tako ja uvijek radim, kažem im ono što žele da čuju, a ja radim po svomuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 7827
14.11.2009 12:13:40   
škorpija
Moj Ajdin je sa 2. mjeseca imao 6350 gruser posted image , al od kad je propuzao dobio samo 300 grama za 1,5 mjesec

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 7828
14.11.2009 12:14:06   
bebana27
necu ja njemu ukinuti obrok zao mi da mi bude gladan
doci ce vrijeme kad ce manje jesti

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 7829
14.11.2009 12:29:17   
mojbebac
bebana27 ma nista ne ukidaj, stvarno su ovi doktori smjesni .... sam ce on tebi postepeno smanjivati i ubrzo ce znati koliko mu e dosta .... e vala i ova danasnja medicina ..... cuj ukini obrok, pa stavrno!!!!

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 7830
14.11.2009 12:33:24   
Anoniman
pozdrav
jestel mi dobro,ja se nisam napajal mogla sam jos poranila dok Anel spava da poradim,dok nije usto
Evo skoro zaspo pa idem i ja.
bebana ja nebi ukidala obroke malenom,piletu neka on hapi koliko mozeuser posted image user posted image
pussic svima

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 7831
14.11.2009 12:39:20   
pocahontas
uh dok procitah.... pa stvarnooooo ste zaista..........user posted image

bubuljice smo i mi imali mjesec dana od rodjenja, bijele malecke jako puno po licu i malo po vratu i rekla je patronazna nix istiskati jer mogu ostati oziljci..proprucila mi je da samo mazem Hipp kremom na bazi cinka i pomoglo je...

enisa obzirom da je bio bujrum  i mi bi se rado pridruzili kaHvi, ali kao sto škorpija rece, ipak nam mužići imaju slobodan dan pa cemo njih uprtiti u setnju...nadam se da ce biti neki drugi put jer imam zelju da vas sve lijepo upoznam....user posted image

dok smo koristili pampers bez obzira na broj redovno smo bili upisani sto mrzim jer diejte u pola nocui moram budutu da bih ga komplet prevukla..a dok skontam da kenka zbog toga i da  ne moze spavati jer je sav mokar..eh pa stvarno i tja fensi pampers..od kad koristimo DM baby love pelene super su i nemamo tih problema..cak nam ni kakica vise ne ide vanka uz ledjauser posted image

bebana27 je spomenula da joj je pedijatar rekao da ukine jedan obrok dojenoj bebi koja nema ni 2 mjesecauser posted image ha molimuser posted image iskljucivo dojena djeca ne mogu biti ni debela ni mrsava..iskljucivo dojena djeca doje, dakle zdravo se hrane pa koliko god da imaju kila....pogledaj samo enisinog benju user posted image ..normala je dakle da dobija od 500 gr pa sve do 2 kg mjesecno...dakle, pustiti bebu da doji kad joj se cefne...

malenaa to sto mali ima oko usta crveno i kao osip suho i Rafi je imao i skontala sam da mu je to od trpanja plisanih igracaka u usta...mazala sam mu opet Hipp kremom na bazi cinka ali ta krema ima i bademovog ulja u sebi..samo to nam je pomoglo...cak smo i pavlovicevu koristili i jekoderm ali bilo je gore..iako se cini da je suho samo ti njemu hipomm cink mazi...iznenadices se kako ce proci brzo...i ne daj mu plisane igracke..ja sam to odavno ukinula..samo gumene tj. plasticne zvecke i glodalice dolaze u obzir.... njihova koza je osjetljiva pa svako trenje po kozi je katastrofa.....

< Poruku je uredio pocahontas -- 14.11.2009 12:44:38 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 7832
14.11.2009 12:51:08   
mnn
dobar dan mame.evo nas.pilence je super, nana upravo.spava po noči jednom se budi.uf mama se baš odmorila hjer sam i dobila prije dva dana pa sam bila koma.pilence moje hvala ti što si bio mami jako dobar.

bebana ma kakvo ukidanje obrokauser posted image  pa moj je maleni sa 2mj ima 5900kg...i je debeo ali neka jede djete.kakvo ukidanje...šta da ja svom ukinem koji jede sve skoro...i budi se po noči a ima sigurno 10kg...jer mu  je sva roba malena..a nosi 86...neka jede djete...mora jesti.user posted image  bravo za malenog! samo neka jede.

a ja ljuta na sveki ali to ču na drugoj temi objasniti...

sretan mali rodjendan svim bebama!user posted image user posted image   bravo za bebe koje puze i koje pomalo hodaju! mi pužemo na veliko i dižemo se pomalo...pilence jedno sve hoče da dohvati...a jučer me čupao za kosu...i vrištao od sreče...user posted image  a ja urlikala od boli...

pozdrave vam šaljemo!

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 7833
14.11.2009 13:12:43   
mojbebac
obavile smo kupovinu, kupele smo tati poklone, Espritov sat i parfem, armani .... kad je bal nek je maskenbal .... mnogo mi se dopada, nadam se da ce se i njemu svidjeti!!!!
i nama je pampers propustao i odavno smo prestal da ga koristimo, a od kad koristimo molfix to nam se ni jednom nije desilo .... mjenjajte pelene, isprobajte nesto drugo, bezveze da bebci budu  toliko mokri.... bas se dosta mama zali na pampers, fusere nesto!!!!

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 7834
14.11.2009 13:17:00   
delly
pozdravvvvvuser posted image user posted image
ma kakvo ukidanje obroka ,pa sta bi ja svojoj onda trebala ukinut??? ima 3 ipo mjeseca  i 8 kila user posted image  i samo doji ,ma daj glupog  li doktora user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 7835
14.11.2009 13:22:06   
mojbebac
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za delilah..... i moja anjica je buca, ima oko 9 kg ali nikada nisam pomislila da joj zbog toga uskracujem hranu .... samo nek su zivi i zdravi i nek dobro klopaju .... ima vremena kad ce razmislajti o ukidanju obroka ....

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 7836
14.11.2009 13:25:05   
ivanak
ej, ajme ljudi što se jučer dogodilo. Zanimljivo kako male bebe reagiraju. Kako uče u životu. Kako davaju do znanja za neke stvari. Da mi je netko pričao ne bi vjerovala.
Jučer smo šetali sa prijateljicom i od njezine sestre malom.... i ja nosim uvijek jednu igračku svome malome da se s njome zabavlja i kad se uznemiri ja mu pritisnem tipku i pušta zvuk i smiri se. I malo se uznemirio i ja mu puštam zvuk preko te igračke i odmah dira igračku, proučava, razgledava, stavlja u usta. Igračka stojim u mene u ruci. I ta mala ( ima dvije godine ) miče njgovu ruku sa igračke i želi uzeti igračku. I moja beba ti je odmah njeezinu ruku miče i želi uzeti igračku. I tako opet ona njemu miče ruku. I on opet na njezinu ruku - sad je počeo hvatati - kao da je granča, odamh počeo mlatiti rukama i nogama.
Kako se bore za ono što hoće i kako prepoznaju svoje stvari.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 7837
14.11.2009 13:30:21   
marinčii
mojbebac ja koristim molfix i eto desi mi se da bebi bude mokar..a dešavalo mi se to i s pampersom i s violetom...još nisam probala te baby love od dm-a al hoću pa ćemo viditi jesu li one bolje...ma šta je to da su curice takve debeljuceuser posted image user posted image hehe šalimo se malo..moj matej ima 4 mjeseca i 6 495gr...a mama je zadfovoljna mada bi volila da je malo debjiuser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 7838
14.11.2009 13:33:31   
mojbebac
cure odlucile da budu debele .... user posted image user posted image user posted image user posted image  pa dobre su i baby love, bar meni bile, ali nemam blizu dm pa zato koristimo molfix ..... probaj ih nadam se da ce biti ok!!!!!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 7839
14.11.2009 13:41:04   
marinčii
budem više osoba mi ih je pohvalilo pa ćemo oprobati..nadam se da će biti dobre...jeli Anjica već papa i drugu hranu ili će tek početi?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 7840
14.11.2009 13:43:51   
mojbebac
pa dajem joj sve pomalo, prije podneneko voce ili sokic, poslije podne neko povrce, pomalo, ne nista puno, tek se navikavamo, ali se trudim da joj dajem sve domace ..... cijedimo sokice, moja mama joj kuha supice, jer je ona cuva pa onda joj ona to sprema, hoce sve da jede hb..... a vi?

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 7841
14.11.2009 13:48:05   
marinčii
mi zasad samo dojimo..nismo planirali prije 5 mjeseca ništa davati ..a onda ćemo pomalo kašikicu dvije da se navikava ..a di nađeš domaće voće to mi se čini nemoguće..i ja sam mislila mu cijedit sokiće al sad nije baš sezona od nekog voća pa nemam ideje..a nekako me strah da u onim kupovnim ima puno šećera

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 7842
14.11.2009 14:07:13   
gvendolina
kad ste ovo stigle ispisati user posted image preletila sma na brzinu,Ajdin mi je budan

I nama se desi da se Ajdin upiski,ali on spava cijelu noc a to ni jedne pelene ne bi izdrazaleuser posted image   Sinoc je zaspao oko 7 i spavao do 8 jutrosuser posted image Napravila sam u 12 da jede i on je usnu popapaouser posted image

I mi smo imali te sitne bubuljicice koje su krenule od stomacica do lica,ali su same prosle.Povremeno sam ga brisala kamilicom.Nije to nista strasno i proci ce,ipak se koza mora naviknuti na novo okruzenje.

Jel ko u skorije vrijeme bio u Bingu u Hadzicima,ima li stvarcica za bebe?Ja kad god odem nema nistauser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 7843
14.11.2009 17:40:06   
škorpija
Bila sam ja u bingu, ali ništa speceijalno nema, kupila bebiju nekih gluposti, siperaka i tako to. Ali sebi sam kupila trenerku user posted image .
Gvendy i mi danas kupili u azel france kako ti kažeš "ugsice"user posted image , pa nije ono loša boja, kao prljavoroza, ma  rozina se i ne vidi. ali čini mi se da ti reče da si svopje platila 5 KM, e sad su 10 KM

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 7844
14.11.2009 17:44:56   
Anoniman
Da prijavim da smo se Enisa i ja, i naravno djecica, druzile danas, ma bas mi je lijepo bilo, a Benjo nam je pravi mali mamin sin, uh cure cuvajte seuser posted image , i srele smo i pocahontas i njene djecakeuser posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 7845
14.11.2009 17:50:31   
Ella_H
Poz mamice i bebice..
muzic puzic je dobro sto je najvaznije ima osiguranje
auto je osHlo helAch ali nema veze briga mene
sahara i enisa ljubomorna sam na vas drago mi je da vam je bilo lijepo
ako bude nafaka bit cu i ja jednom tu sa svojim bebelim i mrsavim djecakom hehe
bit ce danas i janjetine s raznja sva sam uzbudjena kao da idem na prvi sastanak
hehe cmooooknem sve bebice user posted image user posted image

Ex yu drzim ti fige sa sunetom nadam se da ce sto brze i lakse proci
i tebi i svim mamicama a ti pedijatri sto savjetuju ukidanje obroka nisu
normalni bar meni pogotovo dojenim bebama
moj mali kad odbija ja prestanem jednostavno bila flasica
ili obicna hrana s Harunom oni znaju koliko im je dosta
a mi kao majke se normalno trudimo sto bolje i zdravije da ih hranimo
koliko je u nasoj mogucnosti
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7846
14.11.2009 17:55:28   
belmac
IZVORNA PORUKA: Hanady

Pitam je ja ''gdje nađe baš Adilu?-mi garant nemamo nikoga koga bi ona mogla poznavati sa tim imenom, a ona me gleda i kaže mrtva hladna '' ženo luda nisam ja našla nju nego ona nas, ona je nama došla u goste'' i po pola dana neda mi da sjednem na tu stolicu je zaboga zgazih Adilu.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
baš si me nasmijala!sjetila sam se svoje aiše u tom periodu. ona je imala cijelo obdanište zamišljenih prijateljica. naveće kad bi legla da spava po dva sata bi prićala "sa rajom".user posted image davala im je nemoguča imena : Hara, Era, Sejna, Kejna, Seln..... na svu sreću njena raja su živjela na plafonu, pa nismo bili "bihuzur"!user posted image user posted image user posted image user posted image

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 7847
14.11.2009 18:37:50   
Anoniman
Cestitamo Anji mali rodjendanuser posted image user posted image user posted image user posted image a mami i tati godisnjicu braka

Ella nadam se da je sve okuser posted image

Marina dobro nam dosleuser posted image user posted image

Sto se jantara tice, ja sam odlucila da ga ne kupujem...moja baka je nosila samo jantar od nakita, bila je jednostavno zaljubljena u taj kamen, a vazda je kukala da je nesto bolii da je proteza zulja... pa sam ja tako "skontala"...ako njoj taj silni jantar nije pomagao nece ni Andreju mala ogrlicauser posted image

Mi smo bili malo u shoppingu...posto nam je u fridzu samo led biouser posted image

(odgovor članu belmac)
  Neposredna veza do poruke: 7848
14.11.2009 18:42:24   
Anoniman
Pa, žene drage... kad vi stignete ovoliko stranica ispisati?!
Nadam se da ste mi dobro i da bebači slušaju...
Pusa od mene i moje Smijalice : )

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7849
14.11.2009 18:47:38   
sheri
eh da vam prijavim, pobjedila sam u partiju tenisauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . skakala sam ko konj, al se isplatilo. pobjedila sam!!! dijete me jos uvijek zbunjeno gledauser posted image user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  312 313 [314] 315 316   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  312 313 [314] 315 316   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *