|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  190 191 [192] 193 194   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
9.10.2009 19:54:02   
DM
Je li to ona prodavnica na čaršiji -blizu želje 2?

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 4776
9.10.2009 19:55:40   
Ex Yu
Ona otvori karton kad dodje prvi put tj kad dobije iz bolnice sa porodjajnog novu bebu ... i u taj karton pise sve ... koliko je rodzen doji li koju nadohranu kad je krenuo sa hapicama temperaturu vaganje svaki put ... pa te sve redom ispita ima li osipe size li glavicu mjeri fontanelu ponasanje bebe ... koristi li lijkove i koje d ali mu je nos zacepljen ima li neka oboljenja znaci sve vodi u taj karton koji poslije godine dana ide u kartoteku iz karton djeteta u domu zdravlja ali zato kad dodjes na vakcinu samo te onako s brda s dola skine s ... i prima bez nekog detaljnog pregleda al mi pored toga jos idemo i kod privatne pedijatrice kod koje sma ja isla kad sma bila mala

Danijal 09.06.2009

Neposredna veza do poruke: 4777
9.10.2009 20:23:07   
pocahontas
ex yu ok, onda je to kod vas druga prica...nas pedijatrica bas fino pregleda i ostanemo kod nje svaki put po 40 min....

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 4778
9.10.2009 20:34:36   
Sonja
haj drage sta ima
evo napokon da se javim
adin i ja smo dobro..
on mi je nesto nervozan u zadnje vrijeme i kao da su mu desni natekle stalno bali...ne znam da li ce mu zubici uskoro..
zao mi je sto nemam vremena da citam o vasim bebarama al stvarno zurim...
cmok

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 4779
9.10.2009 20:38:30   
Ex Yu
ja neznam kako vi provedete cjelu sedmicu same kome muzevi rade negdje dalje svaka vam cast jos sa bebom user posted image mm otisao u Sa oko 5h i ja vec ludim sto sam sama a bebac zaspo u 6 user posted image user posted image a on ce doci kasno

al sam vesela jer smo dobili gardarobicu iz Austrije al je kod moje mame pa nisam vidjela sta smo sve dobili al kaze mama da ima svasta jedva cekam sutra da virnem malo i operem to sve user posted image

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 4780
9.10.2009 21:01:18   
belmac
evo i nasuser posted image
juće bili na vakcini. guzara ima 7850g. ja sam zadovoljna.user posted image
ako se sječate onog "incidenta" sa pedijatrima Stari grad od prije par mjeseci. nas su opasno zapamtili.user posted image user posted image user posted image dr se nije udostojila ni da odzdravi,a da ne kažem da šta sa mnom progovori. samo su izvagali bebu i sestri je rekla da pripremi treću dozu vakcine.nije mi jasno kako je mogla djetetu da se ne javi dok je pregledala, a ona prestravljeno plakala.user posted image valjda je toliko ogorčena da ne može ni da progovori.user posted image

kao i prošli put amna i ovaj put od vakcine ima temperaturu i nervozna je.user posted image žao mi je , ali vjerujem da će brzo proći. posebno mi je drago što smo sve završili i što do godine ne moramo više ići. nadam se da nećemo morati ići nizbogčega u tu ordinaciju.

poslije stresa ko dr.user posted image user posted image user posted image user posted image bili u orkestri. spiskali smo 50 KM, a ništa specijalno nismo kupili. našli smo jedne pantolice na sniženju, ništa nam više nije moglo, pa je mama navalila po  novoj kolekciji i svojoj princezi kupila štramplice i majcicu. papreno, ali šta ću...user posted image moram reći svom mamama ćije će bebare zimus imati oko 6. mjeseci da u orkestri imaju još par skafanderćića za taj uzrast po 30.-tak KM i da su super. volila bi da smo mogli naći skafander za sebe, ali ..nažalost ništa.
toliko od nas user posted image

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4781
9.10.2009 21:06:33   
Sonja
draga ex yu
moj dragi radi svaki dan do 18h i ja pobudalim skroz...jednom je isao na Vlasic da radi 2 dana...ma kad nisam umrla...
ja sam dobila paket odjece iz amerika kad sam se tek porodila iimam stvari za 2 godineuser posted image bas sam se bila obradovala tome...uskoro se nadam jos jednom paketicuuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 4782
9.10.2009 21:07:13   
bebana27
vece
vidim mnogima je patronazna dolazila meni nije nikako ne znam da li se moram prijaviti za to?
uglavnom mene moj sin slusa masala jede dobro za sad je sve super nadam se da ce tako i ostati

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

Neposredna veza do poruke: 4783
9.10.2009 22:00:57   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: škorpija

Ja rekoh ćuna mala, al to je samo figurativno, bez uvredeuser posted image , a kad sam već kod ćune, danas bili na babinama kod prijateljice i kad sam vidjela ćundarakis u njenog malog (ima 20 dana ) donja vilica mi pala na poduser posted image , dokoljenko praviuser posted image user posted image user posted image

hej nemoj da vrijeđateuser posted image user posted image
Ma dobro nam je doca skratio,samo sto je sad debljauser posted image   danas se uvrijedio rukicom dok sam ga presvlacila,pa sam mu jedva pelenu stavilauser posted image Malo sam mu posipala bivacinom,strah me da mu se ne zalijepi pelena.Skroz mu je crvena i pomalo mu curi nesto kao gnoj.Hajd slikacu pa postavim na profil na fbuser posted image pa pogledaj ne znam jel to treba tako da izgledauser posted image Negdje sam cula da bude modro,ko kad se ne razumijem.

pretty ja sam gledala na dobrinji u merkatoru, a tamo je inace slab izbor.dekica uopste nema,a mislila da su i vrece 12,pa mi nije bilo jasno.Hocu i ja u shoping,dok mi mognemo hodati proci ce snizenjauser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4784
9.10.2009 22:19:36   
pocahontas
hej ja sam rekla da su dekice u TL istog materijala po 12 KM a vrece su 19 KM...cula sam da su te iste vrece negdje (mozda u bbi u TL) bile 36 KM...user posted image nije valjda da cijene vrecu po lokacijiuser posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 4785
9.10.2009 22:29:23   
Ex Yu
pocahontas mozda je u tom dijelu vise zima user posted image user posted image user posted image trebala si potrazit na moru user posted image user posted image

bebana ti si se porodila u Travniku a nase patronazne nepokrivaju Vakuf jer ste daleko neznam da li imate patronazne na vasoj opstini mozda to trebas da pitas u domu zdravlja kad budete isli na vakcinu nase ti nece doci sigurno ... inace iz bolnice kad upises bebu odma sljedece jutro posalju u patronaznu sluzbu podatke svaki dan i vec 2 dan kad si kuci dodze patronazna il prvi zavisi u kolko sati izadjes iz bolnice i upises djete ... inace se izlazi oko 1 h al ja sam izasla rano oko 9 sam vec digla uzbunu pa mi je dosla odma sljedeci dan

Danijal 09.06.2009

Neposredna veza do poruke: 4786
9.10.2009 22:55:57   
lotos
Veliki pozdrav za mamice i bebice..Da vam se i mi napokon javimo..Dobro smo slusamo se..Kako ste nam sve redom...ljubimo vas

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 4787
9.10.2009 23:02:15   
škorpija
Gvendy mislim da je dobro ako je crveno, a baš ne treba biti modro,e to nije dobrouser posted image

a što se tiče patronažne, meni je dolazila sestra Berisalić (općina N. Sarajevo) i znate šta, akobogda kad rodim drugo dijete ako mi dođe na vrata nabiću je nogom niz stepenice, a hvala bogu imam ih dostauser posted image e toliko mi je od pomoći bila, daleko joj lijepa kućauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu lotos)
Neposredna veza do poruke: 4788
10.10.2009 0:40:22   
Apotekarka
Eh da vam se pozalim,vec sedam dana meni je lose...svi kazu ma to je od umora veceras lkad mi svekar izmjerio tlak odmah sam otisla u dom zdravlja..pa ljudi tlak mi je 140 100...vidim ja mene boli lijeva ruka i strana a ja kontam od nosanja Antonia...snimila sam ekg imam opterecenje srca i u ponedjeljak moram sve nalaze povaditi...a doktor kaze moze to i od umora...a bome i umorna sam mm radi nema ga po 5 dana a ja s bebom...da ne govorim o kucanskim poslovima letim na svew strane...ali prepao me taj moj tlak...Antonio cita dan hoce na ruke...voda mu curi,ruke non-stop u ustima opet mu rijetka stolica...pa za poludjeti...izvinite morala sam vam se izjadati...pozdrav za najbolje mame i bebace...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 4789
10.10.2009 8:30:42   
Ex Yu
Apotekarka vec sam napisala gore svaka cast svakoj mami koja je sama i kojoj muz negdje radi ... ma netreba nista pomagat al neka ga tu il sam ja previse navikla na njega ...

imas li ikoga drugog da ti uskoci pa bar koji sat dnevno da ti pomogne da drzi bebu a ti da sjedis i neradis nista il da ga odneses negdje pa makar pola sata dobro dodje ... ja isto nemam nikoga svi su mi daleko u drgom gradu i samnom je 24h al je hvala bogu nagodna beba pa mi neplace puno malo se pronosamo al se vise igramo na krevetu ... opusti se malo nemoras na sve stizati kuca nece pobjeci pa haos boze moj lezite i uzivajte a i kuca ce doci na red

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 4790
10.10.2009 8:39:33   
Pretty mamma
Jutro,
Laura me probudila prije 8, da ne spominjem noćna buđenja, i sad vilenim okolo, ne znam sto bi od sebe kad sam pospana. Bar sam našla tenis pa uzivam. Danas se moram suzdrzati ok kupovanja, a bas volim subote radi šopinga...

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 4791
10.10.2009 8:45:37   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: pocahontas

ex yu ok, onda je to kod vas druga prica...nas pedijatrica bas fino pregleda i ostanemo kod nje svaki put po 40 min....

Hahahaha, naša je zadnja dva puta samo izmjerila i izvagala....a zadnji put je izmjerila 3cm manje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 4792
10.10.2009 8:47:04   
Mya_81 RR
BTW, MInja je napokon počela vrištati (mislim onako kroz priču) user posted image user posted image user posted image user posted image ...evo je dere se na igračkice, a ja mogu malo ''u miru'' popiti kaficu user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4793
10.10.2009 8:48:25   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: bebana27

vece
vidim mnogima je patronazna dolazila meni nije nikako ne znam da li se moram prijaviti za to?
uglavnom mene moj sin slusa masala jede dobro za sad je sve super nadam se da ce tako i ostati

Mene su u bolnici pitali za adresu da znaju poslati patronažu....

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 4794
10.10.2009 10:39:20   
Srculence
Evo da vam se i mi javimo.Dino je jutros od 8 preplakao od prokletih grčeva.Na kraju sam počela i ja da plačem s njimuser posted image .Kupila sm i kapi protiv grčeva al ništa mu jutros nije moglo pomoći sav se jadničak koceno od plača.Sad sam uspjela da ga uspavam.user posted image

Apotekarka slažem se u potpunosti sa Ex Yu!Svaka ti čast kad možeš sve da izdržiš.Moraš se čuvati!!!
Pretty mamma drži se.Pusić za Lauricuuser posted image .

Maya_81 čestitam na vrištanju,ljubi Minjicu i uživaj u kafici:-)))!!!

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

Neposredna veza do poruke: 4795
10.10.2009 10:59:36   
Anoniman
Ps kad je poceo sam spavati i kako? Jesil ga samo pustila da place dok ne zaspe? Mog jos muce grcici pa samo u kolicima spava a navecer sa mnom u krevetu. Al i ja planiram nauciti ga da sam zaspe u kreveticu pa se vec sada psihicki pripremam user posted image

cao,ena tek sad sam vidila post
pa samo mu to doslo od sebe,nisam ga pustila da place stavim ga u krevetic pored igracki sto mu sviraju povis glave i okrecu se,on gledi mlatara rukicama,nogama i tako se umori kad pocne kmecat dam mu cucu i tako zaspi.A dok je ima grcev nije htjeo zaspat drugacije nego,na rukama ninajuci.Nadam se da ce se i tvoj maleni slatkis brzo odviknut od rukuuser posted image pussa
Mamice,pozzz kako ste mi sta ima novo bebice jesul mi zdrave
Ja sam juce,bila u Zenici rijesili smo rodni list konacno bilo mi je fino sa mm.Anel bio kod mame
Sinoc sam imala goste iz Sarajeva,dosli kasno pa kasno i otisli ja sam s Anelo 2sata bila u sobi dok nije,zaspo
Nije kod mame juce spavo,pa bio ukiso jedva zaspo a inace nije takav kad nigdje neide ....
pussa svima od nas

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4796
10.10.2009 11:13:52   
Mya_81 RR
Srculence, Ena - nemate pojma koliko mi je žao što se patite s grčevima...curke ovdje znaju koliko smo se mi napatili, ali eto to je hb iza nas...naoružajte se sa strpljenjem i samo će proći, nadam se što prije....

I mm radi, ali  one klasične smjene od 8h i naravno uvijek jedva čekam da se vrati samo da nismo same...ljeto smo provele vani u skitnji pa su dani zaista proletili, ali sve mi muka od ove kiše i hladnoće jer ćemo biti zatvoreni u stanu user posted image

Apotekarka
- mila moja, ostavi se kućnih poslova...nigdje neće pobjeći....ja sam to uradila ovako - ne radim ništa kad sam sama s njom, a dragi kad dođe dam mu Minju na čuvanje i ja onda spremam....ne pada mi napamet dok spava ono malo po danu da ja čistim jer i ja tada odmorim...nemoj pogotovo sad se forsirati...ipak, moraš brinuti malo i o sebi...

Felix - kad te put opet nanese u ZE javi se da pijemo coffee

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4797
10.10.2009 11:16:43   
Mya_81 RR
Eh, za grčeve kažu treba masirati stomak minimalno 2h dnevno, ne kad bebu love grčevi jer bebi tada nije raspoložen za ništa...već nekad tijekom dana da se poboljša rad crijeva....i kad se pravi čaj obavezno idu tačno 3 zrna kima na 100ml...ni slučajno manje ili više....

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 4798
10.10.2009 11:39:12   
Srculence
Ja taj kim uopšte ne koristim.Jel kome pomogao i kako se priprema?

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

Neposredna veza do poruke: 4799
10.10.2009 11:54:36   
lotos
Zao mi je svih koji imaju grceve...ja sam koristila kim sa kamilicom..Danisu je pomoglo kolko toliko.takodze sam mu masirala stomak..davala sam i komorac..a najbolje bi se smirio na mojim nogama tj preko koljena kad ga stavim( ja sjedim) tako mu se pupo masira..Pokusajte valjda pomogne...Pozdrav..

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 4800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  190 191 [192] 193 194   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  190 191 [192] 193 194   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Poljubac u usta
teacher75

Da li svoju djecu ljubite u usta, ne mislim na slucajan poljubac (omaklo se) nego na namjenski poljubac u usta kao iskazivanje ljubavi i njeznosti?

Da (48%)

Ne (52%)

Broj svih glasova: 303

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *