Vodolija83
|
Ja sam kontrakcije dobila u 20.sedmici i nisu bile nimalo blage ni bezazlene... Probudila sam se ujutro i pri pokusaju da se okrenem sa lijevog na desni bok,osjetila sam jaku i grcevitu bol u stomaku,cijeli stomak je bio u grcu,cak se grc pruzao i niz noge,kao da hocete da se protegnete,ali ne svojom voljom,samo sa jakim,jakim grcem.Taj grc je mene drzao oko 5-10 sekundi ,pa se ponavljao ,u nekih 20 min.8-9 puta.Tada sam osjetila i jaku bol ispod desnog jajnika,pa u preponi.Cim sam ustala iz kreveta kontrakcije bi prosle,ali je ostajala bol u jajniku,preponi,kuku,pa cak i do bubrega.I javim se ja dr.nakon pola sata.Za par sati muz izadje sa posla i odveze me.Dr.me detaljno pregleda,cak i bubrege i sve...i ispostavi se da su definitivno kontrakcije,ali tada sam dobila i dijastazu simfize i od tada jos uvijek bol traje sve do danas,samo nekad manje,a nekad vise...Kontrakcije dok sam imala uvijek su se javljale samo ujutro i nikad vise,cim bih ustajala iz kreveta bila sam kao preporodjena,ali svako jutro sam strepila od budjenja i same pomisli kako cu ih dobiti.Nekad ih je bilo manje ,nekad vise,pa nestanu nekoliko dana,pa se vrate,ali sada hvala Bogu nemam ih vec 10-ak dana nikako i nadam se da se nece vratiti prije nego to budu one prave...I dalje uzimam terapiju: gynipral i apaurin.Na dijastazu simfize sam vec navikla,jer mi je i sam dr.rekao da ce me pratiti dok se ne porodim,samo moram znati razlikovatu tu bol i bol od kontrakcija i definitivno mislim da sam to naucila.Sada sam u 28.sedmici,serklaza uradjena u 24.sedmici,beba vise nije nisko i sve super. Ali dajem vam svima savjet,ako ih osjetite,javite se obavezno dr.isti dan.