ziel -> RE: Braku veeelikoj krizi-pomoć i savjeti (27.7.2015 8:38:09)
|
IZVORNA PORUKA: canim A u cemu je problem,kazes da ga volis, jeli to sto ne zelite da zivite na istoj lokaciji [sm=zmeden.gif] pa ako ste u mogucnosti kupite stan i ti se preseli sa djetetom on ako zeli da ostane u toj kuci neka ostane, odes ti tamo nekad vikendom, nekad on dodje kod tebe i rjesen problem, ne vidim zasto bi brak raskidala zbog toga. Ja znam 2 bracna para koja ne zive zajedno, jednostavno imaju neke svoje razloge i zive odvojeno, vidjaju se vikendom i tako ponekad radnim danima ako imaju vremena jer su svi zaposleni, ali njihovi brakovi iznenadjujuce dobro funkcionisu, oni sretni, djeca sretna i tako. S druge strane ima parova gdje zive odvojeno jer npr suprug/a radi u inostranstvu, ili parova gdje npr suprug/a vrlo cesto putuje i sl. Organizujte si zivot da oboje budete zadovoljni i da vama odgovara. Mozda ce vam ta razdvojenost biti trenutni izbor i s vremenom se nesto promjeni, uglavnom nadjite neki kompromis koji ce vama odgovarati. Citam probleme od ove drage zenice pa me tvoj post bas zainteresirao. Nisma nikad razmisljala na taj nacin, to sto kazes zive odvojeno, vidjaju se par puta sedmicno a brak funkcionise, a mozda je to i najbolje rjesenje. [sm=smiley20.gif]
|
|
|
|