RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 12:58:06)

eh cekam i taj spisak pa da spasim i to[sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 13:05:27)

Znaci citiram: [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ljubavi, sve sto treba za bebu i mene ti je u dvije kese u nosiljci za bebu.
Za iznijeti bebu (provjeri jos jednom jel sve sa spiska u kesi)
-nosiljka
-tetra pelene 2 kom (za prostrijeti ispod bebe i ako nam budu trazili za bebu)
-bodi Ilovemum&dad , gegice (one bijele sa usima), kapica, carapice/štramplice
-dekica (roza)
-pelene (pampers 2 kom)
Za mene (provjeri jel sve sa spiska unutra i dopuni sa onim sto sto fali sa spiska a vratio si kuci iz bolnice)
-crne pantalone
-crna potkosulja
-grudnjak
-gacice (crne trudnicke)
-carape (te u kesi)
-tunika (ljubicasta)
-crna zimska jakna (ona koju si vratio kuci)
-one cizme sto si vratio iz bolnice

Ovo sto si vratio iz bolnice lijepo upakuj (kese imas isto u nosiljci)
Vidimo se ujutru
Pusa

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 13:09:05)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

-nosiljka
-dekica (roza)
-pelene (pampers 2 kom)
Za mene (provjeri jel sve sa spiska unutra i dopuni sa onim sto sto fali sa spiska a vratio si kuci iz bolnice)
-crne pantalone
-crna potkosulja
-grudnjak
-gacice (crne trudnicke)
-carape (te u kesi)
-tunika (ljubicas_ta)

Vidimo se ujutru
Pusa

e necu sve spasiti...[sm=jezicek.gif] nece mi trebati jaknaa[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 13:10:39)

LTM super sto ste ovo sacuvali. Ja svom milion puta ponovila sta ce ponijeti. Sta ce starija obuci kad podju po mene. On zove i kaze nista ne moze da nadje. Na kraju sveki spremila curicu dala mu nosiljku a sve spakovano u nosiljci koja je bila pored krevrtica na sred sobe i on nije mogao naci

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 13:14:44)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

LTM super sto ste ovo sacuvali. Ja svom milion puta ponovila sta ce ponijeti. Sta ce starija obuci kad podju po mene. On zove i kaze nista ne moze da nadje. Na kraju sveki spremila curicu dala mu nosiljku a sve spakovano u nosiljci koja je bila pored krevrtica na sred sobe i on nije mogao naci

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ja ko papagaj, zato sam i poslala da imam dokaz da ne bude sutra nisi rekla [sm=smiley36.gif]
juce mu govorim krenula na posao i govorim mu ne znam tacno sta sad [sm=smiley36.gif] ali ponavljam 3 puta kaze on nisam debil zapamtio sam [sm=smiley36.gif] kontam u sebi nemoj da bude kasnije nisi mi rekla [sm=smiley36.gif]
ja sam to lijepo sve spakovala, napravila spisak poslala sebi na mail [sm=smiley36.gif] kasnije samo u bolnici dopunila sa onim sto je vratio i to je bilo to
jesmo se kasnije dobro smijali [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 13:15:37)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

-nosiljka
-dekica (roza)
-pelene (pampers 2 kom)
-crne pantalone
-crna potkosulja
-grudnjak
-gacice (crne trudnicke)
-carape (te u kesi)
-tunika (ljubicas_ta)

Vidimo se ujutru
Pusa

e necu sve spasiti...[sm=jezicek.gif] nece mi trebati jaknaa[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

i ja cu modifikovati
ne trebaju mi cizme, jakna, tunika dugih rukava [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 13:16:15)

Btw da napomenem da je dosao po mene u pola jedanaest a nas pustili u jedan . Dva i po sata je cekao. Jos mu fino rekla da necu prije jedan biti otpustena. I sad mi kaze da se ne brinem da ce se on o svemu brinuti [sm=jezicek.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 13:33:46)

Btw da napomenem da je dosao po mene u pola jedanaest a nas pustili u jedan . Dva i po sata je cekao. Jos mu fino rekla da necu prije jedan biti otpustena. I sad mi kaze da se ne brinem da ce se on o svemu brinuti [sm=jezicek.gif]

meni Nakas ujutru rekao kad je bila smjena tj vizita cini mi se Beciragic dosao u smjenu i govori Nakas: ona je juce bila za 10 danas ide kuci ovaj govori vidjecemo(kontam stas ba vidjeti ja idem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]) u to Nakas govori ide ide ona 100% [sm=smiley36.gif]
kasnije mi rekli da ce me pustiti izmedju 11 i 12 dok me pregleda doktor samo. Ja mm javila, i poslala mail. Nije on zurio posto je kuci kod nas dosao odbor za docek (i svekijevci i mama i tata i brat, djever...) pa su onda ko stari svatovi po mene i bebu, jedni ostali jedni dosli pred bolnicu [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 13:53:03)

Po mene prvi put dosli ko po mladu. Ko svatovi. Drugi put mm i ja se dogovorili da dodje samo on zaova i malena. Ostali pravac kuci. Dobro je i njih dvije pokupio cudi me kako ih nije zaboravio [sm=smiley36.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 14:36:08)

Dan zene,

Ja iskoristih vrijeme da ispeglam tonu vesa koju sam skupila danima a nisam mogla po vrucini peglati.

Ja cu iduce sedmice kod Nakasa na kontrolu pa ko ima iskustva neka pise.

Nisam nista citala pa nemam sta komentarisati [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 14:44:52)

Dobar ti spisak ltm [sm=smiley36.gif].
evo mene na otoci. Dovela malu u igraonu Pin Pon, a ja kahvenisem. Sad ce mi i mama doci, pa cemo zajedno sacekati muza. Taman u blizini radi

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 14:48:53)

Po mene prvi put dosli ko po mladu. Ko svatovi. Drugi put mm i ja se dogovorili da dodje samo on zaova i malena. Ostali pravac kuci. Dobro je i njih dvije pokupio cudi me kako ih nije zaboravio [sm=smiley36.gif]

Po mene dosli mama, tata, muz, sestra, rodica, djever i njegove dvije cure [sm=smiley36.gif]. Eh, jesu li ovo svatovi....[sm=zmeden.gif]. Sad ne vjerujem da ce svi dolaziti.
Ne svidja mi se u Vojnoj sto moras prolaziti kroz cekaonu, provlaciti se izmedju stolica da bi dosao do sobe za presvlacenje...moram uputiti kritiku [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 14:55:47)

IZVORNA PORUKA: maksi

Dan zene,

Ja iskoristih vrijeme da ispeglam tonu vesa koju sam skupila danima a nisam mogla po vrucini peglati.

Joj, dobra si. Jel' sramota reci da ja ne peglam nista. Jedino kosulju ako moram.
A nakas ti je ok. Moja prijateljica je 2 trudnoce vodila kod njega i kaze da je ekstra. A ide kod njega i ltm

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 14:58:58)

po mene dosli tata, muz, i jetrva (tada jos nije bila udata za djevera) ...ostali (mam i svekijevci) su me kuci cekali, kasnije kuma dosla s posla pravo kod nas a djever je radio ...ovaj put aBd planiram da dodje moj tata, mm i S da iznese seku [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 15:00:07)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Dan zene,

Joj, dobra si. Jel' sramota reci da ja ne peglam nista. Jedino kosulju ako moram.
A nakas ti je ok. Moja prijateljica je 2 trudnoce vodila kod njega i kaze da je ekstra. A ide kod njega i ltm

nije sramota..ja ne peglam nista sem Sajinih gaca [sm=smiley36.gif] i to razumijete da ne peglam radi estetike vec iz higijenskih razloga [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 15:08:12)

IZVORNA PORUKA: rose

Dan zene,

nije sramota..ja ne peglam nista sem Sajinih gaca [sm=smiley36.gif] i to razumijete da ne peglam radi estetike vec iz higijenskih razloga [sm=smiley36.gif]

Ja ni to [sm=smiley9.gif].
ispeglacu bebece stvari aBd. A,,da znas kako dobru peglu imam [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 15:17:20)

mislim ja po potrebi ispeglam majicu, pantole, haljinu...ali ne peglam..jer se svakako u ormaru sve opet izguzva [sm=smiley36.gif]..e sad za bebece stvari tu cu se napeglati..sajine sam peglala sigurno 6 mjeseci..svaku krpicu [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 15:35:00)

Po mene dosli mama, tata, muz, sestra, rodica, djever i njegove dvije cure [sm=smiley36.gif]. Eh, jesu li ovo svatovi....[sm=zmeden.gif]. Sad ne vjerujem da ce svi dolaziti.
Ne svidja mi se u Vojnoj sto moras prolaziti kroz cekaonu, provlaciti se izmedju stolica da bi dosao do sobe za presvlacenje...moram uputiti kritiku [sm=smiley36.gif]

Prvi put sveki ostala kuci da nas doceka, a babo radio. Ostali svi dosli. MM zaova njen muz, moje sestre zet mama, djeca od zaove i sestre. Ko da se kakva princeza porodila [sm=smiley36.gif]Drugi put nisam htjela nikog. Sta ce mi dolaziti pa onda svi kuci. Brate idite pravo kuci i cekajte, sto da mucim ljude bez potrebe [sm=smiley36.gif]Ja sam inace cudna osoba. Ne volim kad se oko mene previse titra i ugadja [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 15:37:19)

mislim ja po potrebi ispeglam majicu, pantole, haljinu...ali ne peglam..jer se svakako u ormaru sve opet izguzva [sm=smiley36.gif]..e sad za bebece stvari tu cu se napeglati..sajine sam peglala sigurno 6 mjeseci..svaku krpicu [sm=smiley36.gif]

ni ja nista ne peglam. Odustala sam. Ispeglam slozim u ormar i onda opet peglam kad hocu da obucem. Sad peglam samo po potrebi. Sta ko izvuce iz ormara ja popeglam

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 15:53:28)

Dan zene,

Joj ti si bas za batina [sm=smiley36.gif] pa ti nista ne citas, meni prvu trudnocu vodio Nakas imala cast i da mi bude na porodu. I sad sad mu bila zbog bolovanja onog u aprilu martu vise se i ne sjecam.
Meni je on super, strucan prije svega, opusten, nasmijava te (kad se malo bolje upoznate), kulturan...sta ja znam meni je super kao doktor. mene je kupio u prvoj trudnoci kad sam dosla prvi put kod njega i pregledao me (ja dosla jer sam mislila da trebam dolaziti i voditi paralelno trudnocu i kod njega zbog poroda u drzavnoj) i nalaz napisao, i ja na izlasku on mene doziva pita trebal bolovanje [sm=smiley1.gif] ja onako zblanuta gledam reko ne treba hvala. Kasnije mu dosla zbog onog sa grlicem...gleda on u mene reko evo mene po ono bolovanje [sm=smiley36.gif]

Ja ga toplo svima preporucim. Stvarno me se dojmio i kao doktor i kao osoba, a mene je tesko kupiti [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 15:59:30)

ni ja nista ne peglam. Odustala sam. Ispeglam slozim u ormar i onda opet peglam kad hocu da obucem. Sad peglam samo po potrebi. Sta ko izvuce iz ormara ja popeglam

ma ja dosta peglam, najmanje svog [sm=smiley36.gif] vecina majica je od stvarno super pamuka sto se ne guzva i generalno su kod mene ti materijali sto su laganiji i ne zahtjebvaju neko peglanje, lijepo se sloze. od malene i muza skoro sve peglam...kad su teski za odrzavanje [sm=smiley36.gif]
ja sam malo peglativna po pitanju uredno sti[sm=smiley36.gif] kod nas su ormari pod konac sve poslozeni, sve na svom mjestu uvijek, tako da nema duplogpeglanja kad se jednom poslozi (da odrzavam i ormar mm popeglam sve poslozim [sm=smiley36.gif] gdje bi on bio bez mene [sm=smiley36.gif]) i curicino peglam skoro sve (sem onog sto se ne mora) ali vecina stvari se mora peglati (gacice, majice, haljinice...)
e da, provjereno nemam OKP [sm=smiley36.gif] drugarica je doktorica konstatovala je da nije toliko kriticno samo sam eto malo vise pedantna i uredna [sm=smiley36.gif] ali bude me sramota kad tako dodju kuma i drugarice pa se pocnu zezati eto stigles li pored djeteta i posla slagati ormare pa kao da otvore ne bi li me zatekle nespremnu [sm=smiley36.gif] e onda se zacrvene i one i ja, one sto zateknu sve pod konac a ja sto jos uvijek imam i zivaca i vremena sve drzati pod konac [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 16:03:20)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nisam pedanterija...menio je to sve gubitak vremena..pa zar nije ljepse...lezasti i gledati film [sm=smiley36.gif] ili izaci vani na sladoled...ici u shopping..mislim znam ja da ti sev ovo stignes...ali .... ma ne mogu ja to..sklonim, slozim u ormare, i dosta od mene [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 16:14:28)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nisam pedanterija...menio je to sve gubitak vremena..pa zar nije ljepse...lezasti i gledati film [sm=smiley36.gif] ili izaci vani na sladoled...ici u shopping..mislim znam ja da ti sev ovo stignes...ali .... ma ne mogu ja to..sklonim, slozim u ormare, i dosta od mene [sm=smiley36.gif]

a fakat stignem sve [sm=smiley36.gif] mi u kancelariji imamo obicaj ponedjeljkom ujutru da prepricamo kako smo vikend proveli [sm=smiley1.gif] i ja kad pocnem da nabrajam...kaze meni kolegica izvini jel kod tebe dan nesto duze traje [sm=smiley36.gif] ali dobra sam u multitaskingu [sm=smiley36.gif] juce pricam s mamom i nosim cvijece u kadu da ga istusiram (14 saksija sa balkona) i plus jos cistim balkon i malo stakla prebrisala u po frke moja mama uvrijedjeno jel ti to nesto radis jel ja tebe zadrzavam [sm=smiley36.gif] jok kontam sjedicu po sata i pricat i blejat u prazno [sm=smiley36.gif]

do duse meni je kvalitetan san i 6 sati ali u komadu... meni je gore kad legnem rano ko neku noc pa mi vruce, pa mi se piski, pa hocu da se okrenem...svaki mi klinac smeta da prostite...za sve se probudim i kao spavala sam 8-9 sati a u stvari nisam ni 6 kad saberem [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 16:19:44)

Mameni nema nista gore nego kad popeglam slozim i kad hocu da obucem one mi linije sa strane. Zato prije oblacenja pegla. kosuljei ono sto stoji na ofingerima popeglam, ali pantole i majce ne. A i kod mene su ormari pod konac. Mislim da imam OKP kad su ormari u pitanju. Mami kad odem odmah se zarovim u sestrn ormar i prelozima ga jer ona samo nagura stvari da joj ne smetaju. Mladja je sad u fazi da se stalno nesto presvlaci , njenormar skoro svaki dan slazem, i u pola dana i pola noci znamgdje mi se sta nalazi kako u mojim ormarima tako i kod mame [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni (17.6.2015 16:23:49)

a fakat stignem sve [sm=smiley36.gif] mi u kancelariji imamo obicaj ponedjeljkom ujutru da prepricamo kako smo vikend proveli [sm=smiley1.gif] i ja kad pocnem da nabrajam...kaze meni kolegica izvini jel kod tebe dan nesto duze traje [sm=smiley36.gif] ali dobra sam u multitaskingu [sm=smiley36.gif] juce pricam s mamom i nosim cvijece u kadu da ga istusiram (14 saksija sa balkona) i plus jos cistim balkon i malo stakla prebrisala u po frke moja mama uvrijedjeno jel ti to nesto radis jel ja tebe zadrzavam [sm=smiley36.gif] jok kontam sjedicu po sata i pricat i blejat u prazno [sm=smiley36.gif]

do duse meni je kvalitetan san i 6 sati ali u komadu... meni je gore kad legnem rano ko neku noc pa mi vruce, pa mi se piski, pa hocu da se okrenem...svaki mi klinac smeta da prostite...za sve se probudim i kao spavala sam 8-9 sati a u stvari nisam ni 6 kad saberem [sm=smiley36.gif]

ma ja volim da lezim i spavam...i valjam se po krevetu...draza mi kafana od kuce...ako ne moram biti u kuci, idem vani [sm=smiley36.gif] a ako sam kuci malo nesto uradima vecinu ostavim za sutra [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>