Finepex -> RE: Zivot na zeninoj babovini (24.5.2015 17:16:00)
|
IZVORNA PORUKA: Teddy Bear kakav sam ja imala zivot, i kakav imam, to nije preko tudjih ledja, Kako nije preko tudjih ledja kad su vam roditelji pomogli, eto vidis ja imam diplomu, pa sam muza zatvorila u kucu, ne smije nigdje izaci bez mog odobrenja, ma ne smije ni pisnuti, i stalno je donji... Od kud ti zeno takve misli i razmisljanja, zaista ima nas svakakvih. a kazu sve sto covjek u zivotu mrzi to ga i stigne. al i mi smo podigli kredit, i mi smo finansirali. Nismo od drugih ocekivali niti moljakali, nego su se sami ponudili. [sm=smiley1.gif] Ja cu jednostavno imati odnos sa svojojm snahom kakvog sam ja imala, i imam sa svojom svekrvom. [sm=smiley1.gif] To sve se nauci. Ne mozes ti biti pokoran/na svojim roditeljima a imati problem sa njegovim. Jednostavno neke stvari se nauce, ja sam rekla svoje. Iza toga stojim. Moj brat ima zenu istog ranga, nije zanatlija, al sam ja zanatlija, i zena me nikad nije ponizila niti se osjecala odvaznijom jer je tamo zavrsila jezike, a ja jedva da znam i maternji.[sm=smiley36.gif] I ne bih mogla zamisliti neku koja ce se meni smijesiti, a iza ledja piskarati protiv mene i moje familije. To bi me pogodilo. Znaci mora imati postovanja. I mora znati da ce mom sinu, biti preca familija nego ona. Ista je stvar kod mene, kod mog brata, pa nemamo problema. kako ja sa svojom sveki, tako bratova zena nema problema sa mnom ni s mojom majkom. Ipak bi me pogodilo kada bi cula nesta ili kada bi imala odnos kao neke ovdje, da mrze svoje zaove kamoli nekod drugog. To je ono sta sam imala reci. toga se drzim. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|