hanabanana -> RE: debljanje u trudnoci kao problem :( (20.4.2009 11:21:17)
|
IZVORNA PORUKA: dina_89 kritikovala me jer sam za mjesec i po dobila 6 kg inace sad sam u 33 sedmici i dobila sam negdje oko 16 kilograma, ispricala mi je koje sve probleme mogu imati, izmedju ostalog rekla je da mi preko noci mogu otkazati bubrezi, da beba moze u slijedecih mjesec dana da ne dobije ni grama, dala mi je da uradim krvnu sliku i urin, to sam uradila danas i nalazi su losi, a do sad su bili dobri Ja mislim da te doktorica kritikovala zbog ovog boldiranog. Nije problem dobiti 20 kg u toku trudnoće, ali je problem dobiti više od 3 kg za mjesec dana. To može ukazitvati na niz problema, doktorica ti ništa nije slagala, samo je rekla istinu na možda ružan način. Ali možda je upravo to htjela, jer priznat ćeš da te uplašila. Niko se ne deblja a da ne jede. To je činjenica i to je istina. Ali oticanje u trudnoći ne mora imati veze sa kilogramima, i to je tačno. Ja sam s maladjom strašno oticala, a rodjena je u aprilu, znači nisu bile vručine. S njom sam se udebljala tek 9 kilograma, ne zato što sam pazila, nego mi je trudnoća bila grozna, osjećala sam se ko da tramvaj na ledjima nosim. Malena je imala 3150 grama. Sa starijom sam se udebljala 15 kg, super se osjećala, do zadnjeg dana bila pokretna, niti jednom nisam otekla, a imala je 3150 grama po rodjenju. Ne bi bilo loše da sama pratiš svoj prirast na težini, ako primjetiš da opet dobijaš više od 4 kg na mjesec, idi ljekaru i skreni mu pažnju na to. U ovom slučaju debljina nije problem estetike, nego nećeg puno goreg. http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=55&Tekst2ID=148&Show=448 MOzda će ti i ovaj link pomoći.
|
|
|
|