Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Imam namjeru uzeti ove vakumske vreće za odjeću, jer mi ide na živac prelagati stalno garderobu, a pogotovo zimsku. I evo sada moram debele zimske stvari da preložim, i nađem im mjesto, ali mi treba masa prostora za njih. Zanima me je li ko naručivao iz onog TopShop-a ove vreće, na njihovoj web-stranici, kažu da za 7 vreća platiš 69,00 KM- ima li iskustvo sa istim, i impresije?
RE: Vakumske vreće za garderobu 12.4.2009 21:28:02
Okarica
Nisam probala, tako da ti ne mogu reći ništa, ali meni djeluju ok. Ja uvijek kuburim sa tom garderobom. Danas sam mami odnijela pune dvije vreće zimskih stvari. Hvala Bogu pa ona ima dosta prostora, ja se gušim.
RE: Vakumske vreće za garderobu 12.4.2009 21:44:34
mama_debeljuca
Ja ih nisam probala, a imala sam ih namjeru naručit. Međutim iskustva nekih žena nisu baš pozitivna. Kažu da se garderoba stašno izgužva, neke stvari se i ne mogu popravit. A što se tiče prostora i oštećenja od vlage i buba, kažu da su ekstra. Tako da sam ja odustala od njih. Možda neko ima pozitivnija iskustva.
RE: Vakumske vreće za garderobu 12.4.2009 21:49:02
almai
IZVORNA PORUKA: Okarica
Nisam probala, tako da ti ne mogu reći ništa, ali meni djeluju ok. Ja uvijek kuburim sa tom garderobom. Danas sam mami odnijela pune dvije vreće zimskih stvari. Hvala Bogu pa ona ima dosta prostora, ja se gušim.
isto ovako,samo sto sam ih ja sve danas potrpala u auto pa cu ih sutra 'podkradom' kad odem kod mame ubaciti u sobu gdje se i ostala moja hantraga nalazi jer i mene je vise sramota sta jos sve dovlacim
I ja sam jucer pospremala plakar i kupila sam isto u OBI-ju vakumske vrece. Imas ih u vise dimenzija i nisu skupe. Npr.u najvecu sam stavila zimski jorgan i debelu deku i sad sve fino stane pod krevet, zasticeno od prasine.
MI smo kupili space bag ( mislim da se ovako pise) sa reklame, ne one najvece nego 3 manje i zadovoljna sam jer stvarno ustede mnogo prostora, npr djecija gardarobica koja se brzo preraste ostane zasticena od prasine i bubica i zauzima duplo manje prostora, cak smo jednu nosili i na more prosle godine, u jednu torbu stale sve potrebstine moje i mm i peskiri(koji zauzimaju najvise prostora) i pelene. Vreca na dno a ostatak preko, super. Posto smo rasputili djeciju robicu sad u njima stoje sezonske stvari. Ja sam zadovoljna, jedina mana im je sto poguzvaju stvari kad ih stisnu ali meni to ne smeta, svakako ih perem ponovo prije upotrebe i lakse mi je oprati ih kad za njih dodje vrijeme nego preturati sa mjesta na mjesto cijelu godinu.
Ja koliko znam, imaju dva paketica vreca- jedan =3 large+2 manje i drugi= 2 exstra large + jos nesto, mi smo prvo uzeli ove large da probamo jer mi je bilo bezveze platiti oko 80 km za "macka u vreci" i nismo ni uzimali veće jer su ove bile dovoljne za pocetak.
RE: Vakumske vreće za garderobu 13.4.2009 10:09:27
andji
Nemam problema sa tim,vučemo sve što je viška dole u selo u kuću.Ali imam savjet za vas,moja komšinica je kupovala neke plastične velike kutije u Fisu,i stavljala ih gore na plakar/regal,lijepo ih složila.Imaju manje,veće...u bojama.Kaže da je extra stvar,pa eto pogledajte(i dosta su jeftinije od tih vakumskih vreća)...a naravno mogu i ispod kreveta.Ma gdje hoćeš,već!
RE: Vakumske vreće za garderobu 13.4.2009 11:04:48
Blue rose RR
Hvala na preporukama, ali meni trebaju te vreće, upravo zbog uštede prostora. Spavaća soba mi je u potkrovlju, tako da nemam prostora "iznad ormara", pošto smo napravili ugradbene plakare "od-do".
RE: Vakumske vreće za garderobu 14.4.2009 13:47:35
Atarka
Samo da napomenem za kese u OBI-ju: manje kese nemaju mehanizam za izvlacenje zraka pomocu usisavaca, vec se mora rucno 'ispuhati', sto mi je bilo malo bez-veze, jer na pakovanju pise vakum kese Da se ne iznenadite. U pakovanju su dvije.
RE: Vakumske vreće za garderobu 14.4.2009 13:53:27
Golubica
IZVORNA PORUKA: andji
Nemam problema sa tim,vučemo sve što je viška dole u selo u kuću.Ali imam savjet za vas,moja komšinica je kupovala neke plastične velike kutije u Fisu,i stavljala ih gore na plakar/regal,lijepo ih složila.Imaju manje,veće...u bojama.Kaže da je extra stvar,pa eto pogledajte(i dosta su jeftinije od tih vakumskih vreća)...a naravno mogu i ispod kreveta.Ma gdje hoćeš,već!
Ja sam kupovala te kutije, extra su mi. Stane fino odjece u njih, a lahko se odrzavaju, plasticne. Ja uzela dvije boje,, i super mi se uklapa u sobu, a poredane su na plakaru u spavacoj sobi. A sto se tice vreca, i njih sam isprobala, ali nisam zadovoljna, brzo su se poderale.
RE: Vakumske vreće za garderobu 14.4.2009 13:58:57
Atarka
Nisu losa alternativa te kutije. Neki dan sam gledala neke u Merkuru, ali mi dimenzije nisu odgovarale. Moracu pogledati u FIS-u kad bude usput. Ne znam bas koliko ustede prostora, ali ako nista izgleda urednije kad se plakar otvori.
Ja imam space beg i nisam zadovoljna. Jeste da moze dosta stati, ali mehanizam na rajfeslus i vakum neide bas kako treba. Jedna mi se ispuhala, a to sto iguzva i nije neki problem,ali su loseg kvaliteta i brzo puknu, a skupe 70 km 7 vreca, stim da mala nije na vakum.Dobre su 1-2x,i onda kraj. Moj savjet neuzimati
RE: Vakumske vreće za garderobu 22.7.2009 13:42:32
emma.L
Vakum vreće sam uzela u OBI-ju i ja sam pravo zadovoljna. Čini mi se da je 80x80cm, u jednu sam stavila trudničku garderobu i svu odjeću za novorođenče osim pelena + banana jastuk za dojenje, i sve spljoštila u palačinku. Ne znam šta će biti dalje, ali evo već mjesec dana tako stoji u ormaru i nije se napuhalo. Moram napomenuti da je muž usisavao zrak, a ja skakala po vreći da bolje stanjimo i izdržala je.
RE: Vakumske vreće za garderobu 22.7.2009 13:54:47
Hurma
IZVORNA PORUKA: mamma mumi
Ja imam space beg i nisam zadovoljna. Jeste da moze dosta stati, ali mehanizam na rajfeslus i vakum neide bas kako treba. Jedna mi se ispuhala, a to sto iguzva i nije neki problem,ali su loseg kvaliteta i brzo puknu, a skupe 70 km 7 vreca, stim da mala nije na vakum.Dobre su 1-2x,i onda kraj. Moj savjet neuzimati
isto mi se desilo... ok je kad se jednom ispuse i ostavi tako godinama ali ako se cesce uzima i otvara kruta plastika i popuca i naravno ulazi zrak i na kraju nista... ja uzela u OBI-u i bas se pitala je li isto nekvalitetan najlon iz topshop-a, kad eto jeste.... bas mi zao :(
RE: Vakumske vreće za garderobu 16.5.2012 18:00:00
Nunny
meni je to super ja sam kupovala space bag extra su... zadnji put u marsu kupim 2 kom pravo jeftine 3-4KM i nisam nesto zadovoljna...al vidjela sam da u konzumu ima mozda su te bolje
RE: Vakumske vreće za garderobu 16.5.2012 18:23:05
reallove
Ja kupila ove vrece u samoposluzi Roma u Zenici,kupila 3 onako da probam i super su,stalo mi je puno Ameenove odjecice koja mu je mala.Popakovala sve,slozila ih u ormar,milina ..Cijena im je bila 3,90