Finepex -> RE: Vratiti se u BIH,roditelji ne daju (17.5.2015 16:43:40)
|
IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: tinkivinki IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: Teddy Bear OK, ne bih ni ja svoju djecu ostavljala svakome, mislim da je to normalno i razumno razmisljanje, al sam shvatila da je osuda sto ih uopste ostavlja... u stvari ja ovdje nista ne kontam. Finepex samo baca bombe. Pa procitaj sta je napisala. Zar nije osudila? Sta kaze..vidja "samo" nedjeljom.. zakuhavaš i vadiš rečenicu iz konteksta.ja ako napišem npr da meni nešto ne bi odgovaralo,to ne znači da ja osuđujem onog ko tako radi,jer svako ima svoje razloge Posto ne znam ko je napisao mua ili ona druga amara ili neka x osoba. ljudi znaju citirati, nema sta [sm=smiley36.gif] "Zena koja radi kod njega ima platu 700 KM, vidja svoje trogodisnje dijete samo nedjeljom" zasto je jednoj zeni koja je sretna sto je domacica bilo potreban ovaj komentar? I na kraju.." e pa za mene to nije zivot. " Ja jednostavno tu vidim ljubomoru. Ako sam ja kao osoba koja radi navela razlog zasto nisam imala djece sedam godina, pa uz to sva prica o poslu..zasto se ona nasla uvrijedjenom? Ako sam rekla SVOJ STAV da SVOME DJETETU kupujem, a ne da od drugog ocekujem..to je dovoljno...zar ne? Ostalo je za mene samo ljubomora. Vec ako je njezin muz kao poslodavac upoznat s njezinom pricom od te radnice, otkud mu pravo da o privatnim stvarima svojih radnika prica? Zar to nije poslovna tajna? Zasto je morao svojoj zeni drzati referat ko je sta je, ako nije bilo problema? Sto se tice radnice- Da ne spominjem zasto je nije pitao zasto je dijete kod svekrve. Mogao je reci majka si, ovo ono. Imam i ja kod kuce zenu i djecu. Nebi mogao zamisliti da ona radi a da djeca ostanu..Mogli su se dogovoriti da toliko ne radi..ili eventualno dea zaposli nekog drugog..al bas takav slucaj..to mi je nekako baf.. I najgore je sto ona nije jedina koja je osudila sto zena radi. I to mi nije jasno. Ja barem citiram sta se napise, ja ne kazem eh ja mislila, mi svi pomislili. mozda je samohrana majka... I ja sam to pomislila tako mi Allaha pa onda kontam zar nebi bilo pozitivan primjer samohrane majke koja radi. Koja se trudi da ona svoje dijete hrani i izdrzava a ne neko drugi? [sm=smiley1.gif] Iskreno zar nije pozitivan primjer?[sm=smiley1.gif] naravno da jeste...ali je to moguce samo pod uslovom da nekom moze ostaviti dijete..ako radis za 700 KM onda je vrtic luksuz, uzevsi u obzir da je guzva u drzavnim vrticima koji su cca 150 KM...pa ti ostaju jos samo privatni koji su najmanje 250 KM Vidis i to je bitna informacija. Nisam znala. [sm=smiley1.gif] Ali vidis, Nevjerujem da nije znala osoba koja vec ima djecu, onda se nebi "ibretila" sto neko "ostavlja" djecu familiji. Zar ne? [sm=smiley1.gif] Ima li logicne povezanosti? Ja tu inf.nisam znala, al vidis dobro dodje na onaj nas spisak troskova. [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|